گوگل بهتازگی از پیکسل 9a بهعنوان جدیدترین عضو مقرونبهصرفه خانواده پیکسل رونمایی کرده و در چند ماه آینده نیز نوبت به معرفی سری پرچمدار پیکسل ۱۰ خواهد رسید. پیشبینی میشود که ترکیب پیکسلهای امسال، کمابیش شبیه سال ۲۰۲۴ باشد؛ به این ترتیب که خانواده سال ۲۰۲۵ شامل پیکسل 9a که تازه پا به عرصه گذاشته، به علاوه پیکسل ۱۰، پیکسل ۱۰ پرو، پیکسل ۱۰ پرو XL و پیکسل ۱۰ پرو فولد خواهد بود.
روی کاغذ و در نگاه اول، این ترکیب بسیار عالی به نظر میرسد. تنوع مدلها برای انتخاب، هیچوقت چیز بدی نیست و وجود بازه قیمتی از ۴۹۹ دلار تا ۱۷۹۹ دلار نشان میدهد که برای هر میزان بودجه، یک گزینه در دسترس است. این یک رویکرد هوشمندانه به نظر میرسد. اما شیوهای که گوگل در سال گذشته در پیش گرفت و احتمالاً امسال هم تکرار خواهد شد، تا حدودی دچار عدم تعادل است. گوگل با ایجاد کمی تغییرات، این امکان را خواهد داشت که کل مجموعه گوشیهای پیکسل خود را قدرتمندتر و بهتر از همیشه کند.
ایراد استراتژی پیکسل گوگل
بیایید نگاهی به گوشیهای پیکسل برای سال ۲۰۲۵ بیندازیم. برای شروع، پیکسل 9a را داریم و با این فرض پیش میرویم که تمامی شایعات و اخبار درز کرده درباره پیکسل ۱۰ که تا به امروز شنیدهایم، درست باشند. با این حساب، ترکیب گوشیهای گوگل برای سال ۲۰۲۵ به این صورت خواهد بود:
- گوگل پیکسل 9a: نمایشگر ۶.۳ اینچی، دو دوربین پشتی، تراشه تنسور G4، قیمت ۴۹۹ دلار.
- گوگل پیکسل ۱۰: نمایشگر ۶.۳ اینچی، سه دوربین پشتی، تراشه تنسور G5، قیمت ۷۹۹ دلار.
- گوگل پیکسل ۱۰ پرو: نمایشگر ۶.۳ اینچی، سه دوربین پشتی، تراشه تنسور G5، قیمت ۹۹۹ دلار.
- گوگل پیکسل ۱۰ پرو XL: نمایشگر ۶.۸ اینچی، سه دوربین پشتی، تراشه تنسور G5، قیمت ۱۰۹۹ دلار.
در حالی که این ترکیب شباهت زیادی به گوشیهای سال قبل دارد، شایعات از تحولی چشمگیر در مدل پایهی پیکسل خبر میدهند. در حالیکه پیکسل ۹ با دو لنز (اصلی و فوقعریض) عرضه میشود، احتمالاً پیکسل ۱۰ یک حسگر سوم (ظاهرا یک دوربین تلهفوتو پریسکوپی) را به این مجموعه اضافه خواهد کرد.

گوشی پیکسل 9a نسبت به قیمتی که برای آن پرداخت میشود، انتخاب خوبی به نظر میآید. پردازنده تنسور G4، در قیاس با تراشه G3 به کار رفته در پیکسل 8a، یک پیشرفت چشمگیر به شمار میرود. صفحه نمایش آن از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و حداکثر روشنایی ۲۷۰۰ نیت بهره میبرد و باتری ۵۱۰۰ میلیآمپرساعتی آن حتی از باتری موجود در پیکسل ۹ پرو XL نیز ظرفیت بیشتری دارد. با در نظر گرفتن گواهینامه IP68 برای مقاومت در برابر آب و گردوغبار و همچنین هفت سال پشتیبانی نرمافزاری، این گوشی در ازای قیمتی کمتر از ۵۰۰ دلار، ارزشی فوقالعاده را ارائه میدهد.
در جایگاه بعدی، مدل پایه پیکسل ۱۰ قرار میگیرد. اگر شایعه مربوط به وجود دوربین تلهفوتو صحت داشته باشد، شما صاحب یک مجموعه دوربین توانمندتر، تراشه جدیدتر تنسور G5، نمایشگری با کیفیت اندکی بالاتر و حاشیههای نازکتر، قابلیت ارتباط اضطراری ماهوارهای و سرعت شارژ بیشتر خواهید شد. اگر گوگل بتواند برچسب قیمت ۷۹۹ دلاری را برای این گوشی با اختلاف ۳۰۰ دلاری نسبت به پیکسل 9a حفظ کند، معامله چندان بدی نخواهد بود.

