گوشی موتورولا اج ۶۰ فیوژن درست به‌موقع از راه رسیده، دقیقاً یک سال پس از مدل قبلی‌اش یعنی اج ۵۰ فیوژن. این مدل جدید با همان طراحی شیک سری خود عرضه می‌شود، اما چندین ارتقای قابل توجه را نیز به همراه دارد.

بدنه این گوشی اکنون از گواهی IP69 بهره می‌برد و مطابق با استاندارد نظامی MIL-STD-810H برای دوام بیشتر ساخته شده است. موتورولا همچنین یک پنل OLED باکیفیت‌تر به همراه محافظ گوریلا گلس ۷i را به آن افزوده، باتری بزرگ‌تری در آن قرار داده، فضای ذخیره‌سازی بیشتری ارائه کرده، درگاه microSD را افزوده و چیپست جدیدی را به کار گرفته، آن هم بدون افزایش قیمت!

موتورولا اج 60 فیوژن

هرچند اج ۶۰ فیوژن نسبت به مدل قبلی خود پیشرفت‌های انقلابی ندارد اما این به آن معنا نیست که یک گوشی رقابتی نخواهد بود. در واقع، اج ۵۰ فیوژن سال گذشته عملکرد خوبی در برابر رقبایش داشت و از مدل جدید نیز انتظار می‌رود همین مسیر را دنبال کند. چیپست جدید دایمنسیتی ۷۳۰۰ شاید در نگاه اول نسبت به اسنپدراگون 7s نسل ۲ جهش بزرگی نباشد اما از فرکانس CPU بالاتری برخوردار است و GPU و پردازشگر تصویر آن هم کمی قدرتمندتر شده‌اند. اما نباید فقط بر اساس مشخصات قضاوت کرد.

بدنه۱۶۱×۷۳×۸.۰ میلی‌متر، ۱۸۰ گرم؛ پنل جلویی از جنس گوریلا گلس 7i، پنل پشتی از پلیمر سیلیکونی (چرم مصنوعی سازگار با محیط زیست)
مقاومت در برابر آب و گردوغباراستاندارد IP68/IP69 برای مقاومت در برابر گرد و غبار و آب (مقاوم در برابر فشار بالای آب و غوطه‌وری تا عمق ۱.۵ متری به مدت ۳۰ دقیقه)، مقاوم در برابر سقوط تا ارتفاع ۱.۲ متری، مطابق با استاندارد نظامی MIL-STD-810H.
نمایشگر۶.۶۷ اینچ P-OLED، نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز، HDR10+، رزولوشن ۱۲۲۰×۲۷۱۲ پیکسل، نسبت تصویر ۲۰.۰۱:۹، تراکم پیکسلی 446ppi، روشنایی ۱۵۰۰ نیت (HBM) و حداکثر روشنایی ۴۵۰۰ نیت.
پردازندهمدیاتک دایمنسیتی ۷۳۰۰ چهار نانومتری
حافظه۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی با ۸ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی با ۱۲ گیگابایت رم؛ حافظه داخلی از نوع UFS 2.2؛ پشتیبانی از کارت حافظه microSDXC.
دوربین پشتواید (اصلی): ۵۰ مگاپیکسل، f/1.88، اندازه حسگر ۱/۱.۵۶ اینچ، پیکسل‌های ۱.۰ میکرونی، فوکوس خودکار چند جهته، لرزش‌گیر اپتیکال
اولترا واید: ۱۳ مگاپیکسل، f/2.2، زاویه دید ۱۲۰ درجه، حسگر ۱/۳.۰ اینچ، پیکسل‌های ۱.۱۲ میکرونی، فوکوس خودکار
دوربین جلو۳۲ مگاپیکسل، f/2.2، واید، حسگر ۱/۳.۱۴ اینچ، پیکسل‌های ۰.۷ میکرونی
فیلم‌برداریدوربین اصلی: ۴K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، 1080p با نرخ ۳۰/۶۰/۱۲۰/۲۴۰ فریم بر ثانیه، همراه با لرزش‌گیر دیجیتالی (gyro-EIS)
دوربین سلفی: ۴K با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، 1080p با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، همراه با لرزش‌گیر دیجیتالی (gyro-EIS)
باتری۵۲۰۰ میلی‌آمپر ساعت؛ شارژ سیمی ۶۸ وات
سیستم‌عاملاندروید ۱۵ با پشتیبانی از ۳ به‌روزرسانی اصلی اندروید.
اتصالات۵G، وای‌فای ۶، بلوتوث ۵.۴، NFC، سیم‌کارت الکترونیکی (eSIM)
ویژگی‌های دیگرحسگر اثر انگشت زیر نمایشگر (اپتیکال)؛ اسپیکرهای استریو (با پشتیبانی از دالبی اتمس)؛ پشتیبانی از Smart Connect

