درست است که اسنپدراگون ۸ الیت به عنوان قوی‌ترین تراشه کوالکام شناخته می‌شود، اما این شرکت حالا به تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند و در نتیجه به مصرف‌کنندگان فرصتی داده تا از عملکرد عالی و قابلیت‌های پیشرفته با هزینه‌ای کمتر بهره‌مند شوند. اسنپدراگون 8s نسل ۴ امروز بدون استفاده از هسته‌های اختصاصی اوریون معرفی شد. کوالکام همچنان از هسته‌های قدیمی‌تر Kryo استفاده می‌کند. با این حال، ادعا کرده که عملکرد این تراشه نسبت به نسل قبل تا ۴۹ درصد بهبود یافته است.

یکی از نقاط ضعف این تراشه، استفاده از فناوری ساخت قدیمی‌تر ۴ نانومتری است که به احتمال زیاد پروسه N4P شرکت TSMC باشد. به این ترتیب، Snapdragon 8s Gen 4 از نظر مصرف انرژی، از اسنپدراگون ۸ الیت ضعیف‌تر بوده. اما از یک CPU قدرتمند با آرایش ۱ + ۳ + ۲ + ۲ بهره می‌برد. سریع‌ترین هسته آن با سرعت ۳.۲۰ گیگاهرتز و هسته‌های عملکردی با سرعت ۳.۰۰ گیگاهرتز کار می‌کنند. اگرچه نام پردازنده گرافیکی اعلام نشده، کوالکام می‌گوید که اسنپدراگون 8s نسل ۴ نسبت به اسنپدراگون 8s نسل ۳ حدود ۴۹ درصد بهبود در عملکرد گرافیکی دارد.

اسنپدراگون 8s نسل 4

عملکرد CPU اسنپدراگون 8s نسل ۴ افزایش سرعت ۳۱ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین، این تراشه بهبود چشمگیری در بهره‌وری انرژی به میزان ۳۹ درصد ارائه می‌دهد. این تراشه دارای امکانات پیشرفته‌ای نظیر مودم 5G نیز است، اما متأسفانه از باندهای mmWave پشتیبانی نمی‌کند. با ابن حال، باند sub-6GHz می‌تواند حداکثر سرعت دانلود ۴.۲ گیگابیت بر ثانیه را به ارمغان آورد. این تراشه از فناوری‌های بلوتوث ۶.۰، حافظه‌ی UFS 4.0، رم LPDDR5X با سرعت ۴,۸۰۰ مگاهرتز و همچنین وای‌فای ۷ پشتیبانی می‌کند.

اسنپدراگون 8s نسل ۴، قابلیت‌های هوش مصنوعی را نیز به صورت مستقیم روی دستگاه ارائه می‌دهد. این پردازنده به لطف واحد پردازش عصبی جدید، عملکرد هوش مصنوعی ۴۴ درصد بهتر دارد. پردازنده‌ی سیگنال تصویر این تراشه نیز می‌تواند از یک حسگر دوربین تکی تا ۳۲۰ مگاپیکسل پشتیبانی کند. همچنین، امکان پخش ویدیوی 8K HDR با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه و ضبط ویدیوی 4K HDR با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را فراهم می‌کند. پیش‌بینی می‌شود که بسیاری از شرکت‌های سازنده گوشی‌ هوشمند در چین، از Snapdragon 8s Gen 4 در محصولات رده‌بالای خود استفاده کنند.