لپتاپ MacBook Air یکی از آن دستگاههایی است که همه کاربران به عنوان یک دستگاه فوقالعاده به آن نگاه میکنند. اگر به دنبال خرید لپتاپی در حدود قیمت ۱۰۰۰ دلار باشید که سریع، بیصدا، کارآمد باشد و کیفیت ساخت عالیای را ارائه دهد، شاید به سادگی سراغ این دستگاه بروید. به همین دلیل است که مکبوک ایر در لیست بهترین اولترابوکها قرار دارد.
در مدل M4، اپل سعی کرده که ویژگیهای این لپتاپ را بهبود دهد. البته که M4 سریعتر است، اما حالا ویژگیهایی مانند وبکم بهبود یافته و پورتهای سریعتری اضافه شدهاند. این تغییرات بزرگ نیستند، اما همه آنها تغییرات مثبت و حرکتی رو به جلواند. این موضوع زمانی بیشتر اهمیت پیدا میکند که میفهمیم اپل قیمت مدلهای قبلی را ۱۰۰ دلار کاهش داده است و مدلهای نسل قبلی که شروع قیمت آنها ۹۹۹ دلار بود، دیگر وجود ندارند. با در نظر گرفتن همه اینها، MacBook Air اکنون نسبت به سالهای گذشته گزینه بهتری به نظر میرسد.
طراحی MacBook Air
اپل ظاهر مکبوک ایر را تغییر نداده است. البته یک استثنا وجود دارد آن هم رنگ جدید آبی آسمانی است. این رنگ یک درخشش ملایمی دارد که ظاهری زیبا را به این دستگاه میدهد. این رنگ تقریبا مشابه آنچه در مایکروسافت سرفیس پرو مشاهده کردیم است و در برخی از نورها تقریباً شبیه به نقرهای به نظر میآید. این رنگ میتواند گزینه خوبی برای کسانی باشد که از دستگاههای با رنگ نقرهای خسته شدهاند اما نمیخواهند رنگی تیرهتر مثل مشکی یا Midnight داشته باشند. رنگهای Starlight و نقرهای همچنان ارائه میشوند، اما خاکستری دیگر در دسترس نیست.

به جز تغییری که اشاره شد، با یک لپتاپ با ظاهری بسیار آشنا روبرو میشویم، با همان طراحی که از زمان معرفی مدل ۱۳ اینچی ایر با چیپ M2 در سال ۲۰۲۲ شاهد آن بودیم و طراحیای تخت با گوشههای گرد و سبک طراحی مینیمالیستی اپل را مشاهده میکنیم. لوگوی اپل با رنگ مشابه روی دستگاه قرار دارد که با باز شدن لپتاپ، صفحه نمایش ۱۵ اینچی را نمایان میکند که شامل یک ناچ است که دوربین ۱۲مگاپیکسلی MacBook Air در این قسمت قرار میگیرد.
چه مدل ۱۳اینچی و چه مدل ۱۵اینچی،پورتهای یکسانی خواهند داشت. MagSafe 3 برای شارژ و دو پورت Thunderbolt4 / USB4 Type-C برای این دستگاه طراحی شده است. در سمت راست دستگاه، یک جک هدفون ۳.۵ میلیمتری قرار دارد. شاید اگر اپل یکی از پورتهای Thunderbolt را به سمت دیگر لپتاپ منتقل میکرد، انعطافپذیری بیشتری برای اتصال لوازم جانبی، مانیتورها و شارژرها فراهم میشد.
مدل ۱۵ اینچی که این بررسی براساس آن نوشته شده، اندازهای ۱۳.۴ در ۹.۳۵ در ۰.۴۵ اینچی دارد و وزن آن ۱.۵ کیلوگرم است. این وزن به اندازهای است که در کیف خود آن را احساس کنید، اما چندان آزاردهنده نیست. این اندازه و وزن مشابه مدل سال گذشته است. مکبوک پرو ۱۴ اینچی با پردازنده M4 ابعاد ۱۲.۳۱ در ۸.۷۱ در ۰.۶۱ اینچ و وزن ۱.۶ کیلوگرمی و ضخامت بیشتری دارد اما وزن آن چندان بیشتر نیست.

