قبل از پرداختن به اپل و آیفون ۱۷ ایر (Iphone 17 Air)، باید به رویداد عرضهی هفتهی پیش سامسونگ اشاره کرد. این شرکت، پس از حدود ۶ ماه شایعات مختلف و اشتیاق فراوان از طرف طرفدارها از گوشی باریک گلکسی اس ۲۵، یعنی گلکسی اس ۲۵ اج (Galaxy S25 Edge) رونمایی کرد. ولی پس از عرضهی (و حتی کمی قبل از آن) این گوشی فوق باریک، بسیاری از افراد وجود آن را کاملا بیمعنی میدانند.
آقای Victor Hristov در نقد خود از گلکسی اس ۲۵ اج در PhoneArena گفت: «هیچ وقت تلفنی وجود نداشته که هیچوقت قصد خرید اون رو نداشته باشم و در عین حال از اون خوشم بیاد.» خوشبختانه برای افرادی که به این گوشی سامسونگ و یا مدلهای فوق باریک دیگر برندها علاقه دارند، همچنان خبرهای خوبی وجود دارد. شرکت اپل قصد دارد تا به زودی از رقیب اصلی این گوشی، یعنی آیفون ۱۷ ایر (Iphone 17 Air) رونمایی کند. البته طبق شنیدهها، اپل این مدل را پیش از تصمیم سامسونگ برای ساخت گلکسی اس ۲۵ اج، در مرحلهی توسعه قرار داده بود. آیا ممکن است که زمان طولانیتر توسعه و ساخت گوشی فوق باریک اپل منجر به عرضهی محصول یکپارچهتر و ارزشمندتری نسبت به عرضهی سامسونگ باشد؟
متاسفانه براساس اطلاعاتی که از یک افشاگر قابل اعتماد به دست رسیده است، نگرانیهایی جدی دربارهی محصول اپل بهوجود آمده است و ممکن است که این دستگاه نیز در آینده چیزی به جز یک محصول شیک و گرانقیمت بیمورد نباشد!
باتری با ظرفیت کمتر از ۳۰۰۰ میلیآمپر آن هم در سال ۲۰۲۵؟!
کمی پیش، در سال ۲۰۱۶ شرکت موتورولا، مدل موتورولا موتو زد (Motorola Moto Z) را به بازار عرضه کرد؛ این دستگاه اندرویدی با مشخصات باتری ۲۶۰۰ میلیآمپری درون یک بدنه آلومینیومی با وزن ۱۳۶ گرم و ضخامت ۵.۲ میلیکتری به یک گوشی به شدت شکست خورده در بازار تبدیل شد.
به شکلی مشابه، آیفون ۱۷ ایر نیز قرار است یک باتری ۲۸۰۰ میلیآمپری را درون یک بدنهی تیتانیومی با ضخامت ۵.۵ میلیمتری و وزن ۱۴۵ گرم جای دهد. البته که ابعاد صفحه از ۵.۵ برای موتورولا موتو زد به ۶.۶ اینچ برای آیفون ۱۷ ایر افزایش یافتهاند؛ ولی آن موضوع دیگری است.

ولی این اعداد نشاندهندهی بازگشت اپل به دورانی از گوشیهای همراه است که هیچ کسی در این سالها مشتاق آن نمیباشد. گوشی آیفون ۱۲ در سال ۲۰۲۰ از یک باتری با کمتر از ۳۰۰۰ میلیآمپر ظرفیت استفاده کرد و این موضوع که در سالهای بعد تمامی مدلهای مینیِ آیفون با باتریهای با ظرفیت بیشتری نسبت به آیفون ۱۲ عرضه شدند؛ حقیقت را به اندازه کافی نشان میدهد.
البته ممکن است افرادی بگویند که با پیشرفت تکنولوژی هم در زمینه سختافزاری و هم در زمینهی نرمافزاری در سالهای اخیر، اپل میتواند از طریق سیستم عامل جدید خود یا با استفاده از تکنولوژی باتری با تراکم بالا مصرف انرژی آیفون ۱۷ ایر را کاهش دهد و فاصلهی مناسبی را برای نیاز هر بار شارژ به کاربران ارائه دهد. ولی تمامی این پیشرفتهای مربوط به تکنولوژی و بهینهسازیهای نرمافزاری تا حدی کارایی دارند و نمیتوانند بهطور کامل مشکلات مربوط به یک باتری بسیار کوچک را برطرف کنند.
نگاهی دقیقتر به ضخامت ۵.۵ میلیمتری بیش از حد تبلیغ شده
گوشی آیفون ۱۶ پرو مکس (Iphone 16 Pro Max) با وزن ۲۲۷ گرمی، ضخامت ۸.۳ میلیمتری و صفحه نمایش ۶.۹ اینچی یکی از بزرگترین گوشیهای بالاردهی روز در بازار محسوب میشود. بسیاری این گوشی را بهمانند آجر تشبیه میکنند و آن را به هیچ وجه مناسب استفادهی روزانه نمیدانند؛ البته موضوعی مشابه نیز دربارهی گلکسی اس ۲۵ اولترای سامسونگ (Galaxy S25 Ultra) گفته میشود.

ولی فاصلهی بسیار زیادی بین ۸.۳ میلیمتر و ۵.۵ میلیمتر و ۲۲۷ گرم و ۱۴۵ گرم وجود دارد و به نظر میرسد که اپل با عرضهی آیفون ۱۷ ایر قصد افتادن از طرف دیگر بوم را دارد! گوشی گلکسی اس ۲۵ اج مشکلات بسیاری دارد ولی ضخامت ۵.۸ میلیمتری بههیچ وجه یکی از آنها نیست. اپل نیز با در نظر گرفتن ابعاد مشابه با رقیب اصلی خود میتوانست مشکلات مربوط به باتری بیش از حد کوچک مدل Air را برطرف کند.
گوشی گلکسی اس ۲۵ پایه را در نظر بگیرید. این دستگاه با ضخامت ۷.۲ میلیمتری امکان ندارد که با یک کارت اعتباری اشتباه گرفته شود؛ ولی اگر اپل و سامسونگ هدف خود را روی تبدیل این عدد به چیزی حدود ۶.۵ میلیمتر یا مقداری کمتر یا بیشتر قرار میدادند، میتوانستند به یک تعادل مناسب بین قدرت و ظاهر زیبا دست پیدا کنند. ولی اینگونه که در حال حاضر بهنظر میرسد (با توجه به نوع تبلیغات این ۲ محصول) این دو شرکت با عرضه این دو دستگاه، به جای توجه به نیازها و خواستههای کاربران، بیشتر قصد نمایش و به رخکشیدن باریکی و ظاهر گوشیهای خود و همچنین تمسخر دیگر رقیب را دارند.
دیدگاه ها