کنفرانس سالانه کامپیوتکس (Computex) در تایوان ممکن است مانند CES 2025 مملو از گجتهای عجیبوغریب نباشد، اما این بهمعنای بیاهمیت بودن آن نیست. انویدیا تلاش کرد با معرفی جدیدترین GPUهای سری Blackwell، از جمله جیفورس RTX 5060 و گسترش مجموعه نرمافزارهای هوش مصنوعیاش، این نمایشگاه را به نام خود بزند. در کنار آنها، شاهد رونمایی از لپتاپهای جدیدی مانند ریزر بلید ۱۴ و ایسر Predator Triton 14 AI هم بودیم. اما در میان این معرفیهای مورد انتظار، محصولات خاص و متفاوتی نیز معرفی شدند که شاید از یک کارت گرافیک سطح پایه، جذابتر و تاثیرگذارتر باشند.
ماژولهای Stream Deck از Elgato
سازندگان محتوا به شدت به کنترلر تولید محتوا یا استریم دک (Stream Deck) وابستهاند، اما شاید برای کاربر عادی روشن نباشد که این دستگاه چه کار میکند. اینها پنلهای کنترلی هستند که به دستورات از پیش تعریف شده در رایانه متصلاند؛ از باز کردن برنامهای خاص گرفته تا اجرای خروجی یک پروژه. شرکت الگاتو (Elgato) حالا نگاه تازهای به این ابزار دارد و آن را بهعنوان یک «پلتفرم» معرفی کرده است. اولین گام، ارائه ماژولهایی است با ۶، ۱۵ یا ۳۲ کلید. همچنین داک مجزایی برای اتصال شبکهای Stream Deck از طریق اترنت در نظر گرفته شده، اما نکته اصلی در این رونمایی، معرفی استریم دک مجازی است؛ برنامهای که امکان ساخت کلیدهای میانبر سفارشی را فراهم میکند و تنها با یک کلیک روی دسکتاپ قابلدسترسی است.
صفحهکلید ایسوس ROG؛ طرحی برای راحتی گیمرها
اگر ریزر موس ارگونومیک عمودی عرضه میکند، چرا برند ROG ایسوس صفحهکلید تقسیم شده عرضه نکند؟ Falcata صفحهکلیدی است که برای گیمرهایی طراحی شده که بیشتر به کلیدهای WASD نیاز دارند و میخواهند فضای میز خود را آزاد کنند. این صفحهکلید از سوییچهای مغناطیسی اختصاصی ROG HFX V2 بهره میبرد که میزان حرکت آن از ۰.۱ تا ۳.۵ میلیمتر قابل تنظیم است. امکان تعویض سریع سوییچها و استفاده از سوییچهای Cherry نیز فراهم شده. طراحی تقسیم شده همراه با استراحتگاههای زاویهدار باعث بهبود ارگونومی، به ویژه برای کاربرانی است که با درد مچ دست مواجهاند. ایسوس البته تاکید زیادی روی نرخ ارسال ۸۰۰۰ هرتزی این صفحهکلید دارد، که سرعت ارسال دستورات به رایانه را مشخص میکند.
بازگشت موسهای پرکلید، اینبار در نقش استریم دک جانبی
موس Scimitar Elite WL SE از Corsair برای گیمرهایی طراحی شده که نیاز به اجرای سریع دستورات متعدد دارند. این موس در مجموع ۱۶ دکمه قابل برنامهریزی دارد که بیشترشان روی ماژول جانبی سمت چپ به نام KeySlider قرار گرفتهاند. این نوع موسها معمولاً برای بازیهای MMO طراحی میشوند که در آنها کاربر باید به سرعت به دهها عملکرد مختلف دسترسی داشته باشد. ترکیب این موس با امکانات جدید استریم دک الگاتو باعث میشود بتوان از آن بهعنوان ابزار بهرهوری هم استفاده کرد، برای مثال اجرای دستورات مختلف، باز کردن صفحات وب یا کنترل ابزارهای استریم. این ماوس همچنین با رنگ سفید نیز عرضه میشود.
با هوش مصنوعی، برای هوش مصنوعی پلاگین بسازید

انویدیا در حرکتی جدید، پروژه G-Assist را معرفی کرده؛ چتباتی درون اپلیکیشن انویدیا که توسط ChatGPT پشتیبانی میشود. این چتبات فعلاً فقط قابلیتهای اولیه دارد، مثل بررسی وضعیت سیستم یا پیشنهاد تنظیمات گرافیکی. نکته مثبت این است که مدل زبان این دستیار به طور کامل روی دستگاه اجرا میشود. اما نکته جالبتر این که کاربران میتوانند با استفاده از یک ابزار تولید پلاگین، قابلیتهای آن را گسترش دهند. حتی نیازی به دانش برنامهنویسی ندارید؛ چون این ابزار خودش با کمک یک چتبات دیگر، کدنویسی میکند. انویدیا گفته این قابلیت میتواند با برنامههایی مثل اسپاتیفای برای کنترل صدا یا پخش موسیقی کار کند، اما واقعاً مفیدتر خواهد بود اگر نقش یک دستیار واقعی رایانه را ایفا کند تا دیگر مجبور نباشیم برای هر تغییر سادهای بین چند برنامه مختلف بگردیم.
کیس Hyte X50؛ طراحی متفاوت برای سلیقه خاص
اگر صرفاً به نامشان نگاه کنیم، کیسهای Hyte X50 تفاوتی با بقیه ندارند. اما کافی است به تصویر آن نگاه کنید تا متوجه طراحی متفاوت و منحصربهفرد آن شوید. این کیسها با فریم فولادی ۱ میلیمتری، پنل مش بسیار ریز و شیشه لمینت ۴ میلیمتری ساخته شدهاند و طراحی کلی آنها کاملاً گرد است. مدل Air فقط در رنگهای سفید و مشکی عرضه میشود، اما مدل X50 رنگهای متفاوت و متنوعی دارد. با قیمت ۱۵۰ دلار، X50 گزینهای برای کسانی است که میخواهند رایانهشان از میان طراحیهای زمخت شبیه آکواریوم شرکتهای دیگر متمایز باشد. این کیس تابستان امسال عرضه میشود.
دل پرو مکس پلاس؛ لپتاپی با نام عجیب

این لپتاپ جدید دل، پرو مکس پلاس نام دارد؛ ترکیبی عجیب از تمام واژههای رایج دنیای فناوری. اما در میان این نامگذاری گیجکننده، یک نکته واقعاً خاص وجود دارد: این دستگاه دارای یک NPU مستقل از نوع Qualcomm Cloud AI 100 است. NPU یا واحد پردازش عصبی، بخشی مجزا برای انجام محاسبات سنگین هوش مصنوعی است. معمولاً لپتاپهای مجهز به پردازندههای جدید AMD، اینتل یا اسنپدراگون X چیزی بین ۴۵ تا ۵۰ TOPS (تریلیون عملیات در ثانیه) قدرت دارند، اما Qualcomm Cloud AI 100 عدد خیرهکننده ۳۵۰ TOPS را ارائه میدهد. البته این عدد هنوز با GPUهایی مانند RTX 5060 که تا ۶۱۴ TOPS قدرت دارند فاصله دارد، اما مزیت اصلی NPU مصرف انرژی پایینتر و بهینهسازی برای وظایف هوش مصنوعی است. بنابراین، حتی اگر اسم لپتاپ ترکیبی از تمام نامهای اپل باشد، حداقل در زمینه بهرهوری هوش مصنوعی، حرفی برای گفتن دارد.
دیدگاه ها