مشخصات دستگاه
- پردازنده: اپل M4 با ۱۰هسته
- گرافیک: ۱۰ هسته GPU (روی M4)
- رم: ۱۶ گیگابایت حافظه یکپارچه LPDDR5
- حافظه ذخیرهسازی: ۵۱۲ گیگابایت SSD
- نمایشگر: ۱۵.۳اینچ، ۲۸۸۰ در ۱۹۶۴، پنل آیپیاس ۶۰ هرتزی با قابلیتهای Liquid Retina، True Tone
- شبکه: Wi-Fi 6E، بلوتوث ۵.۳
- پورتها: دو عدد Thunderbolt 4 (پورت USB Type-C)، جک هدفون ۳.۵ میلیمتری، MagSafe 3
- دوربین: دوربین ۱۲ مگاپیکسلی
- باتری: ۶۶.۵ WHr
- آداپتور: آداپتور ۳۵ وات USB-C
- سیستم عامل: macOS Sequoia 15.3
- وزن: ۱.۵ کیلوگرم
- قیمت در بازار جهانی: ۱۳۹۹دلار (این قیمت برای کانفیگی است که مشخصات آن گفته شده و در نسخههای متفاوت قیمت متفاوتی دارد)
عملکرد دستگاه
تراشه M4 جدیدترین پردازنده اپل است که تاکنون به Mac mini، MacBook Pro پرو نیز وارد شده است. سیستمی که برای این بررسی استفاده شده، دارای یک پردازنده ۱۰ هستهای، یک پردازنده گرافیکی ۱۰ هستهای و یک انجین قدرتمند ۱۶ هستهای است. البته باید در نظر داشته باشید که مدل پایه مکبوک ایر ۱۳ اینچی که با قیمت ۹۹۹ دلار عرضه میشود، دارای پردازنده گرافیکی ۸ هستهای است و مدل ذکر شده با قیمت بالاتری به فروش میرسد.
اپل قبلا تراشه M4 را در MacBook Pro استفاده کرده، اما در مکبوک ایر میتوانیم عملکرد آن را بدون فن مقایسه کنیم. در تستهای گرفته شده، این دستگاه با Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition که از پردازنده Intel Core Ultra 7 256V استفاده میکند و Dell XPS 13 (9345) با پردازنده Snapdragon X Elite مقایسه شده که نتایج آن را میتوانید در تصاویر زیر مشاهده کنید.

در تست Geekbench 6، مکبوک ایر با تراشه M4 امتیاز ۳,۷۸۰ در تست تکهستهای و ۱۴,۹۲۴ در تست چندهستهای کسب کرد. این نتایج کمی از مکبوک پرو با همان تراشه پایینتر بود که احتمالاً به دلیل وجود فن در مکبوک پرو است که به حفظ دمای پایین تراشه کمک میکند و عملکرد بهتری در بازههای طولانیتر فراهم میآورد. البته این موضوع در انجام وظایف سنگینتر خیلی بیشتر اهمیت پیدا میکند و در تست Cinebench به این مسئله اشاره خواهیم کرد.
لنوو یوگا اسلیم 7i با پردازنده Core Ultra 7 256V در این تست نتایج ضعیفی به خصوص در بخش چند هستهای داشت و دلیل آن این است که این دستگاه تنها ۸ هسته پردازشی دارد. دل ایکسپیاس ۱۳ که از پردازنده Snapdragon X Elite بهره میبرد، دارای ۱۲ هسته است و در اینجا نیز از تراشه M4 امتیاز کمتری کسب میکند. این مسئله نشان میدهد که تعداد هستهها تنها عامل تعیینکننده نیست.

