سری پوکو یک پله بالاتر رفته و حالا مدل اولترا در کنار نسخه پرو به این خانواده پیوسته است. Poco F7 Ultra با اضافه شدن دوربینهای بیشتر و تراشه ردهبالا، بیش از هر زمان دیگری در تلاش است تا عنوان قاتل پرچمداران را به خود اختصاص دهد.
یکی از مهمترین پیشرفتهای این مدل، اضافه شدن یک دوربین تلهفوتو است. برای اولین بار در یک گوشی برند Poco (جدا از دوربین ۵ مگاپیکسلی ماکرو روی F2 Pro در سال ۲۰۲۰). این یکی از لنزهای تلهفوتوی باکیفیت شیائومی است که هم برای سوژههای دور و هم نزدیک عملکرد خوبی دارد. دوربین فوقعریض آن هم در مقایسه با F6 Pro کمی ارتقا یافته، در حالی که دوربین اصلی بدون تغییر باقی مانده است. دیگر عامل کلیدی که جایگاه پریمیوم F7 Ultra را تایید میکند، تراشه Snapdragon 8 Elite است. برخی از گوشیهای سری Poco از تراشههای پرچمدار استفاده میکنند، اما معمولاً اکثر آنها به تراشههای پرچمدار سال قبل بسنده میکنند. اما خوشبختانه در پوکو F7 اولترا از جدیدترین تراشه پرچمدار اسنپدراگون استفاده شده است.

این گوشی همچنین از یک باتری با ظرفیت مناسب بهره میبرد که به اندازه F7 Pro نیست اما از F6 Pro بهتر است. توان و سرعت شارژ نیز همچنان در بالاترین سطح میان گوشیهای شیائومی قرار دارد، ضمن اینکه شارژ بیسیم هم به این دستگاه اضافه شده، قابلیتی که معمولاً در گوشیهای پوکو دیده نمیشود. علاوه بر این، استاندارد IP68 نیز در این مدل وجود دارد، که در گوشیهای Poco کمیاب اما بسیار خوشایند است.
نمایشگر OLED با وضوح QHD و اندازه ۶.۶۷ اینچ همچنان یکی از نقاط قوت این گوشی محسوب میشود، اگرچه پیشتر در F6 Pro نیز شاهد آن بودیم. در مجموع، پوکو F7 اولترا یک مجموعه کامل از قابلیتهای ارزنده را ارائه میدهد.
مشخصات کلی شیائومی پوکو F7 اولترا
بدنه | ۱۶۰.۳×۷۵.0x8.4 میلیمتر، ۲۱۲ گرم؛ شیشه جلو و پشت، فریم آلومینیومی؛ استاندارد IP68 (مقاوم در برابر گرد و غبار و آب تا عمق ۲.۵ متر به مدت ۳۰ دقیقه) |
نمایشگر | ۶.۶۷ اینچ OLED، نمایش ۶۸ میلیارد رنگ، نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز، Dolby Vision ،HDR10+، روشنایی ۱۸۰۰ نیت (HBM) و ۳۲۰۰ نیت (حداکثر)، وضوح ۱۴۴۰×۳۲۰۰ پیکسل، نسبت تصویر ۲۰:۹، تراکم پیکسلی ۵۲۶ ppi |
تراشه | کوالکام SM8750-AB اسنپدراگون ۸ الیت (۳ نانومتر)، پردازنده هشت هستهای (۲ هسته اوریون V2 Phoenix L با فرکانس ۴.۳۲ گیگاهرتز + ۶ هسته اوریون V2 Phoenix M با فرکانس ۳.۵۳ گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی آدرنو ۸۳۰ |
حافظه | ۲۵۶ گیگابایت/۱۲ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت/۱۲ گیگابایت رم؛ حافظه UFS 4.0 |
سیستمعامل | اندروید ۱۵، رابط کاربری HyperOS 2 |
دوربین اصلی | واید (اصلی): 50 مگاپیکسل، f/1.6، فاصله کانونی ۲۴ میلیمتر، حسگر ۱/۱.۵۵، OIS، اندازه پیکسل ۱.۰µm، فوکوس خودکار PDAF تلهفوتو: 50 مگاپیکسل، f/2.0، فاصله کانونی ۶۰ میلیمتر، حسگر ۱/۲.۷۶، اندازه پیکسل ۰.۶۴µm، فوکوس خودکار PDAF (فاصله ۱۰ سانتیمتر تا ∞)، OIS، بزرگنمایی اپتیکال ۲.۵ برابر فوقعریض: 32 مگاپیکسل، f/2.2، فاصله کانونی ۱۵ میلیمتر، زاویه دید ۱۲۰ درجه |
فیلمبرداری | دوربین پشتی: رزولوشن 8K با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه، رزولوشن 4K با نرخهای ۲۴، ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه، رزولوشن 1080p با نرخهای ۳۰، ۶۰، ۱۲۰، ۲۴۰ و ۹۶۰ فریم بر ثانیه، رزولوشن 720p با نرخ ۱۹۲۰ فریم بر ثانیه.، لرزشگیر ژیروسکوپی (gyro-EIS) |
سلفی | ۲۰ مگاپیکسل (واید) |
باتری | ۵۳۰۰ میلیآمپر ساعت؛ شارژ ۱۲۰ وات سیمی (PD3.0، QC3+)، ۵۰ وات بیسیم |
اتصالات | 5G؛ وایفای ۷؛ بلوتوث ۶.۰ (aptX HD, aptX Adaptive, LHDC 5)؛ NFC؛ درگاه مادون قرمز |
ویژگیهای دیگر | حسگر اثر انگشت اولتراسونیک زیر نمایشگر؛ اسپیکرهای استریو |
میتوان گفت که مشخصات پوکو F7 اولترا تقریباً مشابه ردمی K80 پرو است که به صورت انحصاری در چین فروخته میشود. تفاوت اصلی بین این دو مدل، باتری بزرگتر ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی و رنگهای متفاوت در مدل ردمی است.


