پت گلسینگر، مدیرعامل پیشین اینتل، دیدگاه خود را درباره سرمایهگذاری صد میلیارد دلاری شرکت TSMC در خاک ایالات متحده بیان کرد. او معتقد است که ای سرمایهگذاری به علت تمرکز فناوریهای کلیدی در تایوان، تأثیر قابل توجهی نخواهد داشت. درواقع، مدیر عامل سابق اینتل بر این باور است که سرمایه گذاری شرکت TSMC در آمریکا سود چندانی وارد صنعت تولید تراشههای این کشور نخواهد کرد چراکه بخش تحقیق و توسعه در تایوان مستقر خواهد ماند.
به نظر گلسینگر، رهبری ایالات متحده در صنعت تراشه، به انتقال مالکیت معنوی این فتوری توسط TSMC وابسته است، موضوعی که در حال حاضر مبهم و نامشخص به نظر میرسد. گلسینگر نظرات جالبی در مورد وضعیت کنونی این صنعت ارائه داده و نسبت به گسترش فعالیتهای TSMC در ایالات متحده، خوشبینی چندانی ندارد. طبق گزارش فایننشال تایمز، گلسینگر اعلام کرد که برنامههای شرکت تایوانی برای سرمایهگذاری صد میلیارد دلاری در ایالات متحده، به منظور توسعه تولید تراشه، منجر به رهبری آمریکا در این عرصه نخواهد شد، برای اینکه فناوریهای اصلی همچنان در تایوان باقی خواهند ماند. در واقع گلسینگر معتقد است که برای دستیابی ایالات متحده به موقعیت مسلط در این صنعت، انتقال فناوری امری حیاتی و ضروری خواهد بود.

گلسینگر بر این باور است که تعرفههای وضع شده توسط ترامپ، مزایایی را به همراه داشتهاند، زیرا این تعرفهها باعث تقویت تولید تراشههای داخلی شدند. به عنوان مثال، شرکتهایی مانند TSMC را تشویق کردند تا کارخانههای خود را در این منطقه احداث کنند. اما برای اینکه ایالات متحده بتواند در صنعت تراشه به جایگاه رهبری دست یابد، شرکتهایی مانند TSMC باید امکانات تحقیق و توسعه خود را نیز به این منطقه منتقل کنند. با این حال، با توجه به مخالفت شدید دولت تایوان با انتقال فناوری، این امر در حال حاضر بسیار بعید به نظر میرسد.
البته، این ادعا که سرمایهگذاری TSMC شامل تخصیص بودجه برای تحقیق و توسعه نخواهد بود، دقیق نیست. طبق بیانیه مطبوعاتی TSMC، این غول تایوانی قصد دارد یک مرکز تحقیق و توسعه را در ایالات متحده افتتاح کند. بنابراین در بلندمدت، پیشرفتهایی در توانایی ایالات متحده برای کنترل فناوریهای تراشه حاصل خواهد شد. با توجه به تنشهای ژئوپلیتیکی در تایوان، جهان به یک زنجیره تأمین جایگزین نیاز دارد و چگونگی توسعه برنامههای TSMC-US در آینده، مسئلهای مهم است.
دیدگاه ها