مکبوک ایر تقریباً ۲۵ گیگابایت فایل را با سرعت ۱,۲۲۰.۳۵ مگابایت بر ثانیه کپی کرد، که کمی از مکبوک پرو با ۱,۱۶۷.۲۹ مگابایت بر ثانیه سریعتر بود، اگرچه این ممکن است به دلیل تفاوتهای جزئی در اجرای تستها باشد. لپتاپ Yoga Slim 7i سریعترین عملکرد را در این بخش داشت و سرعت آن به ۱,۶۱۳.۴۴ مگابایت بر ثانیه رسید، در حالی که XPS نیز دستگاههای اپل را پشت سر گذاشت.

در تست تبدیل ویدیو با استفاده از برنامه Handbrake، مکبوک ایر ۴ دقیقه و ۵۲ ثانیه زمان نیاز داشت تا یک ویدیو 4K را به 1080p تبدیل کند که کمی از دل ایکسپیاس ۱۳ با تراشه اسنپدراگون که زمان ۴ دقیقه و ۴۷ ثانیه را ثبت کرد، عقبتر بود. در این بخش، دستگاه لنوو فاصله زیادی با رقبای خود داشت.

برای تست فشار، لپتاپها از طریق ۱۰ بار اجرای تست Cinebench 2024 nT آزمایش شدند. همانطور که انتظار میرفت، MacBook Air به دلیل بدون فن بودن، دچار افت عملکرد شد. اولین امتیاز آن ۸۴۴ بود، اما پس از آن شروع به کاهش به میانههای ۶۰۰ کرد و گهگاه به ۷۰۰ نیز رسید. با استفاده از برنامه TG Pro، که دمای داخلی مکبوک را از طریق سنسورهای مختلف اندازهگیری میکند، میانگین دما ۴۹.۳۳ درجه سانتیگراد ثبت شد. در بخش دما به طور کاملتر این موضوع توضیح داده میشود.

رندرینگ روی یک دستگاه بدون فن شاید یک وظیفه راحت برای دستگاه نباشد، اما تراشه M4 این امکان را فراهم میکند. بدون سیستم خنککننده، مکبوک ایر در بازههای کوتاه عملکرد خوبی دارد، اما برای وظایف بلندمدت باید به دنبال دستگاههایی با سیستم خنککننده مانند مکبوک پرو باشید. همچنین در تست Xcode، که شبیهسازی یک پروژه با کدبیسی بزرگ در فضای توسعه اپل است، مکبوک ایر با تراشه M4 هیچ پیشرفتی نسبت به M3 نداشته و هر دو نسخه ۱۵ اینچی MacBook Air در هر نسل این کار را در ۱۵۰ ثانیه انجام دادند.
عملکرد گیمینگ
برای تست بازی، بازی No Man’s Sky برای تست انتخاب شد. با وضوح ۲۰۴۸ در ۱۲۸۰ با تنظیمات گرافیکی High، بازی معمولاً بین ۴۴ و ۵۰ فریم بر ثانیه اجرا میشد، اگرچه گاهی اوقات فریمریت به ۴۰ FPS کاهش مییافت. البته که این لپتاپ یک دستگاه گیمینگ نیست ولی انتظار عملکرد ۶۰ فریم از آن میرفت.
نمایشگر
نمایشگر ۱۵.۳ اینچی Liquid Retina IPS در MacBook Air تغییرات خاصی نداشته و همچنان دارای وضوح ۲۸۸۰ در ۱۸۶۴ و نرخ رفرش ۶۰ هرتز است. البته مدل ۱۳ اینچی نیز تغییری در این بخش نداشته است. ویژگی True Tone که از حسگرهای نور محیط برای تنظیم نمایشگر به صورتی طبیعیتر استفاده میکند، به طور پیشفرض فعال است. البته اگر در کارهایی که نیاز به دقت رنگ دارند مانند ویرایش عکس فعالیت داشته باشید، ممکن است بخواهید این گزینه را غیرفعال کنید.

نمایشگر ۱۵ اینچی ایر، ۱۱۷.۹% از گاموت رنگی sRGB و ۸۳.۵% از گاموت رنگی DCI-P3 را پوشش میدهد. این درصد پوشش رنگی کمی بیشتر از نسخه مکبوک پرو است، اگرچه تفاوتها با چشم قابل مشاهده نیست. همچنین این دستگاه از پنل 1080p در Dell XPS 13 بسیار پیشرفتهتر است. اما نمایشگر لپتاپ Lenovo Yoga Slim i7 بسیار زندهتر بود و ۱۵۳.۲% از sRGB و ۱۰۸.۵% از DCI-P3 را پوشش داد.