جعبهگشایی پوکو F7 اولترا
Poco F7 Ultra در همان جعبه مقوایی مشکی و زرد رنگ معمول این برند عرضه شده است. درون جعبه، یک قاب محافظ ساده وجود دارد اما در مدل عرضه شده در اروپا خبری از آداپتور شارژر درون جعبه نیست و فقط کابل شارژر قرار داده شده.

طراحی، کیفیت ساخت و ارگونومی
پنل پشتی شیشهای گوشی به دو بخش تقسیم شده، یکسوم بالایی براق و مابقی سطح آن مات است. این طراحی دو تکه باعث میشود گوشی ظاهری منحصربهفرد داشته باشد، در دست گرفتن آن راحتتر باشد و همچنین جای اثر انگشت روی آن باقی نماند. رنگبندی دیگر این مدل، مشکی است که در آن، بخش پایینی پنل پشتی بهجای بافت مات، دارای جنس درخشان و براق است. در هر دو نسخه، حلقههای دور ماژول دوربین متضاد با رنگ بدنه طراحی شدهاند. در مدل زرد، این حلقهها طلایی هستند و در مدل مشکی، رنگی متمایل به مسی دارند.
پنل جلویی گوشی توسط Poco Shield Glass محافظت میشود، برند داخلی این شرکت که آن را از پرداخت حق امتیاز به Corning (سازنده گوریلا گلس) بینیاز کرده. پوکو F7 اولترا از حسگر اثر انگشت اولتراسونیک استفاده میکند. قابلیتی که در میان گوشیهای ردهبالا رایج است و یکی از دلایلی است که این مدل لقب Ultra را یدک میکشد. عملکرد این حسگر سریع و بدون مشکل بوده اما کاربرانی که از محافظ نمایشگر شیشهای استفاده میکنند، ممکن است در استفاده از آن به مشکل بخورند.

