گوشیهای هوشمند شیائومی ۱۵ اولترا و آیفون ۱۶ پرو مکس، نمایانگر اوج خلاقیت و نوآوری در این عرصه بوده و هر یک، مرزهای طراحی، عملکرد و فناوری دوربین را ارتقا میبخشند. با تأکید شیائومی بر تجهیزات سختافزاری پیشرفته و تمرکز اپل بر یکپارچگی و بینقص بودن اکوسیستم خود، گزینش یکی از این دو دستگاه، صرفاً به مشخصات فنی محدود نمیگردد، بلکه به اولویتهای شخصی افراد وابسته است.
خواه طول عمر بینظیر باتری، قابلیتهای عکاسی در سطح حرفهای یا پشتیبانی نرمافزاری طولانیمدت برای شما حائز اهمیت باشد، این مقایسه، تفاوتهای اساسی میان این دو محصول را آشکار میسازد تا شما را در انتخاب برترین پرچمدار متناسب با نیازهایتان یاری رساند.
طراحی و نمایشگر
در بخش طراحی و نمایشگر، هر دو گوشی آیفون ۱۶ پرو مکس و شیائومی ۱۵ اولترا با بهرهگیری از ساختاری باکیفیت، دیدگاههای متفاوتی را دنبال میکنند. شرکت شیائومی در ساخت بدنه از فیبر شیشه با استاندارد هوافضا و یک فریم آلومینیومی استفاده کرده، در حالی که اپل فریم تیتانیومی گرید ۵ را به کار گرفته که مقاومت بیشتری را برای آن به ارمغان میآورد. شیائومی ۱۵ اولترا از نظر ابعاد بزرگتر به نظر میرسد که احتمالاً برای برخی کاربران از نظر ارگونومی مطلوب نباشد، اما با ارائه یک گزینه با پنل پشتی از جنس چرم مصنوعی، جلوهای متمایز را به نمایش میگذارد. در مقابل، آیفون ۱۶ پرو مکس همچنان به طراحی ساده خود وفادار مانده و حس بهتری را در هنگام در دست گرفتن منتقل میکند.

در رابطه با نمایشگر، گوشی شیائومی دارای یک پنل 1440p LTPO AMOLED و حداکثر روشنایی ۳۲۰۰ نیت است و دید بسیار خوبی را در محیطهای باز تضمین میکند. نمایشگر ۶.۹ اینچی Super Retina XDR OLED اپل از رزولوشن پایینتری برخوردار بوده، اما دقت رنگ قابل توجه، ویژگی نمایشگر همیشهروشن و حداکثر روشنایی ۲۰۰۰ نیت در حالت اوج روشنایی را ارائه میدهد.
وضوح تصویر و میزان روشنایی بیشتر در گوشی Xiaomi 15 Ultra، این محصول را برای استفاده چندرسانهای ارجح میسازد، اما صفحه نمایش گوشی اپل از بهینهسازیهای نرمافزاری بهتری بهره میبرد. چنانچه نمایشگری با وضوح بالاتر و حس فراگیری بیشتر برای شما در اولویت قرار دارد، انتخاب شیائومی گزینهای مناسبتر خواهد بود. در مقابل، اپل با ارائه بهبودهای صورت گرفته در سیستم عامل iOS، تجربهای روانتر را در اختیار کاربر قرار میدهد.
مشخصات فنی
گوشی شیائومی ۱۵ اولترا از پردازنده اسنپدراگون ۸ الیت استفاده میکند، در حالی که آیفون ۱۶ پرو مکس به تراشه A18 Pro مجهز شده است. بهطور کلی، تراشههای اپل در زمینه کارایی و عملکرد، بر پردازندههای مورد استفاده در دستگاههای اندرویدی برتری دارند، اما تراشه به کار رفته در گوشی شیائومی نیز از توانایی بالایی برخوردار بوده و قدرت قابل توجهی برای اجرای بازیها و انجام چند وظیفه همزمان ارائه میدهد. حافظه NVMe به کار رفته در محصول اپل از حافظه UFS 4.1 موجود در دستگاه شیائومی سرعت بیشتری دارد، اما هر دو گوشی گزینههای متنوعی را برای ذخیرهسازی اطلاعات در اختیار کاربران قرار میدهند.

