در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا، رسانههای اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر و . . . ، نقش بسیار پررنگی ایفا کردند.
مارک زاکربرگ، در ابتدا هرگونه تأثیر در این مخابرات را رد میکرد ولی به تدریج، موضع خود را تغییر داد.
در چندین پست انتشار شده در فیسبوک، برخی مدیران عامل این کمپانی، مسئولیت گذاشتن تأثیر منفی را بر عهده گرفتهاند.
مدیر تولید فیسبوک، صمد چاکرابارتی، در پستی تأیید کرده است که آنها نتوانستهاند تأثیرات روسیه را بر انتخابات پیشبینی کنند.
برای شفافسازی بیشتر، فیسبوک به دنبال استفاده از سرویس تبلیغاتی عمومی است و قصد دارد از شرکتهایی که میخواهند در این شبکه تبلیغ کنند، هویت و اطلاعات کاملی را جمعآوری کند.
بر هیچکس پوشیده نیست که اخبار نادرست، تأثیر مخربی بر افکار عمومی میگذارند.
بر اساس نظر چاکرابارتی، فیسبوک امکان گزارش دادن درباره اخبار جعلی را آسانتر کرده است تا تأثیرات منفی کمتری در جامعه گذاشته شود.
او میگوید” میخواهیم عرصه را بر انتشاردهندگان اخبار دروغین تنگتر کنیم و نگذاریم از آبهای گلآلود ماهی بگیرند”.
به علاوه، فیسبوک قبول دارد که رسانههای اجتماعی، اخبار را بسیار سریع منتشر میکنند. به همین خاطر میخواهد مقالات مرتبط و مورد علاقه انسانهای با دیدگاههای متفاوت را منعکس کند.
این پست فیسبوکی، در ادامه خود از تأثیر منفی شبکههای اجتماعی روی دموکراسی نیز سخن میگوید. (شبکههای اجتماعی باعث میشوند احساسات خود را بروز داده و سریع برای انجام هرکاری اقدام کنیم. در بدترین حالت نیز، این رسانهها سبب گسترش اخبار و اطلاعات نادرست و بعضاً خطرآفرین برای دموکراسی میشوند.
نظر شما چیست؟ آیا باید به شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک که ممکن است خطری برای دموکراسی باشند، فرصت دوباره داد و یا باید اجازه دهیم همچنان از اشتباهات خود عبرت بگیرند؟
فیسبوک ممکن است خطری برای دموکراسی باشد

دیدگاه ها