شرکت گوگل برای اطمینان از اینکه فروشگاه پلی استور فضایی امن و قابل اعتماد برای دانلود اپلیکیشن‌ها به شمار می‌رود، تا حدود زیادی موفق بوده است. با وجود اینکه افراد بدخواه گه‌گاه به آن رخنه می‌کنند، تدابیر گوگل عموماً محیطی اطمینان‌بخش را برای کاربرانی که در پی یافتن و نصب اپلیکیشن‌های تازه هستند، پابرجا نگه می‌دارد.

در قسمت مربوط به کاربران، این مهم از طریق سازوکار محافظت گوگل پلی به انجام می‌رسد. این سیستم پیش از نصب برنامه‌ها، یک ارزیابی امنیتی را روی اپ‌های موجود در فروشگاه پلی به اجرا درمی‌آورد. این ابزار به صورت پیش‌فرض فعال است و همچنین این قابلیت را دارد که دستگاه شما را پس از دانلود و نصب، به منظور یافتن اپلیکیشن‌های زیان‌آور، مورد بازبینی قرار دهد.

فقط در طول سال گذشته، گوگل برای تضمین امنیت پلی استور، بالغ بر ۲.۳۶ میلیون اپلیکیشن و بیش از ۱۵۸۰۰۰ حساب توسعه‌دهنده را مسدود کرده و اکنون در حال بازنگری شیوه انجام این کار است. این اقدام همزمان با یک کارزار تبلیغاتی جدید صورت می‌گیرد که بر توانمندسازی کاربران توسط فروشگاه پلی برای «دانلود اپلیکیشن‌ها، نه تله‌ها» تمرکز دارد.

گوگل پلی می‌خواهد اطمینان حاصل کند که شما اپلیکیشن‌ها را دانلود می‌کنید، نه تله‌ها را

به گفته گوگل، تمامی اپلیکیشن‌های فهرست‌ شده در پلی استور، بیش از ۱۰۰۰۰ بازرسی امنیتی گوناگون را پشت سر می‌گذارند. این ارزیابی‌ها هم پیش از قرار گرفتن یک اپلیکیشن در فهرست و هم قبل از به‌روزرسانی اپلیکیشن‌های یادشده انجام می‌پذیرند.

بخش‌ ایمنی داده که در فهرست هر اپلیکیشن قابل رؤیت هستند، این امکان را برای کاربران فراهم می‌آورند تا در خصوص شیوه گردآوری، به اشتراک‌گذاری و محافظت از داده‌هایشان توسط یک برنامه، تصمیماتی آگاهانه اتخاذ کنند. این بخش به روشنی مشخص می‌سازد که آیا برنامه مورد نظر داده‌ها را با برنامه‌های متعلق به اشخاص ثالث به اشتراک می‌گذارد، آیا اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی، پیام‌ها، جزئیات مالی، فعالیت‌های درون‌برنامه‌ای و داده‌های مرتبط را گردآوری می‌کند، آیا داده‌های جمع‌آوری‌شده رمزگذاری می‌شوند یا خیر. گوگل در این باره گفته است: «با مطالعه دقیق بخش‌ ایمنی داده، شما می‌توانید با اطمینان بیشتری برنامه‌هایی را که مورد استفاده قرار می‌دهید، انتخاب کنید.»

گوگل پلی می‌خواهد اطمینان حاصل کند که شما اپلیکیشن‌ها را دانلود می‌کنید، نه تله‌ها را

این شرکت فناوری، قابلیت تأیید خرید را به طور ویژه مورد تأکید قرار داده است. این ویژگی از کاربران می‌خواهد تا با استفاده از یک پین‌کد، الگو، رمز عبور یا روش‌های بیومتریک، هویت خود را تأیید کنند. هدف از این اقدام، حصول اطمینان از این موضوع است که برنامه، اشتراک یا هر آیتم‌ درون‌برنامه‌ای یا بازی که می‌خواهید با حساب کاربری خود آن‌ها را بخرید، به طور واقعی مجاز هستند.

مجموعه ابزارهای کنترل والدین گوگل این اطمینان را به وجود می‌آورد که کودکان قادر به دسترسی به محتوایی که احتمالاً با سن آن‌ها سازگار نیست، نخواهند بود. این امر شامل برنامه‌های موجود در فروشگاه پلی استور نیز می‌گردد. علاوه بر این، این ابزارها تضمین می‌کنند که برنامه‌هایی که به طور خاص برای کودکان طراحی شده‌اند، ملزومات سختگیرانه‌تری را در رابطه با محتوا و نحوه مدیریت اطلاعات شخصی رعایت می‌‌کنند.

گوگل پلی می‌خواهد اطمینان حاصل کند که شما اپلیکیشن‌ها را دانلود می‌کنید، نه تله‌ها را

فروشگاه گوگل پلی برای دسته برنامه‌های مشخص، نشان‌های ویژه ارائه می‌کند. هدف از این کار، فراهم کردن یک سطح اطمینان بیشتر برای کاربران است تا بتوانند برنامه‌های باکیفیت و قابل اعتماد را شناسایی کنند. به همین ترتیب، کاربران کنترل کاملی بر روند پیشنهاد برنامه در پلی استور دارند. این امکان به شما داده می‌شود تا نتایج و پیشنهادهای شخصی‌سازی‌ شده فروشگاه را غیرفعال کنید یا با استفاده نکردن از داده‌های مرتبط با یک برنامه خاص، آن‌ها را تنظیم نمایید.

گوگل همچنین از یک کارزار تبلیغاتی جدید پرده برداشته که اساساً آگاهی درباره دانلود امن‌تر برنامه‌ها را افزایش می‌دهد.