دیگر لازم نیست ایمیل‌های اسپم را از حساب کاربری خود حذف کنید. در مقاله امروز علت این موضوع را تشریح کرده و شما را با راهکارهای مقابله با چنین ایمیل‌های آزاردهنده‌ای آشنا می‌کنیم.

امروزه ایمیل‌های اسپم و فیشینگ که احتمالا همه شما با آن آشنا هستند به رویدادی آزاردهنده تبدیل شده‌اند. تعداد فراوان این پیام‌های مزاحم در صندوق ورودی، شما را مجبور به حذف یا اعمال فیلتر آن‌ها می‌کند. نکته بدتر اینکه، کابرانی که بی‌احتیاطی می‌کنند، در معرض خطر قربانی شدن توسط کلاهبرداران قرار می‌گیرند. شاید بیان این نکته عجیب به نظر برسد، اما ایمیل‌های اسپم در واقع می‌توانند برای قربانیان احتمالی مورد هدف کلاهبرداران مفید باشند، به همین دلیل است که توصیخ می‌کنیم آنها را حذف نکنید.

چرا نباید ایمیل‌های اسپم را حذف کنید؟

همه ارائه دهندگان بزرگ ایمیل به ارائه قابلیت‌هایی برای فیلتر اسپم پیچیده و تطبیقی ​​می‌پردازند که در تشخیص ایمیل‌های معمولی و ناخواسته عملکرد بهتری دارند. پیش نیاز مهم برای این اثر این است که باید نرم افزار را  با یک نمونه تست کرد و این دقیقاً همان جایی است که ایمیل های اسپم بدرد می خورد. به جای حذف ایمیل‌های اسپم، توصیه می‌کنیم به روش زیر عمل کنید:

در صورتی که از برنامه ایمیل مانند Outlook یا Thunderbird استفاده می‌کنید، پیام‌های مربوطه را به صورت دستی به عنوان اسپم (Spam) یا ناخواسته (Junk) علامت گذاری کنید، البته به شرطی که برنامه ایمیلتان قبلاً این کار را انجام نداده باشد. این موضوع قابلیت فیلتر اسپم نرم افزار را آموزش می‌دهد تا در آینده کمتر با ایمیل‌های اسپم دست و پنجه نرم کنید زیرا فیلتر خودکار بهبود می‌یابد.

ایمیل‌های اسپم

در صورتی که از ایمیل خود در مرورگر استفاده می‌کنید، بسته به نوع ارائه دهنده خدمات، می‌توانید پیام‌های مزاحم را به روش‌های مختلف به عنوان اسپم علامت گذاری کنید. البته، تنها در صورتی باید این کار را انجام دهید که ایمیل‌های ناخواسته به صورت ایمیل‌های معمولی در صندوق ورودی شما نمایش داده شوند و در پوشه اسپم قرار نگرفته باشند. می‌توانید چنین پیام‌هایی را در صندوق ورودی علامت‌گذاری کنید (کادر را تیک بزنید) و با استفاده از دستور «Spam» یا «Junk» در نوار منو مستقیماً آن‌ها را به پوشه اسپم ارسال کنید. این موضوع در رابطه با ایمیل‌های فردی نیز صدق می‌کند که در آن با زدن دکمه «Move» در بالای متن، پیام به سطل اسپم منتقل می‌شود.

با این رویه‌ها در درازمدت شاهد کمتر شدن ایمیل‌های اسپم چه در قالب پیام خصوصی و چه در قالب حرفه خواهید بود. فرستندگان چنین پیام‌هایی نیز سریعتر در لیست سیاه قرار می‌گیرند. در صورتی که از سرور ایمیل مشترک در دفتر استفاده می‌کنید، می‌توانید با اتخاذ چنین روشی، از مواجهه همکاران با پیام‌های کلاهبرداری مشابه جلوگیری کرده و لطف بزرگی را در حق آن‌ها انجام داده باشید.

لازم به ذکر است هرزنامه‌ها معمولاً پس از ۳۰ روز به طور خودکار از پوشه‌های مربوطه حذف می‌شوند. بنابراین نگران اشغال فضای ذخیره سازی نباشید، حتی اگر پیام‌ها به صورت دستی حذف نشوند. اگر هرزنامه‌ها به طور خودکار حذف نشوند، باید خودتان هر ماه یک بار محتوا را حذف کنید.

هشدار! اشتراک ایمیل‌های اسپم را لغو نکنید

بسیاری از ارائه دهندگان ایمیل روشی آسان برای لغو اشتراک ایمیل‌های تبلیغاتی ناخواسته، خبرنامه ها و موارد مشابه را با تنها یک کلیک سریع و ساده ارائه می‌دهند. این ویژگی در صورتی بدرد می‌خورد که نمی‌خواهید پیام‌ها را از لیست‌های پستی با دست حذف کنید یا به تبلیغات موجود در آن علاقه ندارید. با این وجود، این ویژگی بدرد بخور حداقل در رابطه با پیام‌های تقلبی، خطری را نیز به همراه دارد. زیرا با این روش به طور ناخواسته به فرستنده اطلاع می‌دهید که آدرس ایمیل شما واقعاً وجود دارد و در حال فعالیت است.

