در پی افزایش چشمگیر تقاضا برای پردازش‌های هوش مصنوعی، ساختار مراکز داده به طرز اساسی در حال تغییر است. شرکت‌هایی مانند گوگل، مایکروسافت و متا اکنون از فناوری‌هایی که در اصل برای خودروهای برقی توسعه داده شده، به ویژه سیستم‌های ۴۰۰ ولت جریان مستقیم، برای مقابله با دو چالش مهم مدیریت حرارت و تأمین توان با تراکم بالا استفاده می‌کنند.

چشم‌انداز نوظهوری در حال شکل‌گیری است که در آن رک‌های مراکز داده قادر به ارائه توان تا ۱ مگاوات بوده و برای مهار گرمای تولید شده، با سیستم‌های خنک‌کننده مایع یکپارچه شده‌اند. تغییر به سیستم برق ۴۰۰ ولت جریان مستقیم، نمایانگر یک گسست از سیستم‌های قدیمی‌تر است. پیش از این، گوگل از حرکت به سمت سیستم ۴۸ ولت جریان مستقیم حمایت کرده بود، اما انتقال به فناوری ۴۰۰ ولت جریان مستقیم به واسطه زنجیره‌های تأمین خودروهای الکتریکی امکان‌پذیر شده است.

راهکار Mt. Diablo که توسط متا، مایکروسافت و پروژه محاسبات باز پشتیبانی می‌شود، هدف یکپارچه‌سازی رابط‌ها در این سطح ولتاژ را دنبال می‌کند. به گفته گوگل، این معماری با جدا کردن منبع تغذیه از رک‌های فناوری اطلاعات از طریق واحدهای جانبی تبدیل AC به DC، فضای ارزشمند رک‌ها را برای منابع محاسباتی آزاد می‌کند. علاوه بر این، بازدهی را ۳ درصد بهبود می‌بخشد.

متا

با این حال، خنک‌سازی در اینجا مسئله‌ای حیاتی است. با توجه به مصرف بیش از ۱۰۰۰ وات توسط تراشه‌های پیشرفته، دیگر روش‌های سنتی خنک‌سازی با هوا کارآمد نیستند. خنک‌سازی مایع به عنوان تنها راهکار برای مدیریت حرارت در محیط‌های محاسباتی با تراکم بالا مطرح شده است.

این سیستم‌های خنک‌کننده دارای سینک‌های حرارتی بزرگ هستند که جایگزین صفحات سرد فشرده شده‌اند و به طور مؤثری ردپای فیزیکی سخت‌افزار سرور را به نصف کاهش داده و تراکم محاسباتی را در مقایسه با نسل‌های قبلی چهار برابر افزایش داده‌اند.

با وجود این پیشرفت‌ها، هنوز تردیدهایی در حرکت به سوی رک‌های ۱ مگاواتی وجود دارد. در حالی که نقشه راه گوگل نیازهای رو به رشد هوش مصنوعی را برجسته می‌سازد (بیش از ۵۰۰ کیلووات برای هر رک تا سال ۲۰۳۰) هنوز مشخص نیست که آیا این پیش‌بینی‌ها عملی خواهد شد یا خیر.

ادغام فناوری‌های مرتبط با خودروهای برقی در مراکز داده نه تنها دستاوردهای کارایی را به همراه دارد، بلکه پیچیدگی‌های جدیدی را نیز، به ویژه در بخش ایمنی و سرویس‌دهی در ولتاژهای بالا، ایجاد می‌کند. با این وجود، همکاری بین شرکت‌های بزرگ خدمات ابری و جامعه سخت‌افزار باز، نشان‌ می‌دهد که روش‌های فعلی دیگر جوابگو نیستند.