در تست روشنایی، مکبوک ایر میزان ۴۷۵.۶ نیت را به ثبت رساند که برای اکثر کارها روشنایی قابل قبولی است. اما از نمایشگر mini-LED مکبوک پرو که روشنایی ۵۵۶.۶ نیت دارد، ضعیفتر است. نمایشگر لپتاپ یوگا تنها کمی از ایر روشنتر بود و به ۴۸۶.۶ نیت رسید. علاوه بر نمایشگر داخلی مکبوک ایر، تراشه M4 ویژگی مهم دیگری را به همراه دارد. این ویژگی، امکان استفاده از دو نمایشگر خارجی با وضوح 6K و نرخ رفرش ۶۰ هرتز حتی هنگام باز بودن درب لپتاپ است. MacBook Air با تراشه M3 قادر به پشتیبانی از دو نمایشگر خارجی بود، اما در این حالت باید درب دستگاه بسته میشد.
کیبورد و تاچپد
شاید تنها قسمتی از MacBook Air که تغییر ندادن آن خوشایند بوده باشد، کیبورد این دستگاه است. کیبورد این دستگاه سریع و حساس است. همچنین، فناوری Touch ID در دکمه روشن/خاموش گنجانده شده است که بسیار مفید واقع میشود، اما شاید وقت آن رسیده که اپل در دنیای لپتاپها پیش قدم شود و قابلیت شناسایی چهره را به لپتاپهای خود اضافه کند. لپتاپهای ۱۳ اینچی و ۱۵ اینچی هنوز همان کیبوردها را دارند و اپل هیچ کلید اضافیای به لپتاپ بزرگتر اضافه نکرده است، این موضوع اما باعث شده تا فضای بیشتری برای بلندگوها ایجاد شود. این کیبورد شاید بهترین کیبورد در بازار نباشد، اما میتوانید به سرعت یک ایمیل را با آن تایپ کنید.

اپل چند تغییر جزئی در نشانگرهای روی کلیدهای خود ایجاد کرده است. به عنوان مثال، کلید Mute (بیصدا) در F10، اکنون خطی از آن عبور میکند. در حالی که در لپتاپهای قبلی چنین چیزی وجود نداشت و حالا بیشتر شبیه آیکونی است که هنگام فشار دادن دکمه روی صفحه نمایش ظاهر میشود. اپل آیکونهای Command، Control و Option را به گوشه کیبورد منتقل کرده است. در کلید fn، این آیکون در کنار آیکون کرهزمین قرار گرفته است، در حالی که قبلاً دقیقا در کنار آن قرار داشت. هیچکدام از این تغییرات تأثیری در استفاده شما از دستگاه ندارد و بقیه کلیدها در همان مکان قبلی قرار گرفته شدهاند.
تاکنون هیچ شرکتی نتوانسته است تاچپدهای هپتیک اپل را بهبود بخشد و تاچپد بهتر از آن تولید کند. این تاچپدها تغییر نکردهاند، اما این موضوع با اوجه به کیفیت آن مشکلی ندارد. این تاچپدها صاف، حساس و با بازخورد فوقالعادهای همراه هستند و بازخورد فوقالعادهای دارند. قابلیتهای macOS در تاچپد، از زوم با دو انگشت تا کشیدن روی آن با سه انگشت و تغییر دسکتاپهای مجازی، همه مانند نسخههای ابتدایی به درستی کار میکنند. تنها مشکلی که به آن وارد است شاید این باشد که اپل به طور پیشفرض قابلیت اسکرول طبیعی را در تنظیمات فعال کرده، که هدف آن هماهنگ کردن اسکرول شما با حرکت انگشت شما است. این قابلیت گاهی باعث ایجاد باگهایی در تشخیص تاچپد از حرکت انگشتهای شما میشود.
