شرکت کوالکام به طور رسمی از تراشه ۴ نانومتری اسنپدراگون ۷ نسل ۴ رونمایی کرد. این تراشه از نظر عملکرد واحد پردازش عصبی تا ۶۵ درصد، واحد پردازش مرکزی ۳۰ درصد و واحد پردازش گرافیکی ۲۷ درصد بهبود یافته است و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده، همزمان با معرفی گوشی‌های هوشمند شرکت آنر در دسترس قرار گیرد.

کوالکام از جدیدترین تراشه خود که برای گوشی‌های هوشمند میان‌رده طراحی شده، پرده‌برداری کرده است. این تراشه که اسنپدراگون ۷ نسل ۴ (با شماره مدل SM7750-AB) نام دارد، جانشین اسنپدراگون ۷ نسل ۳ محسوب می‌شود و احتمالا به زودی در کنار سری آنر ۴۰۰ عرضه خواهد شد. کوالکام ادعاهای قابل توجهی در مورد توانایی‌های این تراشه دارد و اعلام کرده که در مقایسه با نسل قبلی، سرعت CPU آن ۲۷ درصد، GPU آن ۳۰ درصد و واحد پردازش عصبی ۶۵ درصد افزایش یافته است.

بهبود عملکرد CPU این تراشه به معماری جدید هسته‌های آن برمی‌گردد که اکنون شامل ۱ هسته اصلی با فرکانس ۲.۸ گیگاهرتز، ۴ هسته قدرتمند با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و ۳ هسته کم‌مصرف با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز است. واحد پردازش گرافیکی آدِرنو که جزئیات آن هنوز مشخص نیست، از فرمت‌های ویدیویی HLG، HDR10+، HDR10 و HDR vivid پشتیبانی می‌کند. کوالکام اطلاعات زیادی درباره واحد پردازش عصبی هگزاگون منتشر نکرده، اما گفته که این واحد قادر به اجرای محلی هوش مصنوعی مانند Stable Diffusion خواهد بود.

تراشه اسنپدراگون 7 نسل 4 معرفی شد

تراشه اسنپدراگون ۷ نسل ۴ از یک پردازنده سیگنال تصویر سه گانه ۱۲ بیتی اسپکترا بهره می‌برد که امکان ثبت تصاویر با رزولوشن ۲۰۰ مگاپیکسل را فراهم می‌کند و از ضبط عکس و فیلم با عمق رنگ ۱۰ بیتی پشتیبانی می‌نماید. این تراشه قادر است ویدیوها را با حداکثر کیفیت 4K و نرخ ۳۰ فریم در ثانیه و همچنین با کیفیت 1080P و نرخ ۱۲۰ فریم در ثانیه در حالت‌های HDR و HLG ضبط کند. گزینه‌های ارتباطی بی‌سیم این تراشه شامل فناوری 5G زیر ۶ گیگاهرتز، Wi-Fi 7، بلوتوث نسخه ۶.۰، بلوتوث LE و پشتیبانی از کدک‌های صوتی کوالکام مانند aptX Lossless و aptX Adaptive است.

شرکت‌ها می‌توانند تراشه اسنپدراگون ۷ نسل ۴ را با حافظه LPDDR5 با سرعت ۴۲۰۰ مگاهرتز پیکربندی کنند. همچنین، ماژول‌های حافظه LPDDR4X با سرعت ۳۲۰۰ مگاهرتز و LPDDR4 با سرعت ۲۱۰۰ مگاهرتز توسط این تراشه پشتیبانی می‌شوند. استانداردهای ذخیره‌سازی قابل پشتیبانی شامل UFS 4.0، UFS 3.1 و UFS 2.2 است. درگاه USB-C موجود در این تراشه با سرعت USB 3.1 عمل می‌کند. کوالکام تراشه اسنپدراگون ۷ نسل ۴ را بر پایه یک فرآیند ساخت ۴ نانومتری نامشخص تولید کرده است.