تلاش یک متهم برای بهره‌گیری از یک آواتار مبتنی بر هوش مصنوعی در جریان یک درخواست تجدیدنظر حقوقی با ناکامی مواجه شد.

یک قاضی در دادگاه تجدیدنظر نیویورک، با متهمی روبرو شد که از یک آواتار هوش مصنوعی به منظور نمایندگی از خود در یک پرونده قضایی اخیر استفاده کرده بود.

در اواخر ماه مارس، یک دادگاه تجدیدنظر در نیویورک با وضعیتی غیرمعمول روبرو شد؛ بدین نحو که جروم دوالد به عنوان متهم پرونده، یک آواتار تولید شده توسط هوش مصنوعی را برای ارائه استدلال‌های حقوقی خود از طریق ویدئو به دادگاه ارائه کرد که این موضوع لو رفت و با انتقاد قاضی مواجه شد.

این اتفاق، تازه‌ترین نمونه از ورود هوش مصنوعی به عرصه دادگاه‌ها محسوب می‌گردد. به فاصله کمی بعد از پخش ویدئو، قاضی خواستار توقف آن شد و در خصوص هویت وکیل پرونده سؤال کرد. آقای دوالد ۷۴ ساله در پاسخ گفت: «این آواتار توسط من تولید شده است و یک شخص حقیقی نیست.»

به نظر می‌رسید که قاضی از وضعیت موجود ناخشنود بود و با لحنی انتقادآمیز اظهار داشت: «بهتر بود اگر این موضوع را در زمان تقدیم درخواست خود مد نظر قرار می‌دادید.» وی همچنین خاطرنشان کرد که متهم پیش از این در محضر دادگاه حاضر شده و در گذشته نیز امکان ادای شهادت به صورت شفاهی برای او فراهم بوده است. قاضی در ادامه سخنان خود افزود: «تمایلی به اغفال شدن ندارم.»

یک متهم از آواتار هوش مصنوعی در دادگاه حقوقی استفاده کرد

قاضی سپس گفت: «شما از این محکمه به عنوان بستری برای راه‌اندازی فعالیت تجاری خود بهره نخواهید جست» و در ادامه از متهم پرسید که آیا از عارضه‌ای رنج می‌برد که موجب ناتوانی او در تکلم می‌شود. سپس، با اشاره به صفحه نمایش ویدئویی گفت: «آن را قطع کنید.»

دوالد ضمن پوزش، علت این اقدام را چنین توضیح داد که گمان می‌برد یک آواتار مبتنی بر هوش مصنوعی قادر خواهد بود استدلال‌های او را به شکلی مؤثرتر از بیان شخصی‌اش ارائه کند. دوالد در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس اظهار داشت که وی از دادگاه تقاضای اجازه برای پخش یک فایل ویدیویی از پیش ضبط شده را کرده و سپس با همکاری یک شرکت فناوری مستقر در سان فرانسیسکو، اقدام به ساخت یک آواتار هوش مصنوعی کرده است.

وی در ابتدا تلاش کرد تا یک نسخه دیجیتالی از خود ایجاد کند، اما به دلیل محدودیت‌های زمانی پیش از برگزاری جلسه دادرسی، موفق نشد. دوالد گفت: «دادگاه از این مسئله به شدت ناخشنود گردید و آن‌ها مرا به سختی مورد توبیخ قرار دادند.»

این رویداد، مسائلی که با نفوذ هوش مصنوعی به عرصه‌های حقوقی پدیدار شده‌اند، به خوبی نمایان می‌سازد. در سال ۲۰۲۳، یک وکیل اهل نیویورک به دلیل ارائه‌ی خلاصه‌ی حقوقی حاوی استنادات به پرونده‌های ساختگی که توسط ChatGPT ایجاد شده بود، در جریان یک دعوی قضایی علیه یک شرکت هواپیمایی کلمبیایی با انتقادات جدی مواجه شد.

در ماه مارس، دیوان عالی ایالت آریزونا استفاده از دو آواتار تولید شده توسط هوش مصنوعی را، مشابه آنچه دوالد در نیویورک به کار برد، به منظور خلاصه‌سازی آرای دادگاه برای عموم مردم آغاز کرد.

همچنین در ماه سپتامبر، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا علیه شرکت‌هایی که مدعی بودند با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، مصرف‌کنندگان را گمراه ساخته‌اند، از جمله شرکتی که خدمات وکیل هوش مصنوعی را ارائه می‌داد، اقدامات قانونی به عمل آورد.