عملکرد صدا
مکبوک ایر ۱۵ اینچی دارای سیستم صوتی شش بلندگویی با ووفرهای ضد نویز است. این ویژگی یکی از بزرگترین ارتقاءهای آن نسبت به مکبوک ایر ۱۳ اینچی است که با چهار بلندگو عرضه شده بود. در هردو نسخه، شما Dolby Atmos و پشتیبانی از Spatial Audio اپل را دریافت میکنید.
برای یک لپتاپ به این باریکی، سیستم صوتی مکبوک ایر ۱۵ اینچی شگفتانگیز است. آهنگی که با استفاده از این دستگاه پخش میکنید به وضوح و با صدای بلند از بلندگوها پخش خواهد شد، به طوری که میتواند یک خانه را پر از صدای خود کند. MacBook Pro که ضخیمتر است، صدای به مراتب برجستهتری ارائه میدهد. اما با توجه به باریکی این مدل، بلندگوها واقعاً شگفتانگیز عمل میکنند. بلندگوها در بازی No Man’s Sky نیز عملکرد عالی خود را نشان دادند و به راحتی موسیقیها و جلوههای صوتی این بازی را عالی به نمایش گذاشتند.
قابلیت ارتقاء دستگاه
در قسمت پشت مکبوک ایر چهار پیچ پنتالوپ وجود دارد، اما اگر یک تکنسین ماهر نباشید، این موضوع چندان برای شما مهم نخواهد بود. تراشه M4 اپل یک سیستم متمرکز روی یک چیپ (SoC) است که یعنی حافظه RAM و SSDها به مادربورد وصل شدهاند. این مسئله به این معنی است که نه RAM و نه حافظه ذخیرهسازی قابل تعویض نخواهند بود، بنابراین شاید بهتر باشد مطمئن شوید که کانفیگی از MacBook Air را تهیه کنید که نیازهای شما را برای چند سال آینده برآورده میکند.

عملکرد باطری
مکبوک ایر عملکرد باطری عالیای با باطری ۶۶.۵ WHr ارائه میدهد. در تست باطری گرفته شده از این دستگاه، که شامل وبگردی، تماشای ویدیو و برخی تستهای ساده در حین اتصال به Wi-Fi، درحالی که صفحه نمایش دستگاه روی روشنایی ۱۵۰ نیتی تنظیم شده است، مکبوک ایر ۱۵ ساعت و ۱۴ دقیقه دوام آورد. این بیش از یک ساعت طولانیتر از Yoga Slim i7 است که از تراشه Lunar Lake استفاده میکند. مکبوک پرو ۱۴ اینچی دارای باطری بزرگتر ۷۲.۴ WHr است و مدت زمان طولانیتری نسبت به ایر دوام میآورد و عدد ۱۸ ساعت و ۳۶ دقیقه را ثبت میکند.

لپتاپ Dell XPS 13، که از تراشه Qualcomm Snapdragon X Elite بهره میبرد، بهترین عملکرد باطری را در بین این دسته از لپتاپها داشت و ۱۹ ساعت و ۳۱ دقیقه دوام آورد. این دستگاه دارای نمایشگری کوچکتر با رزولوشن ۱۹۲۰×۱۲۰۰ است، اگرچه با نرخ فریم بالاتری اجرا میشود.
عملکرد ۱۵ ساعته رضایتبخش است. اما این دستگاه تنها ۱۱ دقیقه بهتر از مکبوک ایر ۱۵ اینچی سال گذشته عمل کرده است. سال گذشته لپتاپهای ویندوزی در رقابت با MacBook Air تنها ۱۱ یا ۱۲ ساعت دوام میآوردند. حالا که دستگاههای ویندوزی سراغ بهبود عملکرد باطری خود رفتهاند، اپل نیز باید همچنان به کار روی بهرهوری آن ادامه دهد.
خنکسازی دستگاه
MacBook Air بدون فن طراحی شده و صرفنظر از اینکه چقدر پردازش سنگین انجام دهید، کاملاً بیصدا است. در MacBook Pro، میتوان تراشه M4 را همراه با یک فن استفاده کرد که منجر به عملکرد بهتر و پایدارتر میشود، اما در عوض با صدای فن مواجه خواهید شد.
