هفت سال از عرضه اولین اکسپریا ۱ گذشته و حالا گوشی سونی اکسپریا ۱ مارک ۷ به صورت رسمی معرفی شده که شباهت زیادی به مدل مارک ۶ دارد و برای تشخیص تفاوتهای ظاهری بین این دو مدل باید با دقت به آنها خیره شد. اما باید در نظر داشت که تداوم و پایبندی به سنت، چیزی است که سونی همیشه به آن معروف بوده.
شاید قابلتوجهترین تغییر نسلی، دوربین فوقعریض جدید باشد و در کنار آن، نمایشگر با تغییراتی همراه بوده، مدار مربوط به جک هدفون نیز مورد توجه بیشتری قرار گرفته و گفته میشود بلندگوها بهتر شدهاند. اینها همان بهبودهایی هستند که وعده داده شدهاند. البته، بهجز اینها، چیپست جدید اسنپدراگون ۸ الیت نیز اضافه شده اما در مقایسه مستقیم مشخصات فنی، تغییر مهم دیگری دیده نمیشود. اکسپریا ۱ مارک ۷ در جعبهای از مقوای فشرده عرضه میشود که کاملاً بازیافتی و بدون پلاستیک است. درون جعبه، هیچ نوع لوازم جانبیای وجود ندارد که به رویهای در سری گوشیهای هوشمند سونی تبدیل شده.
بدنه | ۱۶۲×۷۴×۸.۲ میلیمتر، وزن ۱۹۷ گرم؛ پنل جلو از شیشه (Gorilla Glass Victus 2)، پنل پشتی شیشهای (Gorilla Glass Victus)، فریم آلومینیومی؛ |
مقاومت در برابر آب و گردوغبار | مقاوم در برابر گرد و غبار و آب با استاندارد IP65/IP68 (تا عمق ۱.۵ متری به مدت ۳۰ دقیقه) |
نمایشگر | ۶.۵ اینچی LTPO OLED با پشتیبانی از ۱ میلیارد رنگ، نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز، HDR با استاندارد BT.2020؛ وضوح ۱۰۸۰×۲۳۴۰ پیکسل، نسبت تصویر ۱۹.۵:۹، تراکم پیکسلی ۳۹۶ppi |
پردازنده | کوالکام اسنپدراگون ۸ الیت (معماری ۳ نانومتری) با پردازنده هشتهستهای (۲ هسته ۴.۳۲ گیگاهرتزی Oryon V2 Phoenix L و ۶ هسته ۳.۵۳ گیگاهرتزی Oryon V2 Phoenix M) و پردازندهی گرافیکی Adreno 830. |
حافظه | در مدلهای ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی با ۱۲ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت با ۱۲ یا ۱۶ گیگابایت رم؛ پشتیبانی از microSDXC (درگاه مشترک با سیمکارت) |
دوربین پشت | اصلی (واید): ۴۸ مگاپیکسل، f/1.9، فاصله کانونی ۲۴ میلیمتر، اندازه سنسور ۱/۱.۳۵ اینچ، اندازه پیکسل ۱.۱۲ میکرومتر، فوکوس خودکار دوال پیکسل، لرزشگیر اپتیکال (OIS). تلهفوتو: ۱۲ مگاپیکسل، سنسور ۱/۳.۵ اینچی، f/2.3–۳.۵، فاصله کانونی ۸۵–۱۷۰ میلیمتر، زوم اپتیکال پیوسته ۳.۵ تا ۷.۱ برابر، فوکوس خودکار، OIS، قابلیت ماکرو از فاصله ۴ سانتیمتر در زوم ۱۲۰ میلیمتر. اولتراواید: ۴۸ مگاپیکسل، f/2.0، فاصله کانونی ۱۶ میلیمتر، سنسور ۱/۱.۵۶ اینچ، اندازه پیکسل ۱.۰ میکرومتر، فوکوس خودکار دوال پیکسل. |
دوربین جلو | ۱۲ مگاپیکسل، f/2.0، فاصله کانونی ۲۴ میلیمتر، سنسور ۱/۲.۹ اینچ، اندازه پیکسل ۱.۲۵ میکرومتر |
فیلمبرداری | دوربینهای پشتی: ضبط ویدیو با وضوح 4K در نرخهای ۲۴/۲۵/۳۰/۶۰/۱۲۰ فریم بر ثانیه با پشتیبانی از HDR، ویدیوهای 1080p در نرخهای ۳۰/۶۰/۱۲۰ فریم بر ثانیه؛ لرزشگیر ترکیبی OIS و لرزشگیر ژیروسکوپی ۵ محوره. دوربین جلو: ضبط ویدیو 4K در ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه، 1080p در ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه؛ لرزشگیر ژیروسکوپی ۵ محوره. |
باتری | ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت؛ شارژ سیمی ۳۰ وات (سازگار با PD3.0 و PPS)، شارژ ۵۰ درصد در ۳۰ دقیقه، شارژ بیسیم و شارژ بیسیم معکوس |
سیستمعامل | اندروید ۱۵ |
اتصالات | پشتیبانی از 5G، eSIM، دو سیمکارت، Wi-Fi 7، بلوتوث ۵.۳ با پشتیبانی از aptX HD و aptX Adaptive، جک ۳.۵ میلیمتری هدفون، NFC |
ویژگیهای دیگر | حسگر اثر انگشت جانبی، بلندگوهای استریو |
طراحی، کیفیت ساخت، ارگونومی
گوشی Xperia 1 VII شباهت زیادی به مدل قبلی در این سری دارد، که خود ادامهای از مدل V و گوشیهای پیش از آن است. سونی در طراحی گوشیهای اکسپریا به تداوم وفادار مانده و تغییرات ظاهری این مدل، حداقلی هستند. یکی از معدود تغییرات طراحی امسال، ضخیمتر شدن فریم آلومینیومی است، بهطوری که لبه پهن آن تا صفحهنمایش و قاب پشتی امتداد یافته و دیگر خبری از حالت پلکانی مدل قبلی نیست.این تغییر جزئی کمی روی ارگونومی تاثیر گذاشته و حس نازکی گوشی را اندکی کاهش میدهد، اما اگر دو گوشی را کنار هم نداشته باشید، احتمالاً متوجه تفاوت نمیشوید. ضخامت کلی گوشی تغییری نکرده و بافت راهراه فریم نیز چسبندگی خوبی در دست ایجاد میکند، حتی شاید بهتر از ۱ مارک VI.
بهبود جزئی دیگر مربوط به دکمه شاتر است که کمی بزرگتر شده و موقعیت نیمفشار آن نیز حالا بهتر تعریف شده است. با این حال، برخلاف روند جدید آیفونها، این دکمه قابلیت لمسی ندارد و یک کلید شاتر ساده است. گوشیهای Xperia از سالها پیش این دکمه را داشتند، پیش از آنکه در گوشیهای آیفون استفاده شود. همانطور که در تصاویر هم دیده میشود، مدل جدید با رنگهای متفاوتی عرضه شده و سبز و مشکی امسال با مدلهای سال قبل فرق دارند. سونی معمولاً یک رنگ شاخص هم ارائه میدهد و این سری رنگ خاص «بنفش ارکیدهای» جایگزین «قرمز اسکار» مدل ۱ مارک ۶ شده است.
مقاومت در برابر گرد و غبار و آب نیز تغییر نکرده. اکسپریا ۱ مارک ۷ همچنان دارای گواهی IP68 است که تضمین میکند گوشی در عمق ۱.۵ متری تا ۳۰ دقیقه در برابر آب مقاوم باشد. همچنین، گواهی IPX5 برای مقاومت در برابر پاشش آب نیز وجود دارد، اما خبری از گواهی IPX9 برای مقاومت در برابر جتهای پرقدرت و دمای بالای آب نیست، پس نباید گوشی را با بخار تمیز کنید. Xperia همچنان از حسگر اثر انگشت خازنی استفاده میکند که در دکمه پاور سمت راست گوشی تعبیه شده است. این حسگر به سرعت و بدون دردسر قفل را باز میکند و حتی با انگشت اشاره دست چپ نیز به خوبی میتوان با آن کار کرد. البته اگر بخواهید گوشی را وقتی روی میز است باز کنید، استفاده از این حسگر چندان راحت نیست.
در قسمت جلو، اکسپریای جدید درست مثل مدل قبلی است. سونی ترجیح میدهد دوربین سلفی در حاشیه بالای نمایشگر باشد، نه داخل یک پانچهول و همین باعث شده حاشیههای دور صفحهنمایش کمی ضخیمتر از گوشیهای دیگر باشد. برای حفظ تقارن، حاشیه پایینی هم همان اندازه است. نمایشگر OLED خوش کیفیت این گوشی با شیشه گوریلا گلس وکتوس ۲ محافظت میشود که بالا و پایین آن بریدگیهایی برای خروجی بلندگوها دارد.
در مجموع، طراحی Xperia همچنان منحصربهفرد باقی مانده. از جلو شاید خیلی چشمگیر نباشد، اما جذابیت فنی خاص خودش را دارد و به راحتی به عنوان یک گوشی سونی قابل تشخیص است. عدم تغییرات اساسی میتواند نکته مثبتی باشد و احتمالاً این شرکت مشتریهای خودش را به خوبی میشناسد. با این حال، شاید کمی تنوع هم بد نباشد.
نمایشگر اکسپریا ۱ مارک ۷
سونی در Xperia 1 VII رویکرد سادهای در پیش گرفته و به نظر میرسد از همان پنل مدل مارک ۶ استفاده شده. این پنل OLED با اندازه ۶.۵ اینچ، وضوح ۱۰۸۰×۲۳۴۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۹.۵:۹ به دست کاربران میرسد و مثل قبل، نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز، رنگ ۱۰ بیتی و پشتیبانی از HDR داریم. طبق ادعای سونی، روشنایی صفحهنمایش گوشی حالا ۲۰ درصد افزایش یافته که چندان شگفتانگیز نیست اما کاملاً قابل قبول است.
با این حال، در مقایسه مستقیم با ۱ مارک ۶ در زیر نور آفتاب، مدل جدید خوانایی و کیفیت تصویر بهتری دارد. این موضوع احتمالاً به خاطر شیشه استفاده شده است که نور را کمتر بازتاب میدهد یا تنظیمات رنگی پویا توسط سونی است که در نور شدید رنگها را پررنگتر میکند تا کاهش طبیعی کنتراست را جبران کند. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، نمایشگر اکسپریا ۱ VII از نرخ تازهسازی تا ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکند و تنها یک گزینه برای فعالسازی آن دارد و در غیر این صورت، نرخ روی ۶۰ هرتز محدود میشود. با این حال، گوشی بهطور خودکار نرخ نوسازی را تغییر میدهد و معمولاً در حالت سکون روی ۳۰ هرتز میرود.
در تستهای انجام شده، در هنگام پخش ویدیوهای ۲۴ یا ۴۸ فریمی در حالت ۱۲۰ هرتز، گوشی برای لحظهای به ۴۸ هرتز میرود اما در نهایت روی ۱۲۰ هرتز قرار میگیرد. برای ویدیوهای ۳۰ و ۶۰ فریم هم همینطور، ابتدا ۶۰ و سپس ۱۲۰ هرتز. این رفتار عجیب است و شاید نیاز به بهروزرسانی نرمافزاری برای رفع این باگ داشته باشد. بنابراین تست باتری این گوشی با حالت ۱۲۰ هرتز خاموش انجام شده است. نکته مثبت صفحهنمایش گوشی این است که در مرورگرها، تا وقتی محتوا در حال حرکت باشد، نرخ تازهسازی روی ۱۲۰ هرتز میماند. بسیاری از گوشیها در این شرایط به ۶۰ هرتز میرسند و قاعدتاً نرخ بیشتر، مزیت است.
عملکرد شارژ و باتری
اکسپریا ۱ مارک ۷ دارای یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی است که احتمالاً از نوع معمولی گرافیت لیتیوم باشد، چرا که سونی اشارهای به فناوری جدید نکرده، پس احتمالاً خبری از باتری سیلیکون کربن نیست. ظرفیت باتری نیز افزایشی نداشته و در سال ۲۰۲۵، عدد ۵۰۰۰ میلیآمپر کمی ریسکی بهنظر میرسد. با این حال، در تستهای Active Use عملکرد خوبی با ۱۴ ساعت و ۴۴ دقیقه ثبت کرده اما مدت تماس صوتی کمی کمتر از انتظار است. بهنوعی، عملکرد گوشی با این باتری نسبتاً کوچک خوب است اما انتظار میرفت ظرفیت بیشتری در آن استفاده شود.
در بحث سرعت شارژ، سونی همان راه همیشگی خودش را در پیش گرفته و هیجان زیادی به پا نکرده است. این گوشی به صورت رسمی تا ۳۰ وات شارژ را پشتیبانی میکند و روی جعبه آداپتور رسمی XQZ-UC1 (که جداگانه فروخته میشود) هم همین عدد درج شده. در تستهای انجام شده، سرعت پیک کمی بیش از ۲۴ وات بوده و در ۳۰ دقیقه، گوشی از صفر به ۵۱ درصد رسیده که تقریباً مشابه نسل قبل است. زمان شارژ کامل نیز تفاوتی با ۱ مارک ۶ ندارد و حدود ۹۰ دقیقه طول میکشد.
میتوان از زوایای مختلف به قضیه نگاه کرد. سونی میگوید باتری اکسپریا در دراز مدت ظرفیت خود را بهتر حفظ میکند نسبت به رقبا، که ممکن است تا حدودی درست باشد. اما در حال حاضر، اکسپریا ۱ VII سرعت شارژ پایینی دارد. حتی گوشیهای گلکسی و پیکسل با شارژ نه چندان سریعشان، عملکرد بهتری نشان میدهند، مخصوصاً در ابتدای فرایند شارژ. برای حفظ سلامت باتری در بلندمدت، ۱ مارک ۷ گزینههای متعددی در بخش تنظیمات تحت عنوان Battery Care دارد. این موارد شامل تنظیم چرخه شارژ بر اساس زمان خواب کاربر (تا شارژ کامل درست قبل از نیاز انجام شود) و محدود کردن حداکثر شارژ به حداکثر ۸۰ یا ۹۰ درصد است. در آخر هم باید بگوییم Xperia 1 VII از شارژ بیسیم ۱۵ واتی نیز پشتیبانی میکند، درست همانند نسل قبل.
تست اسپیکر
گوشی Xperia 1 VII به سیستم اسپیکر استریو مجهز است و مانند سایر گوشیهای سونی، هر دو اسپیکر به سمت جلو قرار گرفتهاند تا صدا را به طبیعیترین جهت ممکن هدایت کنند و اسپیکر بالا همیشه کانال چپ را به خود اختصاص میدهد، به این معنا که گوشی هنگام استفاده در حالت افقی، فقط یک جهت درست دارد؛ چرا که فرض بر این است که دکمهها (به ویژه شاتر) باید در بالا قرار بگیرند. اگر گوشی را برعکس بگیرید، کانالهای صوتی جهتگیری درستی نخواهند داشت.
در تستهای انجام شده، اکسپریا ۱ مارک ۷ در میزان بلندی صدا امتیاز «خوب» را کسب کرده که نسبت به مارک ۶ با امتیاز «بسیار خوب»، کمی افت محسوب میشود. البته در عمل از نظر قدرت و کیفیت صدا کمبودی حس نمیشود، گرچه نمیتواند میدان صوتی گسترده آیفون ۱۶ پرو مکس را بازتولید کند و گلکسی S25 اولترا هم صدای قویتری دارد. با این حال، به نظر میرسد مدل جدید اکسپریا صدای دلنشینتری نسبت به پیکسل ۹ پرو XL دارد.
سونی همچنان جک هدفون را برای هدفونهای سیمی حفظ کرده. این شرکت از معدود تولیدکنندگانی است که همچنان اتصال هدفون سیمی را در گوشیهای پرچمدار خود ارائه میدهد. و البته باید بگوییم پشتیبانی از تجربه صوتی اکسپریا ۱ VII با Walkman نیز اعلام شده است. در تبلیغات این گوشی به مواردی مانند لحیم باکیفیت همراه با طلا در جک هدفون، مقاومتهای مسی و دیگر جزئیات برای ارائه بهترین صدای Xperia تا به امروز اشاره شده. باعث خوشحالی است که هنوز شرکتی وجود دارد که به نیاز این دسته از کاربران توجه کند، در حالی که بیشتر شرکتها جک هدفون را کنار گذاشتهاند و کاربران علاقهمند به صدای آنالوگ را به استفاده از مبدل USB-C وادار کردهاند.
اندروید ۱۵
سونی اکسپریا ۱ مارک ۷ با اندروید ۱۵ عرضه شده و وعده دریافت ۴ نسخه اصلی سیستمعامل و ۶ سال بهروزرسانی امنیتی را داده است که کاملاً قابل قبول به نظر میرسد. تجربه نرمافزاری Xperia عمدتاً محافظهکارانه و نزدیک به اندروید خام است، اما برخی تغییرات اختصاصی نیز وجود دارند. نسل قبلی شاهد تغییرات سبکی بیشتری بود و این بار همهچیز تا حد زیادی شبیه به سال گذشته است. صفحه اصلی (Home) کاملاً استاندارد است و حتی قابلیت پوشههای بزرگ را هم ندارد. همچنین فید گوگل در پنل سمت چپ قرار دارد، اما اگر نمیخواهید، میتوانید آن را غیرفعال کنید. یکی از بارزترین ویژگیهای اختصاصی، تنظیمات سریع است که مربعی و هماندازه هستند، برخلاف طراحی اندروید و اکثر سازندگان دیگر که از اشکال گرد و اندازههای متنوع استفاده میکنند.
تا حدی جای تعجب دارد که این گوشی ویژگی خاصی در زمینه هوش مصنوعی عمومی ندارد. البته جمنای (Gemini) گوگل و Circle to Search حضور در دسترس هستند اما در گالری، ادیتور هوش مصنوعی وجود ندارد (شاید بعداً در برنامه Google Photos اضافه شود) یا هیچ ویژگی هوشمند خاص دیگری دیده نمیشود. با این حال، سونی بخش زیادی از هوش مصنوعی را در پشت صحنه اپ دوربین پیادهسازی کرده که هنگام عکاسی فعال هستند، بنابراین شاید رویکرد کلی آنها، برخلاف رویه دیگر برندها، معنادارتر باشد.
عملکرد سختافزار و بنچمارکها
Xperia 1 VII به تراشه Snapdragon 8 Elite مجهز شده و از این نظر تقریباً قویترین تراشه ممکن را در اختیار دارد، بنابراین در سطحی برابر با سایر گوشیهای پرچمدار اندرویدی قرار میگیرد. نکته منفی این است که در اغلب بازارها فقط یک نسخه ۲۵۶ گیگابایتی عرضه میشود و سونی روی این حساب کرده که شما از درگاه microSD برای ذخیره اطلاعات استفاده خواهید کرد، اما داشتن درگاه microSD در کنار ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی هم ضرری ندارد. قابل ذکر است که این گوشی ۱۲ گیگابایت حافظه رم دارد. البته در برخی بازارها نسخه ۵۱۲/۱۶ نیز عرضه میشود، ولی به نظر میرسد عرضه محدودی داشته باشد و نسخه جهانی در زمان عرضه فقط با مشخصات ۱۲/۲۵۶ در دسترس کاربران است.
در بنچمارکهای انجام شده، اکسپریا عملکرد مناسبی از خود نشان داده اما درخشان و غافلگیرکننده نبوده است. در تستهای پردازنده و پردازنده گرافیکی، اعدادی در سطح متوسط ثبت شدهاند و نتایج عملکرد تحت بار مداوم نیز چندان چشمگیر نبوده. در تست CPU Throttling، کاهش عملکرد شدید و محسوسی از این گوشی به چشم میخورد، بهطوری که در کمتر از ۸ دقیقه توان پردازشی به ۵۲ درصد از مقدار اولیه افت میکند و سپس گوشی بین حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از عملکرد اولیه نوسان دارد. پردازنده گرافیکی نیز عملکردی در حد سایر پرچمدارها دارد و در تست استرس 3DMark Wild Life به حدود ۶۶ درصد از نتیجه اولیه افت میکند و در همان سطح باقی میماند.
دوربین
دوربین Xperia 1 VII، با حفظ بسیاری از ویژگیهای نسل قبل همچنان رویکرد منحصربهفرد سونی را در پیش گرفته و تغییرات اندکی در سختافزار خود داده. اما یکی از این تغییرات، دوربین اولتراواید است که توجهات زیادی به خود جلب کرده. سونی در Xperia 1 VII همچنان از ترکیب سهگانه دوربین شامل دوربین اصلی، اولتراواید و تلهفوتو با زوم پیوسته استفاده کرده است. دوربین اصلی همان سنسور ۵۲ مگاپیکسلی IMX888 نسل قبل را دارد که برای عکسهای ثابت به ۴۸ مگاپیکسل برش میخورد. دوربین تلهفوتو هم همان سنسور ۱۲ مگاپیکسلی پشت لنز پریسکوپی است که محدودهی ۸۵ تا ۱۷۰ میلیمتر معادل را پوشش میدهد؛ یعنی بزرگنمایی اپتیکال پیوسته بین ۳.۵ تا ۷.۱ برابر که روی کاغذ هیجانانگیز است اما در عمل هنوز جای بهبود دارد.
نکته مهم و تازه، دوربین فوقعریض جدید است با سنسور ۱/۱.۵۶ اینچی که در دنیای گوشیها بسیار بزرگ محسوب میشود. این دوربین با لنز ۱۶ میلیمتری ترکیب شده که نسبتاً زاویه دید کمتری نسبت به رقبا دارد، اما نتیجه نهایی آن کیفیت بسیار بالایی دارد.
سونی همچنان روی طراحی رابط کاربری مشابه دوربینهای Alpha خود تاکید دارد. تمام ویژگیهای حرفهای مثل فوکوس چشمی (انسان و حیوان)، ردیابی بلادرنگ سوژه، تشخیص پوزیشن بدن، کنترل نوردهی و تراز سفیدی (White Balance) با کمک هوش مصنوعی انجام میشوند. دو حالت ویدیوی جدید با استفاده از AI، ترکیببندی خودکار سوژهها را فراهم میکنند، حتی وقتی سوژه در حال حرکت است یا شما در حال دویدن هستید. همچنین حالت Pro Video نیز اکنون در اپلیکیشن دوربین گنجانده شده است.
کیفیت عکس در نور روز
در نور روز، تصاویر دوربین اصلی بسیار خوب هستند؛ با کنتراست بالا و دامنه دینامیکی گسترده. جزئیات دقیق، نویز بسیار کم و تراز سفیدی دقیق از ویژگیهای بارز آناند. با این حال، ثبت چهرهها کمی مصنوعی به نظر میرسد. حالت پرتره نیز گاهی پسزمینه را بیش از حد محو میکند، اما امکان تنظیم آن وجود دارد. دوربین تلهفوتو در بازه ۳.۵ تا ۷.۱ برابری زوم اپتیکال ارائه میدهد که در ۳.۵ برابر، جزئیات خوب، داینامیک رنج بالا و رنگهای زیبا دیده میشوند و با زوم ۷.۱ برابری همچنان تصاویر قابل استفاده عساتنذ ولی وضوح تصاویر خیلی بالا نیست، به خصوص برای پرترهها. سونی در حالت ماکرو با لنز تله، امکان فوکوس در فاصله بسیار نزدیک (۴ سانتیمتر) با زوم اپتیکال ۱۲۰ میلیمتری را فراهم کرده. با اینکه فوکوس دستی است و عمق میدان بسیار کم، اما نتیجه کار بسیار خیرهکننده است. البته وضوح نهایی عالی نیست، اما از نظر تجربهی عکاسی و بزرگنمایی، جذابیت بالایی دارد. قهرمان واقعی اکسپریا ۱ مارک ۷، دوربین اولتراواید است که در نور روز، تصاویر آن بسیار شارپ، دقیق و بدون نویز هستند. دامنه دینامیکی وسیع، رنگها عالی و جزئیات چشمگیرند. میتوان ادعا کرد که این سنسور یکی از بهترین اولتراوایدهایی است که تا به امروز در گوشیها دیدهایم.