در هر دو رنگ زرد و مشکی، فریم آلومینیومی گرافیتی رنگ این گوشی، کاملاً تخت و صیقلی طراحی شده است. این قابلیت باعث افزایش حس امنیت هنگام در دست گرفتن گوشی میشود و در عین حال، ظاهر لوکسی به آن میبخشد. در بخش پایینی گوشی، درگاه سیمکارت قرار دارد که از دو سیمکارت نانوی فیزیکی پشتیبانی میکند. Poco F7 Ultra دارای استاندارد IP68 برای مقاومت در برابر گرد و غبار و آب است، اما پوکو فراتر از عمق استاندارد ۱.۵ متری متداول رفته و ادعا میکند که این گوشی میتواند تا عمق ۲.۵ متر (به مدت ۳۰ دقیقه) دوام بیاورد. با این حال، خبری از استاندارد IP69 در این گوشی نیست.
نمایشگر

نمایشگر پوکو F7 اولترا بسیار شبیه به F6 Pro است. در واقع، احتمالاً همان پنل با برخی اصلاحات جزئی باشد. این نمایشگر ۶.۶۷ اینچی دارای رزولوشن ۱۴۴۰×۳۲۰۰ پیکسل و تراکم پیکسلی 526ppi است. همچنین از نوع OLED بوده و از نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتزی، عمق رنگ ۱۲ بیت (۶۸ میلیارد رنگ) و دالبی ویژن پشتیبانی میکند. طبق اطلاعات رسمی، پوکو F7 اولترا قادر است تا ۱۸۰۰ نیت روشنایی در حالت HBM و تا ۳۲۰۰ نیت به صورت دستی ارائه دهد. در آزمایشهای استاندارد، عدد ۱۵۰۶ نیت برای این گوشی ثبت شده که روشنایی بسیار خوبی است و نسبت به F6 Pro بهبود یافته. با غیر فعال کردن روشنایی تطبیقی، مقدار روشنایی ۷۹۲ نیت در حداکثر تنظیمات با حالت Sunlight فعال ثبت شده و در صورت غیرفعال بودن این ویژگی، مقدار مذکور به ۵۹۴ نیت کاهش مییابد.
نرخ تازهسازی

منوی تنظیمات نرخ تازهسازی سبک معمول شیائومی را دارد: حالت Default (خودکار) که بسته به محتوا تغییر میکند و دو حالت شخصی (۱۲۰ هرتز و ۶۰ هرتز) که نرخ آن را به صورت ثابت نگه میدارند. از آنجایی که این پنل LTPO نیست، انعطافپذیری زیادی در تغییر نرخ تازهسازی وجود ندارد. در حالت Default و 120Hz، نمایشگر هنگام استراحت به ۶۰ هرتز کاهش مییابد تا در مصرف باتری صرفهجویی شود. یک تفاوت جزئی اما مهم بین حالت خودکار و ۱۲۰ هرتز این است که در حالت ۱۲۰ هرتز، امکان تنظیم نرخ تازهسازی برای هر برنامه وجود دارد. شما میتوانید برخی اپلیکیشنها و بازیها را با نرخ بالا تنظیم کنید یا برای کاهش مصرف باتری، برخی را روی ۶۰ هرتز بگذارید.

باتری
پوکو F7 الترا از یک باتری ۵۳۰۰ میلیآمپر ساعتی با فناوری سیلیکون-کربن استفاده میکند. در مقایسه با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی مدل F6 Pro، این یک ارتقای جزئی محسوب میشود. با این حال، ۵۳۰۰ میلیآمپر ساعت در حال حاضر ظرفیت خیلی بالایی محسوب نیست، چرا که برخی از رقبا ظرفیتهای ۶۰۰۰ میلیآمپری ارائه میدهند، بنابراین میتوان آن را در سطح متوسط دانست. خوشبختانه Poco عملکرد نسبتاً خوبی در استفاده بهینه از ظرفیت باتری دستگاههای خود دارد. زمان وبگردی و پخش ویدیو همانطور که در تصویر پایین نیز میتوانید مشاهده کنید، کاملاً مناسب است و در تعداد ساعات مکالمات صوتی نیز عملکرد خوبی دارد، اما در زمینه گیمینگ کمی ضعیفتر از رقبا ظاهر شده.

