جانی آیو، طراح ارشد پیشین شرکت اپل، و سم آلتمن، مدیر عامل OpenAI، به طور جدی مشغول پیگیری پروژه مشترک خود تحت عنوان “io Products” هستند. در همین راستا، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر تمایل OpenAI به تملک این استارتاپ فعال در زمینه سخت‌افزارهای هوش مصنوعی، با ارزشی بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار، مطرح شده است. این سرمایه‌گذاری که قریب به یک سال پیش پایه‌گذاری شد، تمرکز خود را بر توسعه دستیارهای هوشمند صوتی برای استفاده در محصولات خانگی معطوف کرده است. همچنین، طرح‌هایی برای تولید یک گوشی هوشمند بدون نمایشگر نیز در چشم‌انداز این همکاری قرار دارد.

OpenAI در نظر دارد تا با همکاری در سرمایه‌گذاری جدید جانی آیو، به تولید طیف متنوعی از محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی برای محیط منزل، از جمله یک گوشی فاقد نمایشگر، بپردازد. به گفته منابع آگاه، محصول گوشی بدون نمایشگر به معنای مصطلح “تلفن” نخواهد بود، اما کاربرد آن در آینده روشن خواهد شد. این پروژه کماکان در مراحل ابتدایی توسعه قرار داشته و برای عرضه یک نمونه فیزیکی به عموم، نیازمند گذر زمان است. افزون بر این، هیچ طرح اولیه‌ای تاکنون ارائه نشده تا بتوان تصوری از ظاهر یا نحوه عملکرد این دستگاه به دست آورد.

قیمت ChatGPT

منابع مالی این سرمایه‌گذاری مشترکاً توسط شرکت Emerson Collective متعلق به لورن پاول جابز و شخص جانی آیو تأمین خواهد شد. این استارتاپ نوپا در همین مراحل ابتدایی، اقدام به جذب تعداد محدودی پرسنل کرده که در میان آن‌ها، طراحان سابق اپل نظیر تانگ تان و ایوانز هنکی به چشم می‌خورند. شرکت OpenAI برای این پروژه در حال ارزیابی دو رویکرد مالکیت کامل یا مشارکت است. بر اساس گزارش منتشر شده توسط The Information، این اقدام به OpenAI امکان دسترسی به فناوری سخت‌افزاری و تیم مهندسی را خواهد داد.

چارچوب این توافق به این صورت تنظیم شده که توسعه محصولات io Products توسط تیم مهندسی صورت خواهد پذیرفت، در حالی که OpenAI مسئولیت تأمین پشتیبانی هوش مصنوعی برای فعال‌سازی این دستگاه‌ها را بر عهده خواهد داشت. از سوی دیگر، جانی آیو از طریق استودیوی طراحی خود با نام LoveFrom، در فرآیند طراحی این دستگاه‌ها مشارکت خواهد کرد. در صورت تحقق کامل این برنامه‌ها، OpenAI به طور مستقیم با شرکت اپل به رقابت خواهد پرداخت. البته OpenAI از سال گذشته با اپل همکاری داشته و قابلیت ChatGPT را به برنامه‌هایی نظیر Siri افزوده است.

ادغام قابلیت‌های هوش مصنوعی در چت‌بات‌ها به یکی از ترندهای پرطرفدار در صنعت فناوری تبدیل شده و شرکت‌های متعددی، از جمله OpenAI، ایکس، آنتروپیک، گوگل و غیره، در حال بررسی و سرمایه‌گذاری در این حوزه هستند. اکنون باید منتظر ماند و دید که جایگاه اپل و دستیار صوتی Siri در میان این رقبا چگونه تعیین خواهد شد و آیا آن‌ها از توانایی کافی برای رقابت با بازیگران جدید این عرصه برخوردار خواهند بود یا خیر.