با این وجود، دوربین سومی که به آن اشاره کردیم، از جذابیت مدل پرو میکاهد. دقیقاً پیکسل ۱۰ پرو در ازای پرداخت ۲۰۰ دلار بیشتر در قیاس با پیکسل ۱۰، چه چیزی را به شما پیشکش میکند؟ صفحهنمایشی اندکی شفافتر؟ دوربین سلفی کمی بهتر؟ مقدار ناچیزی حافظه رم بیشتر؟ تمام ماجرا همین خواهد بود و به نظر میرسد پرداخت ۲۰۰ دلار اضافی بابت این پیشرفتهای جزئی، توجیهی نخواهد داشت.
از طرف دیگر، تصور کنید که پیکسل ۱۰ آن دوربین تلهفوتوی سوم را نداشته باشد و بار دیگر با دو حسگر روانه بازار شود. در این صورت و با در نظر گرفتن ظاهر زیبای پیکسل ۹a، توجیه برای پرداخت ۳۰۰ دلار اضافی برای مدل پایه سخت میشود، در حالی که پیکسل ۱۰ پرو به مدلی تبدل میشود که ارزش ارتقاء را دارد. اگر خواهان پیکسلی با صفحهنمایشی بزرگتر از ۶.۳ اینچ باشید، پیکسل ۱۰ پرو XL با قیمت ۱۰۹۹ دلار، تنها گزینه پیش روی شما باقی میماند.

اگر پیکسل ۱۰ از سه دوربین بهره ببرد، چه بسا پیکسل ۱۰ پرو را به حاشیه براند. اگر دو دوربین داشته باشد، به سادگی ممکن است از سوی پیکسل ۹a حذف شود. این چیزی که هماکنون در سری پیکسل ۸a/پیکسل ۹ شاهد آن هستیم.
چگونه گوگل میتواند این مشکل را با سری پیکسل ۱۱ حل کند؟
خب، راهکار اساسی برای تمامی این مسائل چیست؟ به نظر میرسد اعمال چند تغییر کوچک میتواند وضعیت را به مراتب بهبود بخشد. عرضه چهار مدل گوشی (به علاوه مدل تاشو) ایده خوبی است، اما روش نامگذاری و طراحی این چهار مدل از سوی گوگل قابلیت تغییر دارد.
این وضعیت را در ذهن مجسم کنید. خانواده پیکسل ۲۰۲۶ گوگل میتواند با معرفی پیکسل ۱۱ و پیکسل ۱۱ XL کار خود را آغاز کند. پیکسل ۱۱ میتواند از یک نمایشگر کوچک ۶.۳ اینچی، دو دوربین در قسمت پشتی و یک تراشه تنسور G5 بهره ببرد. این مدل، نقش مدل اقتصادی جدید در این سری را ایفا خواهد کرد و قیمت پایه ۴۹۹ دلاری پیکسل 9a را حفظ میکند و در واقع همان پیکسل 10a خواهد بود. با این کار، رویکرد نامگذاری کنونی، که در آن سری A با برادران پرچمدار خود یک عدد اختلاف دارد، مرتفع خواهد شد.

در جایگاه بعدی، پیکسل ۱۱ XL قرار خواهد گرفت. اگر شما بودجه بیشتری دارید و تمایل به داشتن یک گوشی بزرگتر داشته باشید، این گزینه در دسترس شماست. اگر برای آن یک صفحه نمایش ۶.۷ اینچی، یک باتری با ظرفیت بیشتر، همان تراشه تنسور G5 و یک دوربین تله فوتو با زوم 3x را در نظر بگیریم، مامی این امکانات با قیمت ۷۹۹ دلار عرضه خواهند شد.
در ادامه، ما شاهد دو مدل پرو خواهیم بود. انتظار میرود که پیکسل ۱۱ پرو با همان صفحه نمایش ۶.۳ اینچی عرضه شود، اما با حسگرهای دوربین پیشرفتهتر (از جمله یک دوربین تلهفوتو پریسکوپی با عملکرد بهتر)، یک تراشه جدیدتر تنسور G6 و همچنین ویژگیهای دیگری نظیر سرعت شارژ بالاتر و رم بیشتر، که همگی با قیمت ۹۹۹ دلار در دسترس مشتریان قرار خواهند گرفت. سرانجام، پیکسل ۱۱ پرو XL نیز از همان مشخصات دوربین، تراشه و حافظه رم مدل پرو کوچکتر بهره خواهد برد، با این تفاوت که دارای یک صفحه نمایش بزرگتر ۶.۷ اینچی و یک باتری با ظرفیت بیشتر خواهد بود و با قیمت ۱۰۹۹ دلار عرضه میشود.
در نهایت، گوگل همچنان به عرضه چهار مدل گوشی پیکسل ادامه خواهد داد، اما این بار همه آنها قیمت یکسانی دارند. با این حال، اتخاذ چنین رویکردی، بهبودهای قابل توجهی را در جنبههای مختلف به همراه خواهد داشت. این استراتژی به ما امکان انتخاب بین دو گوشی با اندازه کوچک و دو گوشی با اندازه بزرگ را میدهد که هر کدام دارای یک نسخه پایه و یک نسخه پرو خواهند بود.

این کار به یکسانسازی نامگذاری مدلهای پیکسل در هر سال منجر میشود. با تبدیل پیکسل ۱۱ به عنوان مدل اصلی و معرفی سری A به عنوان گزینهای اقتصادی، دیگر شاهد آشفتگی در شمارهگذاری نخواهیم بود. این رویکرد همچنین به ما امکان انتخاب بین دو اندازه گوشی، کوچک و بزرگ، را میدهد که هر کدام نسخههای پایه و پرو خواهند داشت.
علاوه بر این، با قرار دادن یک دوربین تلهفوتو در مدل پیکسل ۱۱ XL، علاقهمندان همچنان میتوانند یک گوشی غیرپرو با سه دوربین در پشت داشته باشند. اگر به دنبال یک گوشی بزرگ با باتری قویتر و قابلیت زوم بهتر دوربین هستید، میتوانید آن را با قیمت ۷۹۹ دلار تهیه کنید. با این وجود، همچنان منطقی خواهد بود که استدلال کنیم مدلهای پیکسل ۱۱ پرو و پیکسل ۱۱ پرو XL برای کسانی که امکانات بیشتری میخواهند، ارتقاءهای ارزشمندی محسوب میشوند.
انتخابهای بهتر و ترکیب سادهتر
بزرگترین اشکال این تغییر پیشنهادی آن است که دستکم در سال نخست، انتقال از پیکسل ۱۰ با تأکید بر گوشی پرچمدار ارزانقیمت به پیکسل ۱۱ با رویکرد اقتصادی، گذاری نامعمول در طول یک سال خواهد بود.

سری پیکسل A برای داشتن قیمتهای پایینتر، از تراشههای قدیمیتر و سختافزار دوربین متفاوت بهره میبرند. حالا این رویکرد برای پیکسل ۱۱ استاندارد به کار گرفته خواهد شد. چنانچه این پیکسل ۱۱ در سال ۲۰۲۶ با تراشه تنسور G۵ و حسگرهای دوربین مقرونبهصرفهتر روانه بازار شود، در صورت خرید پیکسل ۱۰ در سال ۲۰۲۵، انگیزه اندکی برای بهروزرسانی وجود خواهد داشت. با این حال، پس از سال اول، همه چیز منطقی به نظر خواهد رسید. در نتیجه، اختلاف بین پیکسل ۱۱ و پیکسل ۱۱ پرو تقریبا شبیه به تفاوتهای گوشیهایی مانند آیفون ۱۶ و آیفون ۱۶ پرو خواهد بود.
به نظر میرسد که گوگل با این تغییرات میتوان در سری پیکسل ۱۱، پیکسل ۱۲ و سریهای بعدی، زمینه را برای موفقیتهای چشمگیرتر خود فراهم کند. صرف نظر از اینکه چه اتفاقی برای گوشیهای پیکسل در سال جاری رخ میدهد، ما با اشتیاق و هیجان فراوان منتظر آن هستیم تا ببینیم جدیدترین گوشیهای گوگل چگونه خواهند بود.
دیدگاه ها