به نظر می‌رسد اپل و انویدیا قصد دارند برای تولید برخی از تراشه‌های خود، از فناوری ساخت ۱۴A اینتل استفاده کنند. این فناوری که هنوز وارد مرحله تولید انبوه نشده، قرار است از سال ۲۰۲۸ راهی بازار شود و می‌تواند جایگزینی مقرون‌به‌صرفه برای فناوری گران‌قیمت TSMC باشد.

همچنین بالا رفتن قیمت ویفرهای TSMC و مشکلات سامسونگ در تولید پایدار تراشه‌های پیشرفته موجب شده تا اینتل بیش از پیش به عنوان گزینه‌ای جدی و قابل‌اعتماد برای شرکت‌های بزرگ مطرح شود.

اپل و انویدیا در نظر دارند بخشی از تولید تراشه‌های خود را به فناوری ۱۴A اینتل بسپارند تا علاوه بر کاهش هزینه‌ها، ریسک وابستگی به یک تأمین‌کننده را کاهش دهند. در حال حاضر بیشتر تراشه‌های پیشرفته اپل و انویدیا توسط TSMC ساخته می‌شوند. اما افزایش هزینه‌ها و محدودیت ظرفیت تولید، موجب شده تا این دو شرکت به دنبال تامین کننده دیگری باشند.

تحول بزرگ در بازار تراشه؛ اپل و انویدیا با اینتل همکاری می‌کنند! - دیجینوی

 احتمال دارد اپل از نسل M8 به بعد، بخشی از تولید این تراشه‌ها را به اینتل واگذار کند. انویدیا نیز احتمالا برخی از پردازنده‌های گرافیکی رده پایین خود را با استفاده از همین فناوری تولید کند. تولید آزمایشی فناوری ۱۴A در سال ۲۰۲۷ آغاز خواهد شد.

این تحولات نشان می‌دهند که بازار تولید تراشه‌های پیشرفته در آستانه تغییرات گسترده‌ای قرار دارد و اینتل در تلاش است تا بازگشت قدرتمند، به رقیبی جدی برای شرکت‌هایی همچون TSMC تبدیل شود. در این میان سامسونگ نیز به‌دلیل چالش‌های فنی در تولید تراشه‌های پیشرفته، کمی از رقابت دور مانده است و ممکن است در آینده شرکت ژاپنی Rapidus  به گزینه جایگزین این برند تبدیل شود.