محتویات جعبه

موتورولا اج 60 فیوژن

این گوشی در یک جعبه ساده و مینیمال عرضه می‌شود که تنها شامل یک کابل USB-C به USB-C برای شارژ و انتقال داده است. درون جعبه با یکی از عطرهای خاص و امضای موتورولا خوشبو شده که تجربه جعبه‌گشایی را خاص‌تر می‌کند. این گوشی از شارژ سریع ۶۸ وات با شارژر سازگار با Power Delivery پشتیبانی می‌کند، اما در برخی بازارها مانند اروپا، شارژر درون جعبه قرار ندارد.

طراحی و بدنه

موتورولا اج ۶۰ فیوژن از همان زبان طراحی مدل قبلی خود پیروی می‌کند، پشت چرمی با بافت نرم و جزیره دوربین ساده و مینیمالیستی، فریم پلاستیکی نازک و پنل جلویی خمیده. البته جزیره دوربین در این مدل کمی بزرگ‌تر شده، چرا که شاهد اضافه شدن حسگر نور ۳ در ۱ هستیم که هم باعث تقارن در طراحی می‌شود و هم باعث شده فلش LED به خوبی با حلقه‌های دوربین ترکیب شود. ابعاد و وزن گوشی تغییر زیادی نداشته، اما به دلیل استفاده از باتری بزرگ‌تر، اندکی ضخیم‌تر از نسل قبل شده است.

این گوشی با استاندارد نظامی MIL-STD-810H سازگار است و گواهی ضدآب و گردوغبار IP68/IP69 دارد. همچنین شیشه جلویی این بار با گوریلا گلس ۷i محافظت می‌شود که دوام بیشتری در برابر ضربه و خط‌وخش دارد. در مجموع، این گوشی با وجود نمایشگر ۶.۶۷ اینچی‌اش بسیار سبک و خوش‌دست است. پنل خمیده، پشت چرمی و طراحی سبک آن باعث شده کار کردن با یک دست آسان و مطمئن باشد و گوشی حس امنیت خوبی هنگام در دست گرفتن به کاربر منتقل ‌کند. البته محل قرارگیری سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر بیش از حد نزدیک به لبه پایینی گوشی قرار دارد و کار با آن ممکن است گاهی اوقات مشکل باشد.

صفحه‌نمایش موتورولا اج ۶۰ فیوژن

موتورولا اج 60 فیوژن

این گوشی به یک پنل OLED جدید ۶.۶۷ اینچی مجهز شده که وضوحی فراتر از استاندارد معمول دارد، یعنی ۲۷۱۲×۱۲۲۰ پیکسل. این عدد نسبت به نسل قبلی پیشرفت چشمگیری است و چنین نمایشگری را به ندرت در این بازه قیمتی می‌بینیم. این پنل همچنین از +HDR10 پشتیبانی می‌کند و دارای عمق رنگ ۱۰ بیتی است.

این نمایشگر از لحاظ کیفیت بصری، ثبات بسیار خوبی دارد و زاویه دید یا کنتراست آن با تغییر زاویه نگاه کاربر تغییر محسوسی نمی‌کند. موتورولا همچنین این نمایشگر را به فناوری لمس مرطوب یا همان Wet touch مجهز کرده تا هنگام کار با انگشت‌های خیس، عملکرد لمسی دچار اختلال نشود. تکنولوژی DC Dimming نیز برای کاربران حساس به فلیکرهای نامرئی پنل‌های OLED در نظر گرفته شده است. از نظر روشنایی، نمایشگر در حالت دستی به حداکثر ۴۶۹ نیت می‌رسد، اما در حالت خودکار می‌تواند تا ۱۳۷۶ نیت افزایش یابد، که برای استفاده در فضای باز کاملاً مناسب است و حتی برخی گوشی‌های رده‌بالا چنین روشنایی‌ای ندارند.

