سالهاست که صحبت از یک آیفون تاشو به گوش میرسد و حالا پیشبینی میشود که این گوشی در سال آینده میلادی از راه برسد. تازهترین گزارش نشان میدهد که این دستگاه یک قابلیت قدیمی دیگر را هم به همراه خواهد داشت: فناوری Face ID که زیر نمایشگر پنهان شده است.
گزارشی که امروز منتشر شده، همچنین وضوح دقیق هر دو صفحه نمایش داخلی و بیرونی را برملا کرده است که با گزارشهای قبلی درباره قطر آنها جور درمیآیند. زمزمههای مربوط به یک آیفون تاشو دستکم به سال ۲۰۱۷ برمیگردد و ثبت اختراع یک نمایشگر تاشو از سوی اپل در اواخر همان سال این گمانهزنیها را قویتر کرد.
اوضاع پس از انتشار یادداشتی از جان ترنوس، یکی از مدیران ارشد اپل، که برنامه آیفون تاشو این شرکت را «بلندپروازانهترین در تاریخ این محصول» خوانده بود، جدیتر شد. پس از آن هم، گزارشهای جداگانهای از وال استریت ژورنال و بلومبرگ منتشر شد که خبر میداد سال ۲۰۲۶ بالاخره سال به واقعیت پیوستن این دستگاه خواهد بود.
سالهای مدیدی این پرسش بیپاسخ مانده بود که اپل کدام سبک از طراحی تاشو را برای محصول آتی خود انتخاب خواهد کرد: مدل افقی که اصطلاحاً “فلیپ” نامیده میشود یا مدل عمودی که با عنوان “فولد” شناخته میگردد. اما اکنون، نشانههای قوی حاکی از آن است که اپل رویکرد تاشو عمودی را در پیش دارد. در این سناریو، یک گوشی آیفون با ابعاد معمول، پس از باز شدن، تقریباً به اندازه یک آیپد مینی بزرگ خواهد شد.

اگرچه از دیدگاه فنی، جاگذاری یک دوربین سلفی واقعی در زیر سطح نمایشگر آیفون در زمان حاضر امکانپذیر است، اما تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی به وضوح نشان دادهاند که انجام این کار، کیفیت تصاویر را به طرز قابل توجهی کاهش میدهد. بدون شک این فناوری سرانجام به واقعیت خواهد پیوست، اما تحقق آن در آیندهای نزدیک بعید به نظر میرسد.
استفاده از فناوری Face ID در زیر نمایشگر یک چالش مهم است. در همین راستا، یک پتنت جدید از اپل نشان میدهد که این شرکت بر چالش اساسی موجود در این زمینه فائق آمده است. با وجود اینکه عبور نور مادون قرمز از لایههای نمایشگر امکانپذیر بوده، میزان انتقال این نور به شدت ناچیز است. این امر سبب میشود که فرآیند تشخیص چهره به مراتب کندتر و به میزان قابل توجهی غیرقابل اعتمادتر از وضعیت کنونی آن باشد.
قبلا اپل برای بهبود انتقال نور، روش گزینشی غیرفعالسازی برخی از پیکسلها را آزموده بود. با این حال، یک ثبت اختراع که دیروز منتشر شد، راهکاری سادهتر و با اطمینان بیشتر را توضیح میدهد که حذف تعدادی از زیرپیکسلها است.
یک افشاگر معتبر حدس میزند که این فناوری در گوشی آیفون تاشو به کار گرفته خواهد شد. به گفتهی DCS، نمایشگر بیرونی این دستگاه مجهز به یک دوربین با طراحی پانچهول خواهد بود، در حالی که نمایشگر داخلی از فناوری دوربین زیر نمایشگر بهره خواهد برد. به احتمال زیاد، منظور از این فناوری همان Face ID است.
DCS همچنین مدعی شده که ابعاد دقیق و رزولوشن هر دو نمایشگر داخلی و خارجی را در اختیار دارد که به صورت زیر است:
- صفحه نمایش داخلی – ۷.۷۶ اینچ ± با رزولوشن ۲۷۱۳ در ۱۹۲۰ پیکسل – فناوری دوربین زیر نمایشگر
- صفحه نمایش خارجی – ۵.۴۹ اینچ ± با رزولوشن ۲۰۸۸ در ۱۴۲۲ پیکسل – طراحی پانچهول در صفحه نمایش
گزارشی که ماه پیش از سوی مینگ-چی کو، تحلیلگر مطرح، منتشر شد نیز همین ابعاد را برای نمایشگر دستگاه تاشوی اپل پیشبینی کرده بود، به این ترتیب که نمایشگر بیرونی ۵.۵ اینچ و نمایشگر درونی ۷.۸ اینچ خواهد بود.
نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که آقای کو پیشبینی کرده اپل به جای سیستم تشخیص چهرهی Face ID از حسگر اثر انگشت Touch ID بهره خواهد برد. دلیل او این بوده که ضخامت لازم برای جای دادن فناوری فیس آیدی در زیر نمایشگر وجود ندارد. با این وجود، به نظر میرسد که کو بیشتر در حال گمانهزنی است، در حالی که DCS اطلاعات دقیقتری در دست دارد.
دیدگاه ها