همانطور که پیشتر اشاره شده بود، تراشه Tensor G5 وظیفه تأمین قدرت پردازشی Pixel 10 را بر عهده خواهد داشت. این نخستین تراشه Tensor است که بهطور کامل توسط گوگل طراحی شده و برخلاف نمونههای پیشین که بر پایه تراشههای Exynos ساخت سامسونگ توسعه یافته بودند و گوگل فقط بخشهایی از آنها را بهصورت اختصاصی تغییر داده بود، طراحی آن از ابتدا تا انتها در اختیار گوگل بوده است. این تحول به گوگل امکان میدهد قابلیتهای ویژه و انحصاری سری Pixel را مستقیماً در سطح سختافزار جای دهد. همچنین، تنسور G5 نخستین تراشه سری Tensor است که توسط بزرگترین کارخانه ریختهگری تراشه در جهان یعنی TSMC تولید میشود، در حالی که چهار نسل پیشین این تراشهها توسط Samsung Foundry ساخته شده بودند.
با توجه به مشکلاتی که Samsung Foundry در دستیابی به نرخ بازده مطلوب در فناوری ۳ نانومتری دارد، سپرده شدن تولید این تراشه به TSMC چندان دور از انتظار نبود. با این حال، یک افشاگر تصویری در شبکه اجتماعی X منتشر کرده و مدعی شده این تصویر متعلق به نمونه اولیه تراشه Tensor G5 است. این فرد با نام کاربری Jukanlosreve@ نوشته: «تصویری از تراشه نمونه Pixel 10 دریافت کردم که نشان SEC (Samsung) روی آن حک شده است. به نظر میرسد در مراحل ابتدایی توسعه Pixel 10، گزینه ساخت Tensor G5 توسط Samsung Foundry در نظر گرفته شده بود.»
شاید Jukanlosreve@ تصور کرده باشد که عبارت SEC مخفف شرکت Samsung Electronics است. هرچند که سامسونگ در اطلاعیههای رسمی خود از این اختصار استفاده میکند، اما چنین علامتی معمولاً روی تراشه نهایی که توسط Samsung Foundry ساخته شده باشد دیده نمیشود. همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه برخی از شمارههای حکشده بر تراشه بهصورت عمدی پنهان شدهاند، شاید با هدف ایجاد این تصور که نمونه اولیه تنسور G5 واقعاً توسط Samsung Foundry ساخته شده است.
از سوی دیگر، برخی نشانهها حاکی از آن است که Samsung Foundry انتظار داشته پروژه ساخت Tensor G5 به آنها واگذار شود. همانگونه که ماه گذشته اشاره کردیم، وبسایت کرهای The Bell گزارش داد که Samsung Foundry در حال بررسی دلایل از دست رفتن این قرارداد به نفع TSMC است. گرچه این موضوع اثبات نمیکند که Samsung Foundry واقعاً نمونهای از Tensor G5 تولید کرده باشد، اما نشان میدهد که تصمیم گوگل برای واگذاری پروژه به TSMC برای سامسونگ غافلگیرکننده بوده، هرچند بیشتر تحلیلگران از این تصمیم متعجب نشدند.
کاهش نرخ بازده در تولید Samsung Foundry باعث شده سهم بازار این واحد سامسونگ از ۸.۱% در سهماهه چهارم سال ۲۰۲۴ به ۷.۷% در سهماهه اول سال ۲۰۲۵ تنزل پیدا کند. در مقابل، سهم TSMC در همین بازه زمانی از ۶۷.۱% به ۶۷.۶% افزایش یافته است. مهمترین پروژه جاری در Samsung Foundry مربوط به تراشه Exynos 2600 با فناوری ۲ نانومتری است که انتظار میرود در گوشیهای Galaxy S26 و Galaxy S26+ در اغلب بازارها بهجز ایالات متحده، کانادا و چین به کار گرفته شود. در صورتی که سامسونگ این تراشه را در مدلهای مذکور مورد استفاده قرار دهد، این سری، نخستین تلفنهای هوشمند خواهند بود که به تراشهای با فناوری ساخت ۲ نانومتری مجهز میشوند.
دیدگاه ها