در بخش باتری، گوشی Xiaomi 15 Ultra با بهرهگیری از یک باتری بزرگ ۶۰۰۰ میلیآمپرساعتی (نسخه مخصوص چین) و ۵۴۱۰ میلیآمپرساعتی (نسخه جهانی) پیشتاز است، در حالی که iPhone 16 Pro Max تنها یک باتری ۴۶۸۵ میلیآمپرساعتی را ارائه میدهد. همچنین، شیائومی با فناوری شارژ سیمی ۹۰ واتی و بیسیم ۸۰ واتی به طور چشمگیری سریعتر تغذیه میشود، که این امر در مقایسه با سرعت کندتر شارژ سیمی و بیسیم در محصول اپل قابل توجه است.
چنانچه به طول عمر بالای باتری و سرعت شارژ بالا نیازمند هستید، بدون شک شیائومی گزینه برتر خواهد بود. با این حال، کارایی اپل در زمینه مدیریت مصرف انرژی سبب میشود تا این شرکت با وجود استفاده از باتری با ظرفیت کمتر، عملکرد قابل قبولی را ارائه دهد.
دوربین
در زمینه تصویربرداری، شیائومی ۱۵ اولترا با بهرهگیری از یک سیستم دوربین چهارگانه قدرتمند، شامل یک حسگر اصلی ۵۰ مگاپیکسلی به ابعاد ۱ اینچ، یک لنز تله فوتو پریسکوپی با وضوح ۲۰۰ مگاپیکسل و یک لنز فوق عریض ۵۰ مگاپیکسلی، در بخش عکاسی خودنمایی میکند. در مقابل، شرکت اپل با بهکارگیری یک سیستم دوربین سهگانه در iPhone 16 Pro Max، متشکل از یک حسگر اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، یک لنز تله فوتو پریسکوپی ۱۲ مگاپیکسلی با قابلیت بزرگنمایی ۵ برابری و یک حسگر فوق عریض ۴۸ مگاپیکسلی، رویکردی متفاوت را دنبال میکند. اگرچه دوربین زوم ۲۰۰ مگاپیکسلی شیائومی، جزئیات بیشتری را ثبت میکند، اما فناوریهای عکاسی محاسباتی و لرزشگیر سنسورشیفت به کار رفته در گوشی اپل، عملکرد آن در شرایط نور کم و کیفیت فیلمبرداری را ارتقا میبخشد.

در بخش فیلمبرداری، گوشی شیائومی از قابلیت ضبط با کیفیت 8K پشتیبانی میکند، در حالی که گوشی اپل تمرکز خود را بر فرمتهای ProRes و ضبط ویدیوی فضایی معطوف کرده که این امر، آن را به گزینهای ایدهآل برای تولیدکنندگان محتوای حرفهای تبدیل میکند. علاوه بر این، آیفون در ثبت تصاویر، رنگهای طبیعیتری را ارائه میدهد، در حالی که لنزهای لایکا در گوشی شیائومی، تصاویری با جذابیت و پویایی بیشتر تولید میکنند. چنانچه نیازمند قابلیت زوم فوقالعاده و توان پردازشی خام تصویر هستید، انتخاب شیائومی ارجحیت دارد، اما در زمینه کیفیت ویدیو و پایداری تصویر، آیفون از برتری برخوردار است.
قیمت
قیمت تعیین شده برای شیائومی ۱۵ اولترا در حدود ۱۳۲۰ دلار است، در حالی که قیمت پایه آیفون ۱۶ پرو مکس از ۱۰۱۴ دلار شروع میشود. این اختلاف قیمت، گوشی شیائومی را به طور محسوسی گرانتر میکند، به ویژه آنکه مدل پایه اپل نیز پیکربندی حافظه مشابهی را در اختیار کاربر قرار میدهد. با این وجود، شیائومی از حافظه رم بیشتری (۱۲ یا ۱۶ گیگابایت در مقابل ۸ گیگابایت اپل) و سرعت شارژ بالاتری بهره میبرد که این مزایا میتواند قیمت بیشتر آن را برای کاربران قابل توجیه کند.

در مقابل، شرکت اپل با ارائه بهروزرسانیهای نرمافزاری مستمر و وجود بازار پررونق برای فروش محصولات دست دوم، ارزش بلندمدت بهتری را ارائه میدهد. چنانچه اولویت شما دستیابی به برترین سختافزار موجود در این بازه قیمتی است، گوشی شیائومی میتواند گزینهای مناسب باشد، اما گوشی اپل به عنوان یک سرمایهگذاری با دیدگاه بلندمدت، انتخاب بهتری تلقی میگردد.