پوکو F7 اولترا از شارژ سریع ۱۲۰ واتی پشتیبانی میکند که تنها با آداپتورهای اختصاصی شیائومی قابل استفاده است. با این شارژر، گوشی از ۰ تا ۱۰۰ درصد در ۳۰ دقیقه شارژ میشود و پس از ۱۵ دقیقه، باتری به ۶۰ درصد میرسد. در این زمینه، F7 اولترا اندکی کندتر از F6 پرو است اما همچنان عملکرد بسیار خوبی دارد. علاوه بر این، با یک آداپتور شرکت شخص ثالث ۱۰۰ واتی که از استاندارد PPS تا ۸۰ وات پشتیبانی میکند، گوشی در ۵۷ دقیقه به ۱۰۰ درصد میرسد و در ۳۰ دقیقه، میتواند ۵۹ درصد شارژ شود.
پوکو F7 الترا از شارژ بیسیم هم پشتیبانی میکند و پس از مدل F5 Pro در سال ۲۰۲۳، دومین گوشی برند پوکو با این قابلیت است. این شارژ بیسیم میتواند با استفاده از تجهیزات اختصاصی شیائومی به ۵۰ وات برسد. در اطلاعات رسمی اشارهای به پشتیبانی از استاندارد Qi 2 نشده، بنابراین نباید انتظار قابلیت اتصال مغناطیسی یا تراز خودکار را داشت. در تنظیمات سیستم عامل Hyper OS، گزینههایی برای افزایش طول عمر باتری وجود دارد. کاربران میتوانند سرعت شارژ سریع را محدود یا با استفاده از قابلیتهای Smart Charging و Battery Protection سقف شارژ باتری را بازتعریف کنند.

Poco F7 Ultra از اسپیکر استریوی معمولی استفاده میکند. یک اسپیکر در پایین گوشی و اسپیکر دیگر در قسمت مکالمه قرار دارد. در آزمایشهای انجام شده، F7 اولترا توانسته تا امتیاز «بسیار خوب» را برای بلندی صدا دریافت کند که تقریباً در سطح رقبا است. این گوشی باس چندان عمیقی ندارد اما همچنان دارای فرکانسهای پایین قابلقبولی است.
اندروید ۱۵ و HyperOS 2
این دستگاه به صورت پیشفرض از اندروید ۱۵ با رابط کاربری HyperOS شیائومی استفاده میکند و طبق وعده سازندگان، ۴ بهروزرسانی اصلی سیستم عامل را در کنار ۶ سال پچ امنیتی دریافت خواهد کرد. HyperOS مشاهده شده در F7 Ultra بسیار مشابه آن چیزی است که اخیراً در شیائومی 15s مورد استفاده قرار گرفته. پیوستگی معمول نسخهها قابل مشاهده است و احساس مشابهی در استفاده از آنها وجود دارد. همچنین قابل ذکر است که علاوه بر گوگل جمنای، مجموعه کامل قابلیتهای هوش مصنوعی جدید شیائومی نیز در این گوشی گنجانده شده.

عملکرد و بنچمارکها
با F7 Ultra، پوکو هدف بزرگی را دنبال میکند و در زمینه عملکرد با برندهای بزرگی به رقابت میپردازد. در واقع، یکی از نکات اصلی فروش F7 الترا و دلیل عمده انتخاب این نام برای آن، تراشه اسنپدراگون ۸ الیت است. هیچ تراشهای از نسل گذشته و هیچ تراشهای از شرکت دایمنسیتی در کار نیست و تنها بهترین تراشه موجود از کوالکام در این گوشی قرار گرفته. دو پیکربندی حافظه برای این دستگاه عرضه شده، مدل پایه ۲۵۶ گیگابایت به همراه ۱۲ گیگابایت رم و مدل ۵۱۲ گیگابایت با ۱۶ گیگابایت رم.

