متا اخیراً عینک‌های هوشمند واقعیت افزوده (AR) خود به نام اوریون را که مدت‌ها شایعه شده بود، معرفی کرد. در حالی که این عینک‌ها هنوز چند سال با عرضه فاصله دارند، اما گزارش‌ها اینگونه نشان می‌دهند که این شرکت در حال کار روی یک جفت عینک هوشمند دیگر است که قصد دارد آن را حتی قبل از پایان سال میلادی جاری عرضه کند.

این عینک‌ هوشمند که تحت نام رمز هایپرنوا (HyperNova) شناخته می‌شوند، نخستین تلاش متا برای عرضه یک جایگزین AR برای گوشی‌های هوشمند به کاربران خود خواهد بود. این شرکت به طور گسترده‌ای روی آینده تکنولوژی سرمایه‌گذاری کرده است و به اعتقاد آن‌ها آینده به واقعیت‌های XR (واقعیت‌های گسترده‌شده) تعلق دارد. با این ‌حال شاید خود Meta نیز تا پیش از موفقیت بی‌سابقه عینک واقعیت افزوده Ray-Ban خود، گمان نمی‌کرد که آینده‌ای که در ذهن خود درست کرده بود تا این اندازه نزدیک باشد.

توسعه هوش مصنوعی پرخطر

عینک‌های هوشمند متا ری-بن حتی نمایشگری ندارند، اما به دلیل پشتیبانی از هوش مصنوعی، دوربین، میکروفن و بلندگوها، به محبوبیت زیادی دست یافتند. کاربران می‌توانند منوهای خارجی را ترجمه کنند، با افرادی که به زبان‌های مختلف صحبت می‌کنند، گفتگو کنند و حتی اطلاعاتی در مورد موقعیت مکانی خود دریافت کنند.

هایپرنوا بیشتر شبیه به عینک‌های هوشمند Ray-Ban است، با این تفاوت که این بار متا نمایشگری را در آن‌ها گنجانده است. البته این نمایشگر یک نمایشگر AR واقعی نیست، بلکه یک صفحه کوچک است که به طور مرتب در گوشه‌ای از عینک قرار دارد. با این حال، این عینک‌ها قابلیت اتصال به گوشی هوشمند را نیز دارند و می‌توانند عکس بگیرند یا عکسی که می‌خواهید را به شما نشان دهند، از نقشه‌ها استفاده کنند و تماس بگیرند یا موسیقی پخش کنند.

علاوه بر این، گزارش‌ها حاکی از آن است که Meta قصد دارد دستبند عصبی خود را نیز همراه با عینک‌ها عرضه کند. این دستبند قبلاً نمایش داده شده و آنچه انجام می‌دهد این است که حرکات دست را به دستورات ورودی تبدیل می‌کند. بنابراین به جای اینکه مجبور باشید کناره‌های عینک خود را لمس کنید، به سادگی می‌توانید آن‌ها را با حرکات دست کنترل کنید و حتی نیازی به بالا نگه داشتن دست خود نخواهید داشت.

عینک واقعیت افزوده اوریون متا

عینک‌های هوشمند Meta HyperNova انتظار می‌رود حداقل ۱۰۰۰دلار قیمت داشته باشند و ممکن است قیمت آن‌ بالاتر از این مقدار نیز برود. این امر باعث می‌شود که این عینک‌ها نسبت به عینک‌های هوشمند متا ری-بن ارزش خرید کمتری داشته باشند، زیرا قیمت مدل ری-بن بسیار کمتر است. با این حال، به دلیل وجود نمایشگر، به نظر می‌رسد متا عینک‌های هوشمند خود را از این به بعد با نمایشگر عرضه کند.

Meta تنها شرکتی نیست که پتانسیل عینک‌های هوشمند واقعیت افزوده (AR) را به عنوان آینده تکنولوژی می‌بیند. گوگل هنگام معرفی مدل پیشرفته هوش مصنوعی خود یعنی Gemini، یک دمو از یک جفت عینک مشابه را به نمایش گذاشت. این شرکت همچنین تلاش کرده است با EssilorLuxottica، تولیدکننده عینک ایتالیایی که متا برای عینک‌های هوشمند ری-بن خود از آن استفاده می‌کند، همکاری کند. آمازون همچنین اخیراً اعلام کرده که در حال بررسی عینک‌های هوشمند AR همراه با دستبندهای عصبی برای ادغام با الکسا است.

انتظار می‌رود که عینک‌های هوشمند Meta Orion در سال ۲۰۲۷ یا بعد از آن عرضه شوند. اگر متا بتواند قیمت این عینک‌ها را در حدود قیمت یک گوشی هوشمند نگه دارد، می‌توان امیدوار بود که محصولات XR آینده این شرکت با موفقیت روبرو شوند.