گوگل در قوانین مربوط به درخواست اپلیکیشن‌های اندرویدی در پلی استور تغییری را اعمال خواهد کرد. برنامه‌های جدید و به‌روزرسانی‌ها برای اندروید ۱۵ یا نسخه‌های بالاتر دیگر نمی‌توانند بر اساس استاندارد قدیمی ۴ کیلوبایتی حافظه به کار خود ادامه دهند.

از اول نوامبر ۲۰۲۵ این برنامه‌ها موظف خواهند بود که از اندازه‌های صفحه حافظه ۱۶ کیلوبایتی پشتیبانی کنند. این الزام جدید از تلاش‌های گوگل برای به‌روزرسانی مدیریت حافظه در اندروید و همزمان با افزایش پیوسته ظرفیت رم نشأت می‌گیرد. دستگاه‌های جدیدتر، مانند پیکسل ۹، در حال حاضر از این پیکربندی پشتیبانی می‌کنند.

اندروید از یک سیستم مدیریت حافظه بهره می‌برد که بر پایه تقسیم حافظه به قطعاتی با اندازه ثابت استوار است. این قطعات تاکنون ۴ کیلوبایت حجم داشتند. دستگاه‌های جدید با حافظه رم بیشتر، برای کاهش بار اضافی، از قطعات ۱۶ کیلوبایتی استفاده می‌کنند. بنابراین، منطقی به نظر می‌رسد که گوگل قوانین را در این راستا تغییر دهد. گوگل گفته که اندازه بزرگتر این قطعات به معنای اجرای سریع‌تر برنامه‌ها و بهبودهای دیگر، از جمله موارد زیر است:

۸% راه‌اندازی سریع‌تر سیستم.
۴.۵% افزایش عمر باتری.
۳۰% اجرای روان‌تر برنامه‌ها.
۶.۶% راه‌اندازی سریع‌تر دوربین.

برنامه‌هایی که از کد بومی بهره نمی‌برند، نیازی به هیچ‌گونه تغییری نخواهند داشت. اما آن دسته از برنامه‌ها که از کتابخانه‌ها یا SDKهای بومی استفاده می‌کنند، احتمالاً نیازمند به‌روزرسانی خواهند بود. در مقابل، برنامه‌هایی که بر پایه کد بومی ساخته شده‌اند، می‌بایست با استفاده از زنجیره‌های ابزار به‌روز شده، مجدداً کامپایل شوند. لازم به ذکر است که تمامی برنامه‌ها باید از نظر سازگاری با اندازه جدید صفحات حافظه مورد ارزیابی قرار گیرند.

گوگل پلی از آبان ماه با ضوابط سخت‌گیرانه حافظه همراه خواهد شد

توسعه‌دهندگان قادر خواهند بود با بهره‌گیری از ابزار App Bundle Explorer موجود در Play Console، میزان آمادگی برنامه‌های خود را مورد سنجش قرار دهند. توصیه می‌شود که آن‌ها برنامه‌های خود را روی دستگاه‌های فیزیکی که از صفحات ۱۶ کیلوبایتی پشتیبانی می‌کنند، آزمایش کنند تا از عملکرد بی‌نقص و سازگاری کامل اطمینان حاصل شود.

شرکت گوگل، تاریخ یکم نوامبر را به عنوان آخرین مهلت برای انطباق با اندازه‌های صفحات حافظه ۱۶ کیلوبایتی تعیین کرده است. اغلب اپ‌های پرطرفدار، به ویژه آنهایی که با استفاده از فریم‌ورک‌هایی نظیر فلاتر یا React Native توسعه یافته‌اند، در حال حاضر با این تغییر سازگار هستند. پشتیبانی از یونیتی نیز فراهم شده است. انتظار می‌رود که آنریل انجین نیز از این تغییر پیروی کند، اما تاکنون هیچ اطلاعیه رسمی در این خصوص منتشر نشده است. گوگل به توسعه‌دهندگان توصیه اکید می‌کند که ارزیابی وابستگی‌های برنامه‌های خود را از هم اکنون آغاز کنند تا از بروز مشکلات احتمالی در آخرین لحظات جلوگیری به عمل آید.

این تغییر برای توسعه‌دهندگان احتمالاً یک تنظیم نسبتاً کوچک و جزئی خواهد بود. با این وجود، مزایای عملکردی که کاربران از این تغییر تجربه خواهند کرد، می‌تواند بسیار چشمگیر و قابل توجه باشد، به خصوص با در نظر گرفتن پیشرفت روزافزون سخت‌افزار دستگاه‌های اندرویدی.