گوشی دارای سه حالت نرخ تازه‌سازی است: خودکار، ۶۰ هرتز و ۱۲۰ هرتز. در حالت خودکار، نرخ تازه‌سازی بسته به محتوا بین ۶۰ و ۹۰ هرتز تغییر می‌کند. زمانی که گوشی در حالت استراحت است، نرخ تازه‌سازی به ۶۰ هرتز کاهش می‌یابد و در اکثر اپ‌ها به ۱۲۰ هرتز می‌رسد. اما اپ‌های گوگل مانند Chrome معمولاً روی ۹۰ هرتز محدود می‌شوند. اپ‌های پخش ویدیو مثل یوتیوب نیز با ۶۰ هرتز اجرا می‌شوند.

عمر باتری و عملکرد شارژ

موتورولا اج 60 فیوژن

با توجه به بازدهی خوب چیپست دایمنسیتی ۷۳۰۰، انتظار عمر باتری بالایی از این گوشی می‌رود و در عمل هم بدین گونه است، هرچند برخی رقبا با همین سخت‌افزار عملکرد بهتری را به ثبت رسانده‌اند. در تست‌های انجام شده، این گوشی با ثبت ۱۳ ساعت و ۵۴ دقیقه استفاده مداوم، نسبت به اج ۵۰ فیوژن بهبود خوبی را نشان می‌دهد. اج ۶۰ فیوژن از شارژ سریع ۶۸ واتی مانند نسل قبل پشتیبانی می‌کند، ولی با باتری بزرگ‌تر ۵۲۰۰ میلی‌آمپری. با این حال، مدت زمان شارژ تغییر محسوسی نداشته و با استفاده از شارژر ۶۸ وات توربوی موتورولا، در ۴۴ دقیقه از صفر تا صد شارژ می‌شود که یکی از سریع‌ترین‌ها در کلاس خود است.

در تنظیمات نرم‌افزاری، امکان محدود کردن شارژ به ۸۰ درصد برای حفظ سلامت باتری در دراز مدت وجود دارد. همچنین می‌توان قابلیت Charge Boost را به‌طور کامل غیرفعال کرد تا سرعت شارژ کاهش یابد.

اسپیکرها

اج ۶۰ فیوژن از سیستم اسپیکر استریوی هیبریدی بهره می‌برد که اسپیکر بالایی نقش بلندگوی تماس را هم ایفا می‌کند. برخلاف مدل سال گذشته، این بار اسپیکرها از تکنولوژی دالبی اتموس (Dolby Atmos) بهره می‌برند. صدای دستگاه نسبت به مدل قبلی بلندتر شده و کیفیت بهتری هم دارد. از حیث بلندی صدا، این گوشی موفق شده تا امتیاز عالی -۲۲.۶ LUFS را در آزمایش‌ها کسب کند که بسیار بلند محسوب می‌شود. از نظر کیفیت صدا نیز یکی از بهترین گوشی‌ها در این بازه قیمتی است؛ صدای خروجی دستگاه گرم‌تر و عمیق‌تر از میان‌رده‌های معمولی است و در عین حال شفافیت صداهای زیر هم حفظ شده. بنابراین اگر به دنبال گوشی‌ای با اسپیکرهای استریوی قدرتمند در این رنج قیمت هستید، اج ۶۰ فیوژن می‌تواند در صدر لیست انتخابی‌تان باشد.

