بر اساس آمارهای اخیر منتشر شده توسط شرکت تسلا، این شرکت فاش کرده که خودروهایش چه میزان دچار آتش‌سوزی یا تصادف می‌شوند. طبق این آمار، هنگامی که خودروهای تسلا با سیستم Autopilot کار می‌کنند، بسیار ایمن‌تر از رانندگان انسانی هستند. همچنین، دفعات آتش‌سوزی در آن‌ها کمتر از خودروهای معمولی با سوخت بنزین است.

تسلا اظهار کرده که برای خاموش کردن باتری در حال سوختن یکی از وسایل نقلیه‌اش، ممکن است تا ۸,۰۰۰ گالن آب نیاز باشد. در حالی که خطر آتش‌سوزی وسایل نقلیه الکتریکی یک هشدار رایج بوده و برخی‌ها از پذیرش آن‌ها سر باز می‌زنند. اخیراً، یک کشتی حمل‌ خودروهای برقی نیز غرق شد، پیش از آنکه بتوان عرشه حامل خودروهای الکتریکی که آتش گرفته بودند را خاموش کرد. با این حال، تسلا در جدیدترین گزارش خود، تلاش می‌کند تا باور غلط مبنی بر اینکه خودروهای الکتریکی دائماً آتش می‌گیرند را از بین ببرد.

تسلا با استفاده از یک معیار قابل بحث درباره آتش‌سوزی خودروها به ازای هر میلیارد مایل (۱.۶ میلیارد کیلومتر) رانندگی، گفته که خودروهای الکتریکی این شرکت ۸ برابر کمتر از میانگین ملی در ایالات متحده دچار آتش‌سوزی می‌شوند. به ازای هر ۱ میلیارد مایل رانندگی، ۶.۵ مورد آتش‌سوزی در خودروهای تسلا به دلایل مختلف رخ داده، در حالی که میانگین ایالات متحده ۵۵ مورد در تمام دسته‌بندی‌های وسایل نقلیه و پیشرانه‌ها است. ناگفته نماند که میانگین خودروهای تسلا نیز بسیار جدیدتر از ناوگان وسایل نقلیه ایالات متحده است که اکنون به سرعت به مرز ۱۳ سالگی نزدیک می‌شود که یک رکورد جدید به شمار می‌رود.

tesla

مشکل آتش‌سوزی خودروهای Tesla چندان به وقوع مکرر آن‌ها در مقایسه با خودروهای بنزینی نیست، بلکه به دشواری خاموش کردن آن‌ها حتی با کپسول‌های آتش‌نشانی تأیید شده برای آتش‌سوزی‌های الکتریکی مانند واحد قابل شارژ First Alert مربوط می‌شود. باتری‌های خودروهای الکتریکی در حالت فرار حرارتی می‌توانند بارها و بارها به صورت خودبه‌خودی مشتعل شوند، بنابراین آتش‌نشانان باید آموزش‌های ویژه‌ای ببینند و گاهی از ابزارهای تخصصی استفاده کنند که محفظه باتری را سوراخ کرده و مستقیماً سلول‌های داخلی را با آب خاموش می‌کنند.

برای نمونه، تنها یک Tesla Semi در حال سوختن، به اندازه‌ای آب مصرف کرد که معمولاً برای خاموش کردن ۵۰ وسیله نقلیه درون‌سوز استفاده می‌شود تا آتش مهار شد، و این حادثه حتی شامل یک هواپیمای آتش‌نشان نیز شد، زیرا Semi در جنگل سقوط کرده بود. علاوه بر آتش‌سوزی یا انتشار گازهای گلخانه‌ای در طول چرخه عمر، گزارش تأثیرات زیست‌محیطی ۲۰۲۵ تسلا شامل آمارهای ایمنی نیز می‌شود. تسلا اظهار می‌دارد که خودروهایش در صورت استفاده از گزینه کمک‌راننده Autopilot، ده برابر ایمن‌تر از یک راننده انسانی هستند.

وسایل نقلیه تسلا با فناوری Autopilot فعال، در هر ۶.۷۷ میلیون مایل (۱۰.۹ میلیون کیلومتر) رانندگی، در یک حادثه درگیر می‌شوند، در حالی که میانگین ایالات متحده ۰.۷ میلیون مایل (۱.۳ میلیون کیلومتر) است. حتی بدون Autopilot، سایر ویژگی‌های ایمنی فعال در خودروهای تسلا به طور متوسط ۱.۱۸ میلیون مایل (۱.۹ میلیون کیلومتر) مسافت طولانی‌تری را بین تصادفات طی می‌کنند.

با این حال، تسلا درباره سابقه ایمنی قابلیت Full Self-Driving (FSD) خود در مقایسه با رانندگان انسانی سکوت اختیار کرده است. FSD یک گزینه پولی است و به طور گسترده برای رانندگی در شهر که بسیار پر هرج و مرج‌تر بوده، استفاده می‌شود. تسلا اخیراً FSD بدون نظارت را در جاده‌های عمومی آستین به منظور معرفی پلتفرم اشتراک‌گذاری سفر Robotaxi خود به اجرا درآورده و تازه شروع به جمع‌آوری داده‌های ایمنی در مورد این پروژه کرده است. شهر آستین FSD بدون نظارت تسلا را در سطح ۴ از مقیاس خودمختاری خودرو رتبه‌بندی می‌کند، به این معنی که نیازی به دخالت راننده انسانی ندارد، اما قضاوت نهایی درباره سابقه ایمنی واحدهای Model Y بدون راننده که تسلا سرویس Robotaxi خود را با آن‌ها آغاز کرده، هنوز در انتظار است.