کلاهبرداران اسپم روزانه میلیون‌ها ایمیل را به صورت بی رویه به آدرس های گیرنده تولید شده به صورت تصادفی ارسال می‌کنند. این افراد اغلب نمی‌دانند حساب‌هایی که به آن پیام‌ها را می‌فرستند وجود خارجی دارد یا اصلاً پیامهایشان خوانده می‌شود یا خیر. اما زمانی که کاربر روی دکمه لغو اشتراک کلیک می‌کند، کلاهبردار درخواستی مبنی بر توقف نوشتن با آدرس ایمیل مورد نظر را دریافت می کنند و اینجاست که متوجه می‌شود حساب مربوطه فعال است.

ایمیل‌های اسپم

با رعایت چند قانون ساده می‌توانید از خود در برابر اسپم‌ها و پیام‌های کلاهبرداری در اینترنت محافظت کنید.

  • مشکوک باشید: شاید این جمله پیش پا افتاده به نظر بیاید، اما می‌تواند در برابر جرایم سایبری محافظت کند. در صورتی که نسبت به فرستنده یا محتوای پیام‌های جدید اطمینان ندارید، شک داشته باشید و فرض کنید که هدف از چنین ایمل‌هایی کلاهبرداری است. این امر به ویژه در مورد پیام‌های حاوی درخواست‌های پرداخت یا ارائه اطلاعات شخصی است، صدق می‌کند.
  • آرامش خود را حفظ کنید: اگر کسی از شما بخواهد به ایمیل ارسالی جواب فوری ارسال کنید، باید به آن مشکوک شوید. شرکت های صادق به مشتریان فشار نمی آورند و در صورت عدم ارائه جواب فوری به درخواست ها، تهدید به ارسال یادآوری نمی‌کنند.
  • از لینک‌های موجود در ایمیل اجتناب کنید: اگر از شما درخواست شود لینک موجود در یک پیام را دنبال کنید، سعی کنید خودتان صفحات مربوطه را انتخاب کنید. یا URL را در مرورگر خود وارد کنید و یا اجازه دهید گوگل صفحه مورد نظر شما را پیدا کند.
  • پیوست‌های ناشناس را باز نکنید: از پیوست‌های مشکوک در ایمیل اجتناب کنید. ممکن است بدافزارها در صفحات گسترده اکسل، اسناد Word یا حتی فایل‌های تصویری، فایل‌های اجرایی (EXE) یا بایگانی‌ها (ZIP، RAR و غیره) پنهان شده باشند. علاوه بر این باید از فایل‌های HTML دوری کنید، زیرا این فایل‌ها می‌توانند به سرورهای ناامن منتقل شوند.
  • محافظان دیجیتال: با این برنامه‌های ضد اسپم و ضد ویروس در امان خواهید بود.

کلاهبرداران روز به روز با روش‌های پیچیده قربانیان را جذب خود می‌کنند. حتی کاربران با تجربه نیز ممکن است در دام کلاهبرداران بیفتند. اگر به دنبال محافظت بهتر از خود در برابر چنین حملاتی هستید، می‌توانید به نرم‌افزارهای حرفه‌ای روی بیاورید و شرایط را برای افراد شرور در شبکه دشوار کنید. در ادامه شما را با چند نمونه از این نرم افزارها آشنا می‌کنیم.

Bitdefender Total Security

برنامه Bitdefender Total Security در محافظت در برابر کلاهبرداران آنلاین و بدافزارها تخصص دارد و علاوه بر محافظت از سیستم در برابر ویروس و فایروال، به مقابله با باج افزارها نیز می‌پردازد. Bitdefender همچنین در برابر مشکلات شبکه، وب و ایمیل مانند حملات جستجوی فراگیر یا همان بروت فورس محافظت کرده، لینک‌های مخرب را ردیابی می‌کند و در مورد پیوست‌های خطرناک در صندوق پست هشدار صادر می‌کند. حتی در صورتی که از Mozilla Thunderbird یا Microsoft Outlook استفاده می‌کنید، این نرم افزار قادر است اسپم‌ها را شناسایی کند. برنامه Bitdefender مجهز به چت‌بات آشکارساز کلاهبرداری موسوم به Scammio است که می‌توانید به صورت رایگان با نشان دادن پیام‌های مشکوک به آن درخواست ارزیابی کنید.

Avast One

Avast One یک راه حل ارزان اما قدرتمند برای محافظت از اسپم و ویروس محسوب می‌شود. محافظت در برابر وب‌سایت‌های جعلی، مسدودسازی دسترسی غیرمجاز به وب‌کم و دفع پیام‌های اسپم در گوشی هوشمند از قابلیت‌های این برنامه هستند. برنامه‌های متعد دیگری نیز هستند که به چنین قابلیت‌هایی مجهز هستند اما Avast خدمات را در یک رابط غیرمعمول ترکیب می‌کند و اغلب راهکارهای ضد اسپم و ضد ویروس را با قیمت‌های نسبتا مطلوب ارائه می‌دهد.

Norton 360 Deluxe

طی سالیان اخیر نورتون قابلیت‌های را به لیست خود اضافه کرده است. Norton 360 Deluxe جزو بهترین مجموعه آنتی ویروسی است که شامل چندین لایه حفاظتی برای حریم خصوصی دیجیتال است. این برنامه تهدیدات موجود در لینک‌ها و پیوست‌ها را تشخیص داده و در وب دارک به جستجوی اطلاعات حساس شخصی می‌پردازد. ویژگی کنترل‌ والدین و ابزار رایانه شخصی برای تشخیص نرم‌افزارهای قدیمی و آسیب‌پذیر نیز از دیگر قابلیت‌های این برنامه هستند.