شرکت مدیاتک در اواخر سال گذشته میلادی، از پردازنده برتر خود با نام دایمنسیتی ۹۴۰۰ رونمایی کرد که آن را به عنوان یک گزینه قابلتأمل در مقابل اسنپدراگون ۸ الیت قرار میداد. حالا، این شرکت تایوانی مدل پیشرفتهتر دایمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس را معرفی کرده است.
این تراشه جدید، در اغلب جنبهها مشابه نسخه استاندارد دایمنسیتی ۹۴۰۰ است، با این حال، ارتقاهایی در بخشهای CPU، هوش مصنوعی، و قابلیتهای اتصال آن به چشم میخورد. شاید مهمترین پیشرفت صورت گرفته، پشتیبانی این تراشه از اتصال بلوتوث در فاصلهای بیش از ده کیلومتر (معادل ۶.۲ مایل) باشد. این در حالی است که دایمنسیتی ۹۴۰۰ تنها قادر به پشتیبانی از این اتصال تا شعاع ۱.۵ کیلومتری بود. این بهبود، یک جهش قابلتوجه به شمار میرود و اخیراً شاهد بودهایم که برندهایی مانند ویوو، اوپو و وانپلاس از امکانات ارتباط بلوتوث دوربرد بهره بردهاند.
اصلیترین بهبودی که در این تراشه ایجاد شده، افزایش ۱۰۰ مگاهرتزی در سرعت کلاک هسته اصلی Cortex-X925 بوده که از ۳.۶۳ گیگاهرتز به ۳.۷۳ گیگاهرتز رسیده است. فرکانس سایر هستهها بدون تغییر باقی مانده که شامل سه هسته Cortex-X4 با فرکانس ۳.۳ گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A720 با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز میشود. این تغییرات در کنار ۱۰ مگابایت حافظه کش سیستمی و ۱۲ مگابایت حافظه کش L3 اعمال شدهاند. بنابراین، میتوان انتظار یک ارتقای نسبتاً محدود در عملکرد تکهستهای پردازنده را داشت.

همچنان مدیاتک در Dimensity 9400 Plus از واحد پردازش عصبی ۸۹۰ AI خود بهره میبرد، با این تفاوت که اکنون فناوری پیشرفتهتری به نام +SpD را نیز به خدمت گرفته است. این فناوری به پیشبینی همزمان چندین توکن بعدی میپردازد و سپس یک مدل زبانی بزرگ (LLM) میتواند بهترین گزینه را از میان آنها برگزیند. بنا به اظهارات شرکت سازنده، این قابلیت جدید میتواند سرعت عملکرد هوش مصنوعی مبتنی بر عامل را تا حدود ۲۰ درصد افزایش دهد.
در زمینه هوش مصنوعی، مدیاتک اعلام کرده که نسل جدید تراشههایش به طور ویژه از مدلهای زبانی بزرگ (LLM) تقطیرشده DeepSeek R1 با اندازهای بین ۱.۵ تا ۸ میلیارد پارامتر که قابلیت اجرا به صورت محلی را دارند، پشتیبانی خواهد کرد. یکی از مدیران ارشد مدیاتک خاطرنشان کرد که تراشه دایمنسیتی ۹۴۰۰ استاندارد نیز احتمالاً قادر به پشتیبانی از این مدلهای هوش مصنوعی خواهد بود، اما احتمالاً عملکردی اندکی ضعیفتر در مقایسه با دایمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس از خود نشان خواهد داد.
یکی از پیشرفتهای چشمگیر دیگر در دایمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس، امکان پشتیبانی از باتریهای با ولتاژ پایینتر است. این ویژگی یا سبب افزایش طول عمر باتری خواهد شد یا با بهرهگیری از باتریهای کوچکتر، تولید دستگاههای نازکتر و سبکتر را آسانتر میسازد. مدیاتک همچنین پشتیبانی ارتقا یافتهای را برای سیستم ماهوارهای BeiDou فراهم آورده که زمان مورد نیاز برای یافتن نخستین موقعیت (TTFF) را تا ۳۳ درصد کاهش میدهد.
به غیر از این موارد، این تراشه همه قابلیتهای دایمنسیتی ۹۴۰۰ را دارد که شامل یک واحد پردازش گرافیکی Arm Immortalis-G925 MC12، یک مودم 5G Release 17 با حداکثر سرعت دانلود ۷ گیگابیت بر ثانیه و برخی ویژگیهای دوربین میشود. از جمله قابلیتهای دوربین میتوان به Gen-AI Telephoto برای بهبود عملکرد زوم دوربین در فواصل دور، زوم HDR با دامنه کامل و فناوری AI Audio Focus اشاره کرد.
شرکت مدیاتک گفته که نخستین دستگاههایی که به تراشه دایمنسیتی ۹۴۰۰ پلاس مجهز هستند، در اواخر همین ماه میلادی روانه بازار خواهند شد.
دیدگاه ها