برای ارزیابی دمای دستگاه، از تست استاندارد Cinebench 2024 استفاده شده تا ببینیم که دمای آن به چه میزان بالا میرود و چگونه احساس میشود. البته که این دستگاه، به ویژه در قسمت کیبورد کمی داغ میشود. در بین کلیدهای G و H، دمای مکبوک ایر ۳۹ درجه سانتیگراد اندازهگیری شده، در حالی که تاچپد دستگاه نسبت به کیبورد، خنکتر باقی ماند و دمای آن ۳۲.۸۹ درجه سانتیگراد بود. داغترین نقطه در قسمت پشت لپتاپ بود که به ۴۲.۱۷ درجه سانتیگراد رسید.
دوربین دستگاه
MacBook Air نسبت به سال گذشته ارتقاء دوربین داشته است و از وضوح 1080p به ۱۲ مگاپیکسل ارتقا یافته است. این تغییر مشابه همان تغییری است که اپل سال گذشته در مدلهای پرو خود اعمال کرده بود. اپل نام FaceTime را حذف کرده و به دوربین نام جدیدی به نام Center Stage داده است.
تماسهای ویدیویی بسیار عالی به نظر میرسند. اما دوربین جدید هنوز در برابر نور زیاد دچار سفید شدن میشود، که البته مشکلی است که اکثر وبکمها دارند. با این حال، عکسهای ثابت هنوز کمی مبهماند و با جزئیات کامل نشان داده نمیشوند. Center Stage، به دوربین این امکان را میدهد که حتی زمانی که شما از جا بلند میشوید و حرکت میکنید، روی شما فوکوس کند. ویژگی جدید دیگری که اضافه شده، Desk View است که به شما این امکان را میدهد که میز خود را برای افرادی که با آنها تماس ویدیویی دارید، نشان دهید. آموزش استفاده از Desk View در اپلیکیشن دوربین گنجانده شده است. این آموزش، برای تنظیم صحیح موقعیت لپتاپ و درب آن مفید است، اما هنوز مشکلاتی را دارد که اپل باید آنها را رفع کند.
عملکردد نرمافزاری
MacBook AIr جدید با آخرین نسخه سیستمعامل مک اپل، macOS Sequoia (نسخه ۱۵.۳ در زمان نگارش این مطلب)، عرضه میشود. Sequoia اواخر سال ۲۰۲۴ میلادی معرفی شد و پیش از این نیز آن را در MacBook pro و Mac Mini مشاهده کرده بودیم.
این سیستمعامل شامل ویژگی iPhone Mirroring است که به کاربر این امکان را میدهد که از طریق دسکتاپ خود از آیفون استفاده کند. همچنین این سیستم عامل قابلیت دادن دستور به دستیار صوتی سیری را نیز به شما ارائه میدهد. سیستم چیدمان پنجرهها به طور قابل توجهی بهبود یافته، اما هنوز به اندازه Snap layouts در ویندوز ۱۱ کامل نیست. البته، این سیستمعامل بهروز شده، ویژگیهای اولیه ارائه شده توسط اپل در زمینه هوش مصنوعی را نیز به همراه دارد، از جمله قابلیت ادغام ChatGPT یا Genmojiها. اگرچه هیچکدام از اینها به تنهایی دلیل خوبی برای ارتقا سیستمعامل محسوب نمیشوند. نسخه مدرنشده سیری به زمانی در سال آینده میلادی موکول شده است و فعلاً خبری از آن نخواهد بود.
