تسلا ویدیوی جدیدی منتشر کرده که در آن ربات انسان‌نمای Optimus حرکات رقص چشمگیری انجام می‌دهد. با اینکه این حرکات پابه‌پای ماهرانه احتمالاً در محیط‌های صنعتی که این ربات برای آن‌ها طراحی شده، کاربرد چندانی ندارند، اما کلیپ ۶۰ ثانیه‌ای به‌خوبی توانایی روزافزون ربات در چابکی و دامنه حرکتی شبیه به انسان را به نمایش می‌گذارد.

انتشار این ویدیو یک روز پس از آن صورت گرفت که «میلان کوواچ»، مدیر پروژه Optimus، در پستی آنلاین اعلام کرد تیم رباتیک او به‌سختی در پشت صحنه مشغول کار بوده است. کوواچ همچنین توضیح داد که برای آموزش رقصOptimus  که با نام Tesla Bot نیز شناخته می‌شود از محیط شبیه‌سازی و یادگیری تقویتی آموزش استفاده شده است. او همچنین خاطرنشان کرد کابلی که در قسمت دوم ویدیو دیده می‌شود، صرفاً برای ایمنی در صورت سقوط استفاده شده و در عمل نقشی در نگه داشتن ربات نداشته است.

نسل سوم ربات‌ تسلا عملکردی خیره‌کننده داشته‌اند!

نسل سوم ربات تسلا در مارس ۲۰۲۵ معرفی شد. این نسخه دارای بهبودهای چشمگیر در طراحی و عملکرد است، از جمله دست با ۲۲ درجه آزادی (در مقایسه با ۱۱ درجه در نسخه‌های قبلی)، قابلیت شارژ خودکار و هوش مصنوعی پیشرفته‌ای که به ربات امکان می‌دهد کارها را مانند انسان یاد بگیرد.

در دیجینوی بخوانید:

ایلان ماسک: تسلا ۵۰۰۰ ربات اپتیموس را در سال ۲۰۲۵ تولید خواهد کرد

ایلان ماسک پیش‌تر گفته بود که در یک تا دو سال آینده «هزاران» عدد از این ربات‌ها می‌توانند در کنار کارکنان انسانی در کارخانه‌های تسلا مشغول به کار شوند و وظایف «خطرناک، تکراری و خسته‌کننده» را بر عهده بگیرند.

برنامه‌هایی برای عرضه تجاری این ربات نیز وجود دارد. ماسک ادعا کرده که Optimus می‌تواند روزی در خانه نقش دستیار خانگی را ایفا کند یا کارهایی مثل از مراقبت از فرزندان، بردن سگ به پیاده‌روی، کوتاه کردن چمن‌ها؛ خرید کردن و غیره را انجام دهد.

ربات انسان‌نمای تسلا حرکات موزون چشمگیری انجام می‌دهد! - دیجینوی
ربات تسلا

قیمت هر ربات حدود ۲۰۰۰۰ دلار خواهد بود که ارزان نیست؛ هرچند صحبت‌هایی هم درباره ارائه خدمات اجاره‌ای مقرون‌به‌صرفه‌تر مطرح شده است.

طی دهه‌ها، وعده ساخت ربات‌های پیشرفته، هوشمند و واقعاً کاربردی داده شده بود و حالا به نظر می‌رسد این فناوری در حال تحقق است. تسلا اکنون وارد رقابت جهانی و پرشتابی برای ساخت ربات انسان‌نمای عملیاتی شده است، رقابتی که در آن شرکت‌های بزرگی مانند Figure AI، Apptronik و Boston Dynamics در کنار رقبای چشمگیر چینی حضور دارند.

شرکت‌های فعال در این حوزه به‌دنبال تولید انبوه ربات‌ها هستند تا با کمبود نیروی کار مقابله کرده و وظایف تکراری یا خطرناک را خودکار کنند. گرچه چالش‌هایی مانند هزینه، ایمنی و پیچیدگی‌های دنیای واقعی همچنان وجود دارد، اما احتمال اینکه طی چند سال آینده ربات‌های انسان‌نما وارد محیط‌های کاری و حتی زندگی روزمره شوند روز‌به‌روز بیشتر می‌شود.