حوزه ویدئوگیم روی گوشیهای هوشمند مسیر طولانیای را طی کرده، اما همه گوشیها جهت بازی کردن حرفهای ساخته نشدهاند. گوشیهای پرچمدار شاید تراشههای سریعی داشته باشند، اما اغلب در خنککنندگی، عملکرد پایدار یا ویژگیهای مخصوص بازی کم میآورند. و این دقیقاً جاییست که گوشیهای مخصوص بازی، برتری خود را نشان میدهند.
گوشیهای گیمینگ بهتر از بقیه با مدیریت گرما، ثبات نرخ فریم و مصرف باتری کنار میآیند. اما اگر بخواهید فهرست سازندگانی را که گوشی مخصوص بازی تولید میکنند بشمارید، فقط دو نام ایسوس و نوبیا به چشم میخورد. سری ROG Phone از ایسوس و ردمجیک (RedMagic) از نوبیا بین علاقهمندان محبوباند و با ویژگیهای خاص گیمینگ عرضه میشوند. با این حال، این گوشیها در بخشهایی خارج از حوزه گیمینگ ضعیف ظاهر میشوند. در اینجا پنج گوشی برتر برای بازی را معرفی میکنیم که هرکدام در بخشی خاص میدرخشند؛ از سرعت خام گرفته تا عمر باتری، راحتی یا نرمافزار.
۱. ردمجیک 10S پرو
ردمجیک 10S پرو شاید بهترین گوشی این فهرست نباشد، اما مشخصاً بیشترین تمرکز را روی بازی دارد. با وزن ۲۲۹ گرم، فریمی از آلومینیوم مقاومت، دوربین زیر نمایشگر و صفحهنمایش بزرگ ۶.۸۵ اینچی AMOLED با نرخ تازهسازی ۱۴۴ هرتز دارد. این عدد از نرخ فریم حداکثری بیشتر بازیها بالاتر است، اما در بازیهای پشتیبانی شده، تفاوت قابلتوجهی ایجاد میکند. ویژگی خاص این گوشی، سیستم خنککننده فعال آن است؛ فن داخلی و محفظهی بخار دارد که به چیپست اسنپدراگون ۸ الیت کمک میکنند تا بدون داغ شدن، عملکرد بالای خود را حفظ کند.
باتری عظیم ۷۰۵۰ میلیآمپرساعتی آن هم بزرگترین باتری این لیست است و به راحتی برای یک روز کامل بازی سنگین و استفاده معمولی دوام میآورد. همچنین با شارژ سریع ۱۰۰ واتی خیلی زود دوباره آماده استفاده میشود. طراحی جسورانه این گوشی ممکن است باب میل همه نباشد؛ پشت نیمهشفاف با نورهای RGB و گوشههای تیز دارد که برای برخی آزاردهنده است. با این حال، امکاناتی مثل دکمههای ماشهای روی بدنه، اسپیکرهای استریو، جک هدفون ۳.۵ میلیمتری و کلید اختصاصی حالت بازی، آن را به یکی از حرفهایترین گوشیهای گیمینگ تبدیل کرده است.
۲. ایسوس ROG فون ۹ پرو
اگر به دنبال گوشی گیمینگی هستید که در استفاده روزمره هم عملکرد خوبی داشته باشد، ROG Phone 9 Pro انتخاب مناسبی است. ایسوس امسال فرمول خود را بهبود داده؛ نمایشگر AMOLED با نرخ نوسازی ۱۸۵ هرتز و فناوری LTPO، نمایشگر LED پشتی با طراحی ملایمتر و مدیریت حرارتی بهتر. این گوشی مانند RedMagic از تراشه Snapdragon 8 Elite استفاده میکند. پورت USB-C دوم در کناره هم دارد تا هنگام بازی در حالت افقی، شارژ کردن راحتتر باشد. همچنین، با خنککننده خارجی ایسوس نیز سازگار است.
این دستگاه باتری ۵۸۰۰ میلیآمپرساعتی دارد و از شارژ سیمی ۶۵ واتی و بیسیم ۱۵ واتی پشتیبانی میکند. برخلاف نوبیا، ایسوس در بخش دوربینها نیز تلاش بیشتری کرده و این گوشی دارای دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با لرزشگیر، لنز زوم ۳ برابری و حتی لرزشگیر گیمبال برای عکسها و ویدیوهای پایدارتر است.
۳. سامسونگ گلکسی S25 اولترا
سامسونگ Galaxy S25 Ultra را به عنوان گوشی گیمینگ تبلیغ نمیکند، اما در سال ۲۰۲۵ یکی از توانمندترینهاست. نمایشگر ۶.۹ اینچی Dynamic AMOLED با روشنایی حداکثری ۲۶۰۰ نیتی و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز دارد. گرچه از نظر نرخ تازهسازی پایینتر از برخی رقباست، اما برای اکثر بازیها کاملاً پاسخگوست.
مهمتر اینکه S25 اولترا از نسخه تقویت شده Snapdragon 8 Elite بهره میبرد که فرکانس آن تا ۴.۴۷ گیگاهرتز بالاتر رفته. هرچند فن خنککننده یا ماشههای فیزیکی ندارد، اما کنترل حرارتی قابل اعتمادی دارد. بدنه تیتانیومی و طراحی شکیلتر، آن را به گزینهای راحتتر برای استفاده روزمره نسبت به ROG یا RedMagic تبدیل کرده است.
برتری دیگر آن در دوام و اکوسیستم است؛ ۷ سال بهروزرسانی اندروید، پشتیبانی از Samsung DeX برای بازی روی دسکتاپ، فناوری UWB و قابلیتهای پیشرفته دوربین از جمله حسگر اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی و دو لنز زوم. همچنین گواهی IP68 دارد که در بیشتر گوشیهای گیمینگ دیده نمیشود. باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی با شارژ سیمی ۴۵ واتی و بیسیم ۱۵ واتی نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
۴. آیفون ۱۶پرو مکس
اپل هنوز گوشی مخصوص بازی نمیسازد، اما iPhone 16 Pro Max حتی بدون چنین برچسبی رقیبی جدی در این عرصه است. با تراشه A18 پرو، چیپ اختصاصی اپل همچنان در امتیازهای تک هستهای و بازده گرافیکی پیشتاز است. این گوشی فن یا ماشه فیزیکی برای گیم ندارد، اما به لطف بهینهسازی بازیها روی iOS، بازیها روان و با مصرف انرژی به نسبت پایین اجرا میشوند. نمایشگر ۶.۹ اینچی Super Retina XDR OLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و روشنایی HBM تا ۲۰۰۰ نیت، شاید به درخشانی سامسونگ یا ایسوس نباشد، اما پایدار و چشمنواز است. برخلاف اندروید، اپل از حافظه NVMe استفاده میکند که سرعت خواندن/نوشتن بیشتری نسبت به UFS دارد، هرچند رم آن به ۸ گیگابایت محدود است.
دوربینهای این گوشی، به ویژه تلهفوتوی ۵ برابری با لرزشگیر سهبعدی و پشتیبانی از ویدیوی فضایی، از بهترینهای این فهرست است. به لطف هماهنگی عالی سختافزار و نرمافزار اپل، از دوام باتری هم میتوان مطمئن بود. اگر به اکوسیستم اپل علاقه دارید و بیشتر به پایداری نرخ فریم اهمیت میدهید تا رسیدن به حداکثر FPS، این گوشی بهترین گزینه است، ولی نه لزوماً منعطفترین دستگاه برای گیمرهای حرفهای.
۵. پوکو F7 اولترا
در نهایت میرسیم به پوکو F7 اولترا، شگفتی این لیست. گرچه ارزان نیست، اما در مقایسه با سامسونگ و اپل، قیمتی رقابتی دارد و تقریباً هیچ بخشی را فدا نکرده است. با همان تراشه اسنپدراگون ۸ Elite، تا ۱۶ گیگابایت رم و نمایشگر AMOLED با وضوح +QHD و روشنایی ۳۲۰۰ نیت، پوکو یکی از زیباترین و سریعترین نمایشگرها را ارائه میدهد. پشتیبانی از کاهش نور ۳۸۴۰ هرتزی PWM نیز باعث میشود چشمتان در هنگام کار طولانی کمتر خسته شود.
سیستم دوربینها فراتر از انتظار برای گوشی گیمینگ است؛ از جمله تلهفوتوی ۲.۵ برابری و لنز اولتراواید ۳۲ مگاپیکسلی. اما مهمتر از آن، شارژ سریع ۱۲۰ واتی و شارژ بیسیم ۵۰ واتی است که از تمام رقبا سریعتر میباشد. باتری ۵۳۰۰ میلیآمپرساعتی این گوشی بحثبرانگیز است اما با پشتیبانی از بلوتوث ۶.۰، فناوری Snapdragon Sound و گواهی IP68، این گوشی به راحتی نقش یک گوشی همهکاره گیمینگ/روزمره را ایفا میکند.
بهترین گوشی مخصوص بازی کدام است؟
اگر بهدنبال عملکرد حداکثری در اجرای بازیها و خنککنندگی حرفهای هستید، ردمجیک 10S پرو گزینه حتمی شماست. در بین دستگاهها، این گوشی بیشترین رم، بهترین سیستم خنککننده و سریعترین فضای ذخیرهسازی را دارد. ROG Phone 9 Pro جایگاه دوم را دارد که هنوز هم غولی در حوزه گیمینگ است، اما رویکردی متعادل با قیمت بالاتر دارد. Galaxy S25 Ultra و iPhone 16 Pro Max برای کسانی مناسباند که گوشی پرچمدار میخواهند که در کنار آن، بازی هم به خوبی اجرا شود. اما باز هم باید در نظر داشته باشید که این گوشیها برای گیمینگ حرفهای ساخته نشدهاند. علاوه بر این، Poco F7 Ultra با عملکردی در سطح پرچمداران و قیمتی معقولتر، یکی از بهترین نمایشگرهای سال را هم دارد. در پایان، انتخاب بهترین گوشی گیمینگ به بودجه، نیازها و سلایق شما بستگی دارد.
هر کدومش ۱۰۰ میلیون هست من پوکو ایکس ۳ پرو دارم میخوام ایکس ۶ بگیرم از همشونم بهتر
سلام اشتباه نکن برو x7 pro بخر.. باتری و کانفیگ بهتری داره… همچنین یک اپدیت اندروید بیشتر…