میزان ورود سرمایه به صرافیها به سطوحی کاهش یافته که از سال ۲۰۱۶ تاکنون دیده نشده بود. نرخهای منفی تأمین مالی بیتکوین این پتانسیل را دارد که منجر به یک جهش ناگهانی در تقاضا و افزایش قیمت شود. قیمت بیتکوین (BTC) اکنون بالاتر از میانگینهای متحرک کلیدی قرار گرفته و این میانگینها میتوانند نقش سطوح حمایتی را ایفا کنند.
قیمت بیتکوین با نماد اختصاری BTC در تاریخ سوم اردیبهشت ماه به اوج جدیدی در محدوده ۹۴,۷۰۰ دلار رسید که بالاترین قیمت از دوازدهم اسفند ماه به شمار میرود. شماری از تحلیلگران بر این باورند که مقاومت روانی بعدی همچنان در سطح ۹۵,۰۰۰ دلار قرار دارد و این احتمال وجود دارد که قیمت برای ارزیابی سطوح حمایتی پایینتر، کاهش یابد.
شرکت سوئیسبلاک در مطلبی که در تاریخ چهارم اردیبهشت ماه در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، اظهار داشت: «ناحیه قیمتی ۹۴ تا ۹۵ هزار دلار به وضوح یک سطح مقاومتی است که نیازمند شکسته شدن است.» این فراهمکننده دادههای درون زنجیرهای تأکید کرد که حرکت منطقی بعدی برای بیتکوین میتواند یک اصلاح قیمت به سمت ناحیه ۹۰,۰۰۰ دلار باشد تا این ارز دیجیتال برای صعودهای بیشتر، نیروی لازم را جمعآوری کند.

تحلیلگر مشهور بیتکوین با نام کاربری AlphaBTC گفته است: «احتمالاً این ارز دیجیتال در بازه قیمتی ۹۳,۰۰۰ تا ۹۵,۰۰۰ دلار تثبیت خواهد شد، پیش از آنکه برای جذب نقدینگی بالای سطح ۱۰۰ هزار دلار، به سمت سطوح بالاتر حرکت کند. ناحیه ۸۹ تا ۹۰ هزار دلار میتواند محدوده بعدی برای سنجش قدرت خریداران باشد، اما با توجه به استحکام ساختار بیتکوین، این کاهشهای قیمت فرصتهای مناسبی برای خرید محسوب میشوند.»
چندین علامت صعودی وجود دارد که نشان میدهد Bitcoin در وضعیت مطلوبی برای گذر از مرز ۹۵,۰۰۰ دلار در روزها یا هفتههای آینده قرار گرفته است. یکی از دلایل اصلی این دیدگاه صعودی، افزایش دوباره تقاضای سرمایهگذاران نهادی است که به وضوح در ورود چشمگیر سرمایه به صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس (ETF) بیتکوین دیده میشود.
بر اساس دادههای SoSoValue، صندوقهای ETF بیتکوین در روزهای ۲ و ۳ اردیبهشت ماه، به ترتیب شاهد ورود خالص ۹۳۶ میلیون دلار و ۹۱۷ میلیون دلار سرمایه بودهاند. همانطور که وبسایت کوینتلگراف گزارش داده، این حجم از ورود سرمایه، بالاترین میزان از دی ماه سال ۱۴۰۳ بوده و بیش از ۵۰۰ برابر میانگین روزانه سال ۱۴۰۴ است.

این روند، نمایانگر افزایش سطح اطمینان در میان فعالان مالی سنتی است. همانطور که تحلیلگران بازار مانند جیمی کوتس اشاره کردهاند، نقدینگی جهانی به اوج بیسابقهای رسیده و به طور معمول، این وضعیت منجر به افزایش قیمت داراییهای مختلف میشود.
خریداریهای نهادی با جذب عرضه موجود در بازار، یک فشار صعودی پیوسته بر قیمت بیتکوین وارد میکند. همچنین، روند کاهشی ورود بیتکوین به صرافیها همچنان ادامه دارد که این موضوع، نشاندهنده کاهش احتمالی فشار فروش در بازار است. بر اساس دادههای CryptoQuant، کل میزان بیتکوینهای منتقل شده به صرافیها از اوج سالانه خود یعنی ۹۷,۹۴۰ واحد در روز در ۶ اسفند ماه، به ۴۵,۰۰۰ واحد در روز در ۴ اردیبهشت ماه کاهش یافته است.
این مسئله با کم شدن شمار نشانیهای واریزکنندهی بیتکوین به صرافیها قوت میگیرد؛ به گفتهی اکسل آدلر جونیور، تحلیلگر CryptoQuant، این روند «از سال ۱۴۰۰ به شکل پیوسته رو به کاهش بوده است.» او اشاره میکند که میانگین متحرک سی روزهی این شاخص به ۵۲,۰۰۰ بیتکوین رسیده، سطحی که آخرین بار در آذر ماه ۱۳۹۵ دیده شده بود.
این تحلیلگر با اظهار اینکه «این سیر نزولی به خودی خود نشانهی صعود بوده زیرا نمایانگر افت چهار برابری در فروش سکهها طی سه سال گذشته است» اضافه کرد «در اصل، این وضعیت بیانگر افزایش تمایل به نگهداری بلندمدت (هودلینگ) بوده که به طرز چشمگیری فشار فروش را کم کرده و زمینهای را برای رشد بیشتر فراهم میآورد.»