سیستم‌عامل و رابط کاربری

موتورولا اج 60 فیوژن

موتورولا اج ۶۰ فیوژن به صورت پیش‌فرض با اندروید ۱۵ و رابط کاربری اختصاصی Hello UI عرضه می‌شود. اگر پیش‌تر با گوشی‌های موتورولا کار کرده باشید، محیط این رابط کاربری برایتان آشنا و راحت خواهد بود. موتورولا وعده داده که این گوشی ۳ به‌روزرسانی اصلی سیستم‌عامل و ۴ سال پچ‌های امنیتی دریافت خواهد کرد، که برای یک گوشی میان‌رده کاملاً رضایت‌بخش است. از نظر ظاهری، تغییر خاصی نسبت به اندروید ۱۴ و نسخه قبلی Hello UI مشاهده نمی‌شود، اما برخی ویژگی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی به آن افزوده شده‌اند. در کنار جمنای گوگل، موتورولا نیز دستیار هوش مصنوعی اختصاصی خودش به نام Moto AI را معرفی کرده که در رابط کاربری آن به‌راحتی قابل دسترسی است.

دستیار Moto AI می‌تواند کارهای متنوعی را برایتان انجام دهد، از جمله:

  • خلاصه‌سازی اعلان‌ها
  • ضبط صدا، تبدیل صورت به متن و خلاصه‌سازی محتوای روی صفحه
  • ذخیره‌سازی تصاویر، اسکرین‌شات‌ها و یادداشت‌های متنی
  • تولید تصویر

دوربین

موتورولا اج 60 فیوژن

دوربین اج ۶۰ فیوژن روی کاغذ نسبت به نسل قبلی خود بدون تغییر باقی مانده، اگرچه ممکن است تغییراتی در حسگرها اعمال شده باشد، اما مشخصات فنی آن دقیقاً با اج ۵۰ فیوژن یکسان است. دوربین اصلی همچنان از حسگر ۵۰ مگاپیکسلی Lytia 700C با دیافراگم f/1.88 استفاده می‌کند. دوربین فوق‌عریض هم ۱۳ مگاپیکسل است و از فوکوس خودکار بهره می‌برد. دوربین سلفی هم ۳۲ مگاپیکسلی است با دیافراگم وسیع‌تر f/2.2. نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، عملکرد نه‌چندان روان اپلیکیشن دوربین است. تصویر نمایش داده شده در برنامه دوربین گاهی با لگ دیده می‌شود و برنامه در بعضی مواقع پاسخ‌گوی کاربر نیست. این مشکل، پیش‌تر در چند مدل از گوشی‌های موتورولا مشاهده شده بود.

دوربین اصلی

دوربین اصلی در نور روز، عکس‌هایی با رنگ‌های زنده، کنتراست نسبتاً بالا، وضوح خوب و جزئیات ریز مناسب ثبت می‌کند. ممکن است اگر با دقت به عکس‌های این گوشی نگاه کنید، متوجه شوید که در مرحله پردازش، تصاویر اندکی بیش از حد شارپ شده‌اند ولی این موضوع چندان آزاردهنده نیست. همانند سایر گوشی‌های موتورولا، اج ۶۰ فیوژن دو حالت پردازش تصویر Natural و Enhanced دارد. حالت Enhanced زمان بیشتری برای پردازش صرف می‌کند و قرار است کیفیت تصویر را ارتقا دهد. با این حال، تفاوت محسوسی میان این دو حالت در عکس‌ها دیده نمی‌شود. در عکس‌های ثبت شده در حالت ۵۰ مگاپیکسلی، آثار واضحی از بزرگ‌نمایی مصنوعی (Upscaling) دیده می‌شود. بنابراین، استفاده از این حالت ممکن است کاربردی نباشد. در مورد عکس‌های پرتره هم باید گفت که تشخیص لبه‌ها می‌توانست بهتر باشد، ولی در کل، تصاویر قابل قبول‌اند.

با اینکه حالت عکاسی در شب یا همان Night Mode به‌صورت خودکار فعال نمی‌شود، اما عکس‌هایی که در حالت استاندارد و شب گرفته می‌شوند، تقریباً یکسان هستند. به صورت کلی، دوربین اصلی در نور شب عکس‌هایی نسبتاً شارپ و با جزئیات مناسب تولید می‌کند. سایه‌ها کمی بیش از حد روشن هستند، اما این به معنی از بین رفتن مرز قسمت‌های تاریک و روشن نیست.