نتیجهگیری
مهمترین برتری گوشی شیائومی شامل دوام باتری طولانیتر، سرعت بالاتر شارژ و تجهیزات پیشرفته دوربین، بهویژه لنز پریسکوپی ۲۰۰ مگاپیکسلی آن است. این گوشی همچنین از قابلیت ارتباط ماهوارهای دوطرفه بهره میبرد، ویژگیای که اپل با قابلیت تماس اضطراری از طریق ماهواره ارائه کرده است. در مقابل، آیفون ۱۶ پرو مکس از اکوسیستم یکپارچه و بهینهشده iOS، بهروزرسانیهای نرمافزاری بهتر، و قابلیتهای جذابی نظیر ضبط ویدیوی فضایی و پشتیبانی از فرمت ProRes بهره میبرد.
در نهایت، میتوان گفت که شیائومی در زمینه سختافزار از برتری برخوردار است، در حالی که اپل در بهینهسازی نرمافزار و تجربه کاربری، پیشرو محسوب میشود. در مجموع، چنانچه مشخصات فنی و طول عمر باتری برایتان از اولویت بالاتری برخوردار است، انتخاب شیائومی گزینهای مناسبتر خواهد بود. اما اگر پشتیبانی بلندمدت و برتری در زمینه فیلمبرداری برایتان مهم، آیفون ۱۶ پرو مکس ارجحیت دارد.
یکی از اشغال ترین گوشهای که وارد ایران شد همین شیائومی هستش در تمام مدل هاش حیف پول که بخوای بدی این نوع گوشی همش هنگ میکنه همش خاموش روش میشه اشغال اشغال اشغاله
لطف کن حرف الکی نزن Hater شیائومی پایین رده ها و میان رده هایش بدن آشغالن قاتل پرچمداراش و پرچمدارهاش بالارده هاش اصلا هنگ داغی افت عملکرد لگ باگ کندی هیچی ندارند پرچمداراش مرگ ندارن من می ۶ پرو داشتم بعدش می ۱۱ اولترا داشتم و دارم 💀 هنوزم دارن کار میکنن خرکارای سگ جونه دوست داشتنی الآنم شیائومی ۱۵ اولترا پوکو اف ۷ اولترا فایوجی پوکو ایکس ۷ پرو فایوجی ردمی نوت ۱۴ پرو فایوجی دارم سوپرفنه شیائومیم
داداش من شیائومی دارم همچین چیزی که میگی رو تجربه نکردم
و یه سؤال سامسونگ فنی😅😂؟
شیائومی واسه همه ی افراد و سطوح جامعه گوشی ساخته هم پایین رده هم میان رده هم بالا رده.
جنابعالی بلد نبودی رفتی عوضی خریدی دلیل نمیشه اینجوری حرف بزنی. حالا که چند ساله بالا رده هاش شاخ همه رو شکسته
خداییش من چندساله شیایومی پوکو X3 جی تی دارم. هنوز داره مثل اسب کار میکنه و هیچ هنگی یا افت کیفیتی ندیدم. سه ماهی هست آیفون ۱۶ پرومکس هم خریدم ولی همش پشیمونم چون کارایی و راحتی کار باهاش از همین پوکو ایکس ۳ جی تی هم که دارم پایین تر هست و اصلا یوزرفرندلی نیست. میفروشمش یه ۱۵ اولترا میگیرم.
آیفون توی نرم افزار بانکی که افتضاحه، همش دوتا گوشی باید دنبالم باشه که گیر نکنم چون آیفون واقعا ضعیفه توی نرم افزارهای پرکاربرد روزمره ایرانی.
فیلم و عکس هم که بگیرین سریع باطری خالی میکنه و صفحه داغ میشه. برای آرشیو فایل ها و اطلاعاتی که توی گوشی دارین باید نرم افزار جانبی نصب کنین و پیش فرض نداره. منو نداره. همه چیز در هم بر هم.
بیشتر گوشی لوکس و برای قیافه گرفتن هست و انتظارات کاربری که با اندروید و دنیایی از امکانات و نرم افزارها را کار کرده باشه را رفع نمیکنه.
تعصبی و فن شیائومی هم نیستم و تجربه کار با سامسونگ، شیائومی و آیفون را داشتم و واقعا کاربری و کیفیت شیائومی پیشرفت خوبی داشته.