گوگل کروم که محبوب‌ترین مرورگر وب در دنیاست، حالا در مرکز یک پرونده بزرگ حقوقی قرار گرفته؛ وزارت دادگستری آمریکا خواهان واگذاری این محصول از سوی گوگل است. در این میان، یکی از مدیران ارشد شرکت OpenAI در دادگاه اعلام کرده که اگر گوگل مجبور به فروش کروم شود، این شرکت علاقه‌مند به خرید آن خواهد بود.

به گزارش بلومبرگ، نیک تورلی (Nick Turley)، رئیس تیم ChatGPT، در دادگاه گفت که اگر کروم فروخته شود، OpenAI تمایل دارد آن را خریداری کند و اشاره کرد که شرکت‌های دیگر نیز در پی خرید آن خواهند بود. تورلی اذعان داشت کروم اگر عمیقاً با OpenAI یکپارچه شود، محصول بهتری خواهد شد. در حال حاضر ChatGPT به عنوان یک افزونه در مرورگر گوگل کروم در دسترس است، اما تورلی معتقد است که تملک این مرورگر می‌تواند این امکان را برای OpenAI فراهم کند که تجربه‌ای کاملاً مبتنی بر هوش مصنوعی برای کاربران فراهم کند. اما آیا چنین آینده‌ای خوب است؟

شرکت OpenAI در پی خرید گوگل کروم است

در حالی که بسیاری از کاربران ممکن است از یکپارچگی عمیق‌تر با هوش مصنوعی استقبال کنند، واقعیت این است که خدمات کنونی هوش مصنوعی، هنوز با چالش‌های جدی روبه‌رو هستند. برای مثال، گوگل بارها با نمونه‌هایی از انتقادات مانند ارائه پاسخ‌های نادرست و خطرناک رو‌به‌رو شده است. همچنین اپل هم در ویژگی خلاصه‌سازی اعلان‌های iOS با دقت پایین و اشتباهات فاحش، تیتر اخبار شد. ChatGPT نیز در برابر خطاها ایمن نیست. در کنار این موضوع، نگرانی‌هایی درباره نحوه برخورد OpenAI با داده‌های مرورگر نیز مطرح است. گوگل در حال حاضر از داده‌های مرورگر کاربران برای تبلیغات استفاده می‌کند و با تحلیل سابقه جستجو، پاسخ‌های Gemini را شخصی‌سازی می‌کند. حال سوال اینجاست: آیا OpenAI هم برای آموزش مدل‌های خود، اطلاعات مرورگر را استخراج خواهد کرد؟

در این میان، یک مدیر اجرایی گوگل در دادگاه تایید کرد که این شرکت به سامسونگ پول می‌دهد تا Gemini را به صورت پیش‌فرض روی دستگاه‌هایش نصب کند. تورلی نیز ادعا کرد که OpenAI نتوانست پیشرفت قابل توجهی در مذاکره با سامسونگ داشته باشد، چون گوگل توان مالی بیشتری برای رقابت داشت. وی افزود: «ما هیچ‌گاه به مرحله‌ای نرسیدیم که بتوانیم درباره شرایط مشخص مذاکره کنیم، هرچند تلاش کردیم.»

مالکیت کروم توسط OpenAI می‌تواند راه را برای تجربه‌ای نوین از مرور وب باز کند، تجربه‌ای مبتنی بر هوش مصنوعی. اما در برابر مزایای احتمالی، چالش‌هایی جدی در زمینه دقت، اعتماد و حفظ حریم خصوصی نیز وجود دارد که نمی‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد.