کسی که دسترسی هواوی به فناوری ساخت آمریکا را محدود کرده بود، دوباره به جایگاه ریاست جمهوری آمریکا بازگشته است. احتمالاً به همین دلیل است که دیگر شرکت‌های بزرگ چینی تصمیم گرفته‌اند روی یک سیستم‌عامل جدید به عنوان جایگزین اندروید، با یکدیگر همکاری کنند. شاید این تنها یک اقدام احتیاطی باشد، بنابراین مدتی طول می‌کشد تا نتایج آن را ببینیم.

شش سال پس از آنکه دولت آمریکا نخستین محدودیت‌ها را بر هواوی اعمال کرد، این شرکت چینی آماده است که به صورت کامل از اندروید جدا شود. هواوی اکنون به شیائومی، اوپو، ویوو و وان پلاس کمک خواهد کرد تا یک جایگزین بدون گوگل برای اندروید بسازند. این شوک دقیقاً همان چیزی است که بازار گوشی‌های هوشمند به آن نیاز داشت.

گوشی‌ها همگی شبیه یکدیگر شده‌اند

تاخیر سامسونگ اندروید

گوشی‌های هوشمند دیگر هیجان‌انگیز نیستند. زمانی بود که هر شرکت یک ویژگی منحصربه‌فرد داشت، اما اکنون همه گوشی‌هایی تولید می‌کنند که عمدتاً شبیه هم هستند. سیستم‌عامل‌های گوشی‌های هوشمند آنقدر از یکدیگر الهام گرفته‌اند که تقریباً دیگر تفاوتی میان آن‌ها دیده نمی‌شود. سال گذشته، سیستم‌عامل iOS اپل از ویژگی‌های اندروید تقلید کرد و امسال، سامسونگ نسخه جدید One UI 7 خود را معرفی کرده که از iOS الهام گرفته است.

این الزاماً چیز بدی نیست اما بسیاری از کاربران دلتنگ زمانی هستند که سازندگان گوشی از آزمایش کردن نمی‌ترسیدند و همه دستگاه‌ها رابط کاربری یکسانی نداشتند. مایکروسافت هم گاهاً سعی می‌کند تنوعی ایجاد کند اما هیچ‌وقت موفق نشده است. سیستم‌عامل Fuchsia گوگل روزنه‌ای از امید بود، اما به‌نظر می‌رسد که این سیستم‌عامل هرگز فراتر از دستگاه‌های هوشمند نخواهد رفت. سیستم‌عامل شایعه شده شیائومی و وان پلاس شاید دوباره بازار گوشی‌های هوشمند را هیجان‌انگیز کند.

خودکفایی شرکت‌ها

لانچر Groove Launcher

از آنجا که آمریکا و چین همچنان با هم کنار نیامده‌اند، شرکت‌های چینی باید بیش از همیشه خودکفا باشند. به عنوان یک اقدام احتیاطی، شرکت‌های چینی باید سیستم‌عامل مخصوص خود را آماده داشته باشند تا در صورت قرار گرفتن در لیست سیاه دولت آمریکا غافلگیر نشوند. هم‌اکنون هنگام خرید گوشی هوشمند، انتخاب‌های زیادی وجود ندارد. اگر شیائومی و شرکت‌های زیرمجموعه BBK یعنی اوپو، ویوو و وان پلاس دسترسی به اندروید را از دست بدهند، اکثر مردم دیگر تمایلی به خرید گوشی‌های آن‌ها نخواهند داشت.

ما این موضوع را پیش‌تر در مورد هواوی دیده‌ایم. اما اکنون که سیستم‌عامل HarmonyOS هواوی به بلوغ رسیده، این شرکت در چین دوباره قدرت گرفته است. اگر تولیدکنندگان چینی اندروید نمی‌خواهند غافلگیر شوند، آغاز توسعه یک سیستم‌عامل جدید تصمیمی هوشمندانه است.

انحصار سامسونگ و اپل

ios 19

بزرگترین برندگان در صورت بروز تنش میان دولت آمریکا و شرکت‌های گوشی‌ساز چینی، اپل و سامسونگ خواهند بود. گوگل هم ممکن است سود زیادی ببرد، هرچند که اکنون برخی از بهترین گوشی‌های بازار را می‌سازد اما سهم بازارش بسیار ناچیز است. شیائومی بوی تحریم‌های احتمالی را شنیده و گزارش شده که کار روی چیپست اختصاصی خودش را هم آغاز کرده است. بنابراین، با اینکه نشانه‌ای مبنی بر قطع دسترسی این شرکت به اندروید وجود ندارد، اما چنین احتمالی را نمی‌توان رد کرد.

اگر بدترین حالت رخ دهد، اپل و سامسونگ رشد عظیمی خواهند داشت و بازار به‌سمت انحصار دوگانه می‌رود. به همین دلیل، بیش از هر زمان دیگری نیاز به یک اکوسیستم سوم موبایل داریم. البته که به هیچ عنوان این کار آسانی نخواهد بود. برای مثال، سیستم‌عامل هواوی با وجود سال‌ها تلاش و منابع زیاد، هنوز جایگزین کاملی برای اندروید و iOS نیست و فروشگاه اپلیکیشن این شرکت هنوز بسیاری از برنامه‌های محبوب را در اختیار ندارد. اگر شیائومی و شرکای زیرمجموعه BBK دیگر گوشی‌هایی با سیستم‌عامل اندروید نفروشند، ممکن است مشتریان بازارهای جهانی را از دست بدهند. یک نقطه شروع خوب می‌تواند طراحی مجدد پوسته اندروید همراه با ویژگی‌های نوآورانه و بهبودهای بصری منحصربه‌فرد باشد.