قیمت بیتکوین به سطوحی بازگشته که آخرین بار در اوایل اسفند ماه سال گذشته دیده شده بود، اما معاملات آتی هنوز به طور کامل با این جریان همسو نشدهاند. بر اساس دادههای Glassnode، نرخهای تأمین مالی دائمی معاملات آتی بیتکوین بین دوم و سوم اردیبهشت ماه، با وجود افزایش ۱۱ درصدی قیمت در همین بازهی زمانی، همچنان منفی باقی ماند.
منفی بودن نرخهای تأمین مالی حاکی از آن است که فروشندگان استقراضی به خریداران بلندمدت پول میپردازند، که بازتابدهندهی احساسات نزولی بوده و میتواند با بالا رفتن قیمتها، موجب یک فشار خرید ناگهانی و شدید شود. دارکفاست، یکی از مشارکتکنندگان CryptoQuant، در پستی در تاریخ دوم اردیبهشت در شبکهی اجتماعی X، به یک اختلاف مشابه بین قیمت بیتکوین و نرخهای تأمین مالی بایننس اشاره کرد.
Darkfost چنین توضیح داده: «همزمان با ادامه روند صعودی Bitcoin، نرخهای تأمین مالی در صرافی بایننس منفی شده و در زمان نگارش این مطلب، حدود ۰.۰۰۶- است.» او در ادامه افزود که این اتفاقی نادر به شمار میرود که در گذشته به طور معمول با افزایشهای چشمگیر قیمت همراه بوده است؛ درست مانند جهش بیتکوین از حدود ۲۸ هزار دلار به ۷۳ هزار دلار در مهر ماه ۱۴۰۲ و نیز صعود آن از ۵۷ هزار دلار به ۱۰۸ هزار دلار در شهریور ماه ۱۴۰۳.

اگر روال گذشته تکرار شود، این احتمال وجود دارد که بیتکوین از قیمتهای فعلی فراتر رفته و با گذر از سطح مقاومت ۹۵ هزار دلاری، خود را به محدوده ۱۰۰ هزار دلار برساند. در تاریخ ۲ اردیبهشت، بهای بیتکوین از یک سطح حیاتی عبور کرد: میانگین متحرک ساده ۲۰۰ روزه که در حال حاضر در محدوده ۸۸ هزار و ۶۹۰ دلار قرار دارد و بهبودی را در کل بازار به همراه داشت.
آخرین مرتبهای که قیمت BTC از بالای میانگین متحرک ساده ۲۰۰ روزه عبور کرد، شاهد یک حرکت سهموی بود و با رشدی ۸۰ درصدی از ۶۶ هزار دلار در ۲۲ مهر ماه ۱۴۰۳ به اوج قیمت تاریخی پیشین خود، یعنی ۱۰۸ هزار دلار در ۲۶ آذر ماه همان سال دست یافت.
از آنجایی که بیتکوین در حال حاضر بالاتر از این خط روند کلیدی معامله میشود، انتظار میرود که این سطح، یک ناحیه حمایتی قوی را ایجاد کند. با این حال، در صورت از دست رفتن این سطح، سطوح بعدی که باید مورد توجه قرار گیرند، احتمالاً ۸۴ هزار و ۳۷۹ دلار (میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه) و سطح روانی ۸۰ هزار دلار خواهند بود.
برای خریداران، سطوح مقاومتی ۹۵ هزار دلار و ۱۰۰ هزار دلار، نواحی اصلی برای زیر نظر گرفتن هستند. عبور موفقیتآمیز از این سطوح، مسیر را برای حرکت به سمت بالاترین قیمت ثبتشده در تاریخ ۳۰ دی ماه، یعنی بالای ۱۰۹ هزار دلار هموار خواهد ساخت.
دیدگاه ها