دوربین فوق‌عریض

موتورولا اج 60 فیوژن

در مقایسه با بیشتر دوربین‌های فوق‌عریض موجود در بازار، سنسور این گوشی یکی از بهترین گزینه‌ها به شمار می‌رود. البته هاله‌هایی ناشی از شارپ کردن بیش از‌ حد در تصاویر آن دیده می‌شود، اما نتیجه نهایی کاملاً رضایت‌بخش است و وجود فوکوس خودکار نیز به کیفیت عکس‌های آن کمک کرده. جزئیات ثبت شده از این دوربین نسبت به نمونه‌های مشابه بیشتر است و عکس‌ها وضوح خوبی دارند. در مجموع، عملکرد دوربین فوق‌عریض در نور روز عالی است. سنسور فوق‌عریض در عکس‌برداری از فاصله نزدیک نیز عملکرد خوبی دارد. فوکوس خودکار امکان ثبت تصاویر ماکرو را فراهم کرده و نتایج آن به مراتب بهتر از سنسورهای ماکروی اختصاصی در این رده قیمتی هستند. عکس‌های شب با دوربین فوق‌عریض عملکرد قابل قبولی دارند. رنگ‌ها کمی بی‌جان هستند اما وضوح و دامنه دینامیکی برای چنین دوربینی در سطح خوبی قرار دارد.

سلفی

دوربین سلفی تصاویر نسبتاً خوبی ثبت می‌کند، اما موتورولا برای دستیابی به وضوح بیشتر، باز هم از شارپ کردن مصنوعی عکس‌ها استفاده کرده که می‌تواند برخی ایرادات چهره را برجسته کند. با این حال، رنگ‌ها دقیق، دامنه دینامیکی وسیع و جزئیات بسیار خوب هستند.

فیلمبرداری

موتورولا اج 60 فیوژن

اج ۶۰ فیوژن از فیلمبرداری با کیفیت 4K و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه توسط تمام دوربین‌هایش از جمله دوربین سلفی پشتیبانی می‌کند. لرزش‌گیر دیجیتال (EIS) نیز عملکرد خوبی دارد. حتی در شرایط نوری دشوار، ویدئوهای ثبت‌شده با دوربین اصلی بسیار خوب هستند و وضوح و جزئیات مناسب است، تصویر شفاف به نظر می‌رسد و رنگ‌ها تقریباً طبیعی هستند.

کلیپ‌های ثبت شده با دوربین فوق‌عریض هم بدون شک یکی از بهترین‌های موجود در نوع خود هستند. البته رنگ‌های آن کمی کم‌رنگ‌تر از حد معمول‌اند و مشکل جستجوی فوکوس (focus hunting) گاهی باعث خراب شدن فیلم می‌شود؛ امید است موتورولا این مشکل را در آینده برطرف کند.

جمع‌بندی

موتورولا اج 60 فیوژن

گوشی Motorola Edge 60 Fusion با قیمتی رقابتی وارد بازار شده و به عنوان یک میان‌رده همه‌فن‌حریف، عملکرد بسیار خوبی دارد. با گذشت زمان و کاهش قیمت، این گوشی می‌تواند به یکی از گزینه‌های فوق‌العاده‌ مقرون‌به‌صرفه در بازار تبدیل شود. اگرچه تراشه به کار رفته در این مدل نسبت به رقبای هم‌قیمت کمی ضعیف‌تر است و اپلیکیشن دوربین هم گاهی با لگ مواجه می‌شود، اما با این وجود به راحتی می‌توان آن را در بین گزینه‌های خرید خود داشت. ویژگی‌هایی مثل نمایشگر باکیفیت، طراحی خاص و کیفیت ساخت عالی، اسپیکرهای بی‌رقیب از نظر بلندی صدا و کیفیت، شارژ سریع و عملکرد مناسب دوربین‌ها، باعث شده‌اند اج ۶۰ فیوژن فراتر از انتظارات ظاهر شود.

در کنار این امکانات، شاهد اضافه شدن درگاه microSD و حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی در نسخه پایه هستیم. به طور خلاصه، اج ۶ فیوژن تلفیقی از طراحی چشم‌گیر، عملکرد نرم‌افزاری خوب، امکانات کامل و قیمت مناسب است که تنها ضعف واقعی‌اش در بخش پردازنده نمود پیدا می‌کند.