F7 Ultra در بنچمارکهای معمول عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده است. هرچند که سایر گوشیهایی که از همین تراشه استفاده میکنند در اکثر زمینهها کمی برتری داشتند. در عوض، پوکو در مقابل رقبایی که تراشه Elite ندارند، مانند وانپلاس 13R، ویوو X200 یا شیائومی 14T نتایج بهتری به دست آورد. همچنین قابل ذکر است که این گوشی در استفاده طولانی مدت، افت عملکرد نسبتاً استانداردی از خود نشان داده است.
دوربین

پوکو F7 الترا ممکن است در حد شیائومی ۱۵ الترا نباشد، اما همچنان دوربینهای بسیار جذابی در رده قیمتی خود دارد. نکته برجسته دوربین این گوشی، اضافه شدن لنز تلهفوتو در کنار یک دوربین فوقعریض جدید است. لنز تلهفوتو قادر است تا فاصله حدود ۹ سانتیمتر فوکوس کند و تصاویری نزدیک و جذاب با حداکثر زوم ۲.۵ برابری ارائه دهد. علاوه بر این، میتوانید از حسگر ۵۰ مگاپیکسلی آن برای زوم تا ۵ برابر استفاده کنید. دوربین اصلی از حسگر ۵۰ مگاپیکسلی OmniVision استفاده میکند که به گفته منابع مختلف نسخهای سفارشی از OV50E است. این حسگر اندازهای برابر با ۱/۱.۵۵ اینچ دارد، که چندان بزرگ نیست. لنز فوقعریض جدید پوکو یک حسگر ۳۲ مگاپیکسلی است که معمولاً برای دوربینهای سلفی استفاده میشود و جالب است بدانید در سلفی همین گوشی هم به کار گرفته شده.
کیفیت عکس در روز
دوربین اصلی
F7 Ultra عکسهای بسیار خوبی با دوربین اصلی خود در روز میگیرد. تصاویر به خوبی تضاد و اشباع دارند، بدون اینکه اغراقآمیز به نظر برسند و تعادل بسیار مناسبی در آنها برقرار است. دامنه دینامیکی عالی است و تعادل رنگ سفید هم به نظر خوب میرسد. جزئیات عکسهای حسگر اصلی معمولاً بسیار خوب هستند، هرچند که گاهی اوقات در بافتهایی مانند چمن، جزئیات کمی مصنوعی به نظر میرسند. همچنین میتوانید از پوکو انتظار ثبت پرترههای عالی داشته باشید.


دوربین تلهفوتو، فوقعریض و سلفی
قابلیت فوکوس نزدیک لنز تلهفوتو یکی از نقاط قوت آن است و میتوانید تصاویری عالی از اشیاء کوچک بگیرید. در واقع، عکاسی میکرو یکی از ویژگیهای برجسته F7 Ultra در رده خود است. دوربین فوقعریض F7 Ultra با در نظر گرفتن همه چیز، عملکرد قابل توجهی دارد. دامنه دینامیکی عالی، رنگهای عالی و جزئیات خوبی در عکسهای آن به چشم میخورد اما تعداد پیکسلها زیاد نیست. از معایب این دوربین میتوان به نبود فوکوس خودکار اشاره کرد. سلفیها در پوکو F7 اولترا، معمولی هستند. رنگها کمی بیجان هستند و میتوان گفت به ویرایش پس از عکاسی نیاز دارند، اما دامنه دینامیکی عکسهای آنها بسیار عالی است.
عکاسی در شب
عکاسی در شب دوربین اصلی پوکو F7 الترا برای این رده قیمتی بسیار عالی است. حتی میتوان گفت که عکسهای آن در سطح رقابت با پرچمداران واقعی قرار دارند، گرچه سختافزار آنچنان که باید، پیشرفته نیست. نوردهی بسیار متعادل است و سایه روشنها به خوبی حفظ شدهاند و سایهها نیز بیش از حد تاریک نیستند. رنگهای عکس در شب همچنان زنده باقی میمانند و تعادل سفید خودکار دچار اشتباه نمیشود. جزئیات حالت عکاسی در شب دوربین اصلی F7 الترا معمولاً عالی است.