رنگهای زیبا به ویژه در پوست، داینامیک رنج بالا و جزئیات خوب از ویژگیهای مثبت دوربین سلفی هستند. نبود فوکوس خودکار تنها نقطه ضعف آن است، خصوصاً برای عکسهای خیلی نزدیک.
کیفیت عکس در نور کم
در شب هم دوربین اصلی عالی عمل میکند. کنتراست بالا، اما همچنان داینامیک رنج خوب و جزئیات دقیق بدون شارپسازی مصنوعی. در زوم ۲ برابری افت جزئی در وضوح دیده میشود اما هنوز نتایج کاملاً قابل قبول هستند. لنز تلهفوتو هم در شب عملکرد خوبی دارد، ولی با توجه به رقبا، کیفیت چشمگیری از خود نشان نمیدهد. باز هم باید گفت بهترین عملکرد متعلق به دوربین اولتراواید است. در نور کم هم تصاویر بسیار با جزئیات، کمنویز، با رنگهای طبیعی و دامنه دینامیکی وسیع هستند که واقعاً قابل تحسین است.
فیلمبرداری
Xperia 1 VII میتواند با هر سه دوربین پشتی خود تا وضوح 4K با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند، در حالی که دوربین سلفی حداکثر به 4K و ۶۰ فریم بر ثانیه محدود میشود. تمام دوربینها همچنین توانایی ضبط 4K با نرخ ۲۴ فریم در ثانیه را دارند، علاوه بر حالت استاندارد 4K و ۳۰ فریم. ویدیوهای 4K دوربین اصلی Xperia در نور روز خوب هستند، اما عالی نیستند. رنگها بسیار دلنشیناند و بازه داینامیکی هم بینقص است، اما آنچه چندان جالب نیست، نرمی کلی تصویر است که محدود به جزئیات ریز مثل شاخ و برگها نمیشود، بلکه در کل کادر تصویر به چشم میخورد. حالتهای مختلف نرخ فریم هم این وضعیت را تغییر چندانی نمیدهند، زیرا در برخی گوشیها ویدیوهای ۶۰ یا ۱۲۰ فریم، وضوح بیشتری نسبت به ۳۰ فریم دارند، اما اینجا چنین نیست.
از دوربین اولتراواید هم در زمینه فیلمبرداری انتظار بیشتری میرفت. از نظر جزئیات، خبری از عملکرد این سنسور مانند آنچه در زمینه عکاسی دیدیم نیست اما رنگها همچنان عالی باقی ماندهاند. در مورد تلهفوتو چنین اختلاف عملکردی وجود ندارد. عکسهای آن هم خیلی شارپ نبودند و ویدیوها نیز همینطور. باز هم باید گفت رنگهای ثبت شده در فیلمبرداری این دوربین هم جای گلهای باقی نمیگذارند. در تاریکی، دوربین اولتراواید Xperia جزئیات بهتری نسبت به میانگین ارائه میدهد و حسگر نسبتاً بزرگتر آن باعث برتری نسبت به رقبای مطرح شده است. دوربین اصلی نیز در این شرایط عملکرد قابل قبولی دارد. اما دوربین تلهفوتو در برابر دوربینهایی با فاصله کانونی ثابت و حسگرهای بزرگ، نمیتوانند رقابت کنند.
جمعبندی
اکسپریا ۱ مارک ۷ همچنان راه خودش را میرود و به استانداردهای رایج پرچمدارهای امروزی پایبند نیست؛ این استقلال، هم مزایا دارد و هم معایب. سرعت شارژ پایین و عرضه با حافظه ۲۵۶ گیگابایتی میتواند برای برخی محدودکننده باشد، هرچند وجود درگاه microSD و جک هدفون از مزایای کمیاب آن بین پرچمدارهاست. دکمه فیزیکی دو مرحلهای شاتر نیز یک ویژگی حرفهای محسوب میشود. علیرغم ضعف تلهفوتو، در مجموع دوربینهای این گوشی توانمند هستند و اپلیکیشن دوربین نیز بسیار غنی و حرفهای طراحی شده است. Xperia 1 VII شاید برای عموم مردم انتخاب سادهای نباشد، اما برای کاربر خاص خودش میتواند بهترین گزینه موجود باشد.
دیدگاه ها