شرکت اسپیس‌ ایکس در تلاش برای پرتاب موفقیت‌آمیز فضاپیمای استارشیپ، برای دومین بار پیاپی با شکست مواجه شد.

در پرواز آزمایشی شماره ۸، همانند پرواز شماره ۷، موشک پس از بلند شدن موفقیت‌آمیز از پایگاه بوکا چیکا در تگزاس و رسیدن به ارتفاع مورد نظر، دچار مشکل شد. پس از مهار توسط برج پرتاب و روشن شدن موتورها، تصاویر زنده نشان داد که اکثر موتورها از کار افتاده و فضاپیما از کنترل خارج می‌شود. در نهایت، ارتباط با Starship قطع و نابودی آن توسط کارشناسان اسپیس‌ایکس تأیید شد.

پرواز شماره ۸ استارشیپ، شباهت زیادی به پرواز شماره ۷ داشت، زیرا فضاپیما بلافاصله پس از مهار شدن توسط برج، دچار نقص فنی شد. با این تفاوت که در این پرواز، دوربین‌های داخلی نصب شده روی فضاپیما، تصاویر زنده‌ای از لحظات بروز مشکل و پیامدهای آن را ثبت کردند. این تصاویر نشان داد که احتمالاً سوخت یا اکسیژن مایع از بخش زیرین فضاپیما، همزمان با از کار افتادن موتورهای رپتور، نشت کرده است.

در پی بروز نقصی فنی در موتور، مشابه نقص پرواز ۷ که در آن اکثر موتورها از کار افتادند، موشک برای مدتی طولانی و خارج از کنترل به چرخش درآمد. این چرخش‌ها تا قبل از قطع ارتباط تصویری ادامه داشت.

استارشیپ

شرکت SpaceX اندکی پس از این اتفاق، اعلام کرد که در طول پرواز ارتباط خود را با فضاپیما از دست داد. این دومین بار پیاپی است که مرحله دوم این موشک جدید در آزمایش‌ها با شکست مواجه می‌شود. اسپیس‌ایکس پرتاب برنامه‌ریزی‌شده روز دوشنبه را به همین دلیل لغو کرد و چند روز را صرف بررسی و رفع ایرادات احتمالی موشک قبل از پرواز آزمایشی امروز نمود.

با این وجود، به نظر می‌رسد که این اقدامات احتیاطی، به جز اعمال پروتکل ایمنی سخت‌گیرانه‌تر برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از سقوط قطعات موشک، نتیجه‌ای در بر نداشته است. ویدئوهای منتشر شده در شبکه اجتماعی ایکس از فلوریدا، سقوط قطعات آتشین موشک را مشابه پرواز ۷ نشان می‌دهند.

در طول آزمایش، احتمالاً یکی از موتورهای Starship دچار انفجار شده است. اسپیس‌ایکس پخش زنده آزمایش را از اتاق کنترل نمایش می‌داد و ویدئویی که توسط یکی از کاربران ایکس به اشتراک گذاشته شده، لحظه‌ای را نشان می‌دهد که به نظر می‌رسد موتور رپتور فضاپیما در حال انفجار است.

اسپیس‌ ایکس هنوز علت شکست مرحله بالایی را اعلام نکرده است. در پرواز قبلی، نشت در قسمت عقب فضاپیما باعث آتش‌سوزی شد و موتورهای رپتور به طور خودکار خاموش شدند. در نتیجه، سیستم خودتخریبی استارشیپ فعال شد. مشخص نیست که آیا همین سیستم‌ها در این آزمایش نیز با مشکل مواجه شده‌اند یا خیر، اما با توجه به زمان و نوع تخریب فضاپیما، احتمالاً این اتفاق افتاده است.