دوربین تلهفوتو کمی در تعادل رنگ سفید دچار مشکل میشود و در نور گرم، گاهی به سمت رنگهای خنثی و کمرنگ تمایل دارد؛ در حالی که در چنین صحنههایی دوربین اصلی درست عمل کرده بود. همچنین تمایل به افزایش بیش از حد سایهها باعث میشود که تصاویر گاهی اوقات عمق کافی نداشته باشند. جزئیات هم بسته به میزان نور موجود، در حد خوب تا بسیار خوب قرار دارند. دوربین فوقعریض عملکرد قابل قبولی از خود در شب نشان میدهد، اما در برخی صحنهها تصاویر قابل قبولی ثبت نمیکند. جزئیات حتی بیشتر از آنچه که از یک دوربین فوقعریض ۸ مگاپیکسلی در شب انتظار داریم، دیده میشوند. رنگها به خوبی حفظ شدهاند و دامنه دینامیکی نیز خوب است.
ضبط ویدیو

دوربین اصلی پوکو F7 Ultra قادر است ویدیوهایی با رزولوشن 8K ضبط کند (فقط با نرخ فریم ۲۴)، در حالی که رزولوشن 4K آن تا ۶۰ فریم بر ثانیه هم میتواند ثبت کند. دوربین تلهفوتو از 8K بیبهره است اما همچنان گزینه 4K با نرخهای ۲۴، ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه به کاربر ارائه شدهاند. دوربین فوقعریض پشت و دوربین سلفی نیز محدود به رزولوشن 1080p با ۶۰ فریم بر ثانیه هستند.
ویدیوهای دوربین اصلی با جزئیات فراوان و به خوبی ثبت و نمایش داده میشوند. دامنه دینامیکی و رنگهای آنها نیز به خوبی تنظیم شدهاند. کلیپهای 1080p سنسور فوقعریض از فاصله دور قابل قبول هستند و رنگها و دامنه دینامیکی در سطح بسیار خوبی قرار دارند. در شب، ویدیوهای دوربین اصلی از نظر وضوح نسبتاً معمولی هستند، اما از نظر دامنه دینامیکی و بازنمایی رنگها بسیار خوب عمل میکند. ویدئوهای تلهفوتو قابل قبول هستند اما بهتر است که در هنگام شب از فیلمبرداری با دوربین فوقعریض اجتناب کنید.
نتیجهگیری

در میان گوشیهای سری F پوکو، این مدل را میتوان شایسته نام اولترا دانست. این برند یک سنسور تلهفوتو به مجموعه دوربینهای F7 الترا اضافه کرده که نه تنها در بین پوکوها، بلکه در میان رقبای همرده نیز عملکرد برجستهای دارد. با وجود اینکه قدرت دوربین این گوشی به کم نقصی پرچمداران واقعی نیست، در این زمینه حرفهایی برای گفتن دارد. هرچند که با یک سنسور فوقعریض متوسط روبهرو هستیم و در جعبه خبری از آداپتور ۱۲۰ واتی نیست، اما این گوشی هیچ کمبود قابل توجهی در میان رقبای خود ندارد. F7 الترا با ارائه یک نمایشگر عالی، پتانسیل شارژ سریع در سطح بهترینهای این رده، اسپیکرهای خوب و چیپست قدرتمند، در اکثر زمینهها عملکرد قابل تحسینی دارد و یکی از گزینههای اصلی خریداران گوشیهای اندرویدی قاتل پرچمدار خواهد بود.
سری پوکو f فقط تا زمانی خوب بود که زیر بیست قیمت داشت.متاسفانه دیگه ارزش خرید ندارن.