قیمتگذاری کانفیگهای مختلف دستگاه
انتظار نمیرفت که اپل قیمت مکبوک ایرهای ۱۳ و ۱۵ اینچی را کاهش دهد، اما این شرکت این کار را انجام داده است. پیش از این، اپل قیمت نسل قبلی لپتاپهای خود را در حدود ۹۹۹ دلار نگه میداشت. اما اکنون این موضوع تغییر کرده است. مکبوک ایر ۱۳ اینچی با تراشه M4، یک پردازنده ۱۰ هستهای و یک GPU با ۸ هسته، به همراه ۱۶ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ذخیرهسازی، از ۹۹۹ دلار شروع میشود. قیمت آغازین مدل ۱۵ اینچی نیز ۱۰۰ دلار کاهش یافته و به ۱۱۹۹ دلار رسیده است. مدل پایه آن دارای یک پردازنده ۱۰ هستهای، یک GPU 10 هستهای، ۱۶ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت SSD است.
مدل بررسی شده در این مقاله، مدل ۱۵ اینچی MacBook Air با تراشه M4 پردازنده ۱۰ هستهای، GPU 10 هستهای، ۱۶ گیگابایت حافظه یکپارچه و ۵۱۲ گیگابایت SSD است. در زمان نگارش این مطلب قیمت این دستگاه حدود ۱۹۰ میلیون تومان است. تنها ارتقاء نسبت به مدل پایه، افزایش حافظه ذخیرهسازی است که قیمت آن را در بازارهای جهانی به ۱۳۹۹ دلار نیز میرساند. این مدل همراه با آداپتور برق USB-C 35W به فروش میرسد، اما برخی فروشندگان دستگاه ممکن است به مدلی با آداپتور ۷۰ وات نیز دسترسی داشته باشند. این بار، کانفیگهای متفاوت این دستگاه در قسمت RAM از ۱۶ گیگابایت شروع میشود و تا ۳۲ گیگابایت افزایش مییابد. البته که هر گام افزایش حافظه هزینه اضافی برای کاربر خواهد داشت و در بازار جهانی هرافزایش ۲۰۰ دلار روی قیمت دستگاه میافزاید که قیمت بسیار بالایی است. افزایش حافظه ذخیرهسازی بین ۲۵۶ گیگابایت و ۱ ترابایت نیز هرکدام ۲۰۰ دلار هزینه دارند، در حالی که افزایش از ۱ ترابایت به ۲ ترابایت مبلغ هنگفت ۴۰۰ دلار به قیمت کلی دستگاه اضافه میکند.

نتیجهگیری
MacBook Air دستگاهی است که این روزها مشابه آن کمتر در این صنعت مشاهده میشود. یک دستگاه لوکس و قدرتمند که با طراحی سبک و ضخامتی کم نظرات را به سمت خود جلب میکند. شروع قیمت ۹۹۹ دلار برای مدل ۱۳ اینچی یا ۱۱۹۹ دلار برای نسخه ۱۵ اینچی با یک پردازنده قدرتمند، ۱۶ گیگابایت RAM، صفحهنمایش فوقالعاده و ساختار عالی چیزی نیست که بتوان از آن چشمپوشی کرد. اگرچه قیمت این دستگاه به ویژه با وضعیت نوسانات دلار بسیار بالا است، اما اپل یک لپتاپ بسیار خوب برای پولی که کاربران آن خرج میکنند عرضه میکند.
اگر به ویندوز وابسته باشید، Lenovo Yoga Slim 7i Aura Edition دستگاه مناسبی برای رقابت با مکبوک ایر است. این دستگاه طراحی عالی و صفحهنمایشی بهتر از آنچه که اپل در اینجا ارائه میدهد دارد، اما عملکرد Intel با تراشه M4 قابل مقایسه نیست و به برخی اصلاحات در کیبورد و بدنه در نسخههای سالهای آینده خود نیاز دارد. با این طراحی، اپل نشان داده که در حال بهبود مشکلات سابق خود است. اضافه کردن دوربین بهتر، پورتهای سریعتر و تراشهای قدرتمندتر، در حالی که قیمت را کاهش داده است، کافی است تا بتوانیم نقصی مانند عدم پشتیبانی از Wi-Fi 7 را نادیده بگیریم. اگر قصد تهیه دستگاهی سبک و زیبا در اکوسیستم اپل را دارید و البته قیمت این دستگاه برای شما مشکلی ایجاد نمیکند، MacBook Air میتواند یک انتخاب عالی برای شما باشد.
دیدگاه ها