بیت‌کوین امروز با کاهش به کف روزانه ۱۱۷,۹۱۴ دلار مواجه شد، در حالی که ۴۷.۵ میلیون دلار از پوزیشن‌های معاملاتی لیکوئید شدند. با این حال، ساختار کلی صعودی هنوز دست‌نخورده باقی مانده است.

چرا قیمت بیت‌کوین امروز کاهش یافت؟

قیمت بیت‌کوین امروز کاهش یافت زیرا وارد محدوده با لیکوئیدیتی بالا بین ۱۱۸ تا ۱۱۹ هزار دلار شد؛ منطقه‌ای که مملو از پوزیشن‌های لانگ اهرمی بود (شرط‌های بزرگ معامله‌گرانی که انتظار ادامه رالی قیمتی را داشتند).

بسیاری از این پوزیشن‌ها بدون اطمینان و احتمالاً تحت تأثیر FOMO (ترس از دست دادن فرصت) پس از رشد سریع بیت‌کوین از ۱۱۵ هزار دلار به نزدیک ۱۲۰ هزار دلار در هفته گذشته باز شده بودند.

وقتی قیمت نتوانست مقاومت را بشکند و به این محدوده سقوط کرد، این پوزیشن‌های لانگ به صورت خودکار لیکوئید شدند و موجی از فروش اجباری ایجاد کردند که قیمت را پایین‌تر کشید.

بر اساس داده‌های نقشه حرارتی لیکوئیدیشن‌های ۲۴ ساعته از CoinGlass، اگر فشار نزولی ادامه یابد، بیت‌کوین ممکن است به عمق محدوده ۱۱۸ هزار دلار سقوط کند، جایی که خوشه‌ای دیگر از پوزیشن‌های لانگ آسیب‌پذیر قرار دارد.

نمودار بیتکوین

در زمان نگارش این مطلب، گاوها (خریداران) در تلاش بودند تا قیمت را به ۱۱۹,۰۰۰ دلار بازگردانند؛ این تلاش‌ها در هفته‌های اخیر نیز در جریان بود اما منجر به شکست منطقه مقاومتی، نشد.
هر تلاش روزانه برای بازپسگیری سطح ۱۱۹,۰۰۰ دلار با فشار فروش شدیدی مواجه شده که احتمالاً ناشی از لیکوئیدشدن خودکار پوزیشن‌ها و ورود مجدد معامله‌گران به پوزیشن‌های شورت (فروش استقراضی) بوده است.

بخشی از فشار فروش اخیر نیز ناشی از برداشت سود توسط سرمایه‌گذاران اولیه و معامله‌گران روزانه است؛ به ویژه اینکه بیت‌کوین همچنان در نزدیکی بالاترین قیمت تاریخ خود در ۱۲۲,۸۳۸ دلار معامله می‌شود و بیش از ۶۱٪ بالاتر از کف قیمتی ماه آوریل قرار دارد.

همزمان با این اتفاقات، به نظر می‌رسد شتاب بازار از بیت‌کوین به سمت اتریوم و بازار گسترده‌تر آلت‌کوین‌ها در حال چرخش است. تسلط بازار بیت‌کوین در یک ماه گذشته ۴.۹۸٪ کاهش یافته، در حالی که سهم بازار اتریوم در همین مدت ۲.۹۸٪ افزایش یافته است.

اتریوم در جلسات اخیر رشد نسبی قوی‌تری داشته که با افزایش شدید تقاضا برای صندوق‌های ETF اتریوم حمایت می‌شود. این صندوق‌ها در این هفته بیش از ۱.۸ میلیارد دلار جذب سرمایه داشته‌اند؛ درحالی که سهم بیت‌کوین، تنها ۷۲ میلیون دلار بوده است.

این جریان سرمایه به سمت آلت‌کوین‌های پرنوسانی مثل سولانا، آوالانچ و چین‌لینک هم کشیده شده؛ چرا که معامله‌گران به دنبال فرصت‌های سودآور با نوسانات بیشتر هستند. مخصوصا در شرایطی که بیت‌کوین نیز در شکست سطوح مقاومتی کلیدی، ناکام مانده است.

بیتکوین

آیا روند صعودی بیت‌کوین به پایان رسیده است؟

به گفته تحلیلگران CryptoQuant، بیت‌کوین ممکن است هنوز فضایی برای رشد قبل از رسیدن به سقف سایکل داشته باشد.
در تحلیلی در ۲۸ ژوئیه، “یونسی دنت”، از اعضای CryptoQuant، اشاره کرد که نسبت MVRV بیت‌کوین (که قیمت فعلی بازار را با هزینه متوسط تمام ارزها مقایسه می‌کند) به سطوحی نزدیک می‌شود که قبلاً نشانگر سقف‌های اصلی بوده‌اند.

میانگین متحرک ۳۶۵ روزه این نسبت در حال تشکیل یک الگوی دوقلو است؛ مشابه آنچه در چرخه صعودی ۲۰۲۱ مشاهده شد و جایی که قله دوم با سقف بازار هم‌راستا بود.
طبق تحلیل دنت، در صورت تداوم این الگو، شاخص MVRV ممکن است در سپتامبر به قله دوم برسد؛ اما او هشدار می‌دهد که اصلاح بازار ممکن است از اواخر آگوست آغاز شود. دنت در تحلیل خود نوشت: “به بیان ساده، وارد مرحله‌ای شده‌ایم که خوش‌بینی و احتیاط باید همزمان وجود داشته باشند.”

برای ادامه رالی بیت‌کوین، تحلیلگران می‌گویند شکست قاطعانه سطح مقاومت ۱۱۹,۵۰۰ دلار بسیار مهم است. به گفته BitBull، بیت‌کوین در حال حاضر یک خط روند بلندمدت را آزمایش می‌کند و کلوز هفتگی بالای ۱۱۹,۵۰۰ دلار می‌تواند در هفته‌های آینده باعث رالی بعدی به سمت ۱۳۵,۰۰۰ دلار شود.

نمودار بیتکوین

این رشد قیمت احتمالاً با مثبت‌تر شدن فضای اقتصادی جهانی همراه خواهد بود؛ چرا که آمریکا در مذاکرات تجاری خود با کشورهای مهم به پیشرفت‌های جدیدی دست یافته است.
علاوه بر این، اگر فدرال رزرو در جلسه پیش‌روی خود (چهارشنبه این هفته) سیاست‌های مالی ملایم‌تری را اعلام کند یا نشانه‌هایی از کاهش نرخ بهره در ماه‌های آینده دهد، این موضوع می‌تواند موجب افزایش تمایل سرمایه‌گذاران به ریسک‌پذیری شده و در نتیجه به افزایش قیمت بیت‌کوین در کوتاه‌مدت منجر شود.