شرکت اپل دست به جابهجایی گستردهای زده و شمار زیادی از گوشیهای آیفون و سایر تولیداتش را از انبارهای خود در کشورهای هند و چین به سوی ایالات متحده روانه ساخت. انگیزه اصلی پشت این اقدام، تلاش برای نگه داشتن قیمت فروش در سطح قبلی بود تا مشمول تعرفههای جدید نشوند.
در حال حاضر، دولت ترامپ افزایش تعرفهها را برای مدت زمان نود روز برای تمامی کشورهایی که در مقابل تعرفههای ایالات متحده اقدام به تلافی نکرده بودند، به حالت تعلیق درآورده است. حالا این کشورها تا ماه ژوئیه با یک تعرفه همگانی ده درصدی از سوی ایالات متحده مواجه هستند. رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به چرایی این تعلیق گفت: «بعضی از افراد کمی از مسیر خارج شده بودند. آنها داشتند عصبانی میشدند.”

با این حال، این وضعیت شامل حال کشور چین نمیشود. دولت ترامپ، تعرفه سنگین ۱۰۴ درصدی را به ۱۲۵ درصد افزایش داده است و این حرکت، به عنوان سرآغاز یک نبرد تجاری جدید میان این دو کشور تلقی میگردد.
چین در جواب به تعرفهی ۱۰۴ درصدی که ترامپ روی کالاهای صادراتی از چین گذاشته بود، تعرفهای ۸۴ درصدی بر واردات از ایالات متحده وضع کرد. دولت ترامپ هم بیدرنگ به این عمل واکنش نشان داد و پکن را به بیاحترامی متهم کرد و تعرفه را به ۱۲۵ درصد افزایش داد که فوراً هم اجرا شد.
هنگامی که دولت ترامپ از نقشههای خود برای افزایش تعرفهها پرده برداشت، بالغ بر هفتاد و پنج کشور از دولت ایالات متحده خواستار گفتگو پیرامون یافتن یک راه چاره شدند. این خبر را رئیس جمهور امریکا اعلام کرد. در نهایت، او بر آن شد که عقبنشینی کند و زمینه را برای سه ماه مذاکره با برخی از کشورها مهیا سازد.
بعد از این تصمیم، شاخص S&P 500 با جهشی 9.5 درصدی روبرو شد که بزرگترین رشد یک روزه از سال ۲۰۰۸ تا به امروز به شمار میرود. شاخص نزدک کامپوزیت نیز ۱۲.۲ درصد بالا رفت که بهترین روز آن از سال ۲۰۰